نکتههایی که برای راهاندازی کار خانگی باید بدانید
کار خانگی و کار در خانه امروزه با توجه به شرایط اقتصادی و ویروس کرونا، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اما افراد بسیاری فکر میکنند همین که تصمیم به ایجاد یک کار خانگی بگیرند، یعنی دیگر همه چیز تمام شده است در حالی که راهاندازی کسبوکار خانگی، مانند راهاندازی هر کسبوکاری نیاز به داشتن مهارت و دانستن نکات آن دارد. اگر این نکات و ریزهکاریها را ندانید، خیلی زود دچار شکست در کسبوکارتان میشوید و همه زحمتهایتان را هدر میدهید. در این میکرومقاله از سبکتو به نکاتی که برای راهاندازی کار خانگی باید بدانید را بررسی میکنیم.
در زمینهای که علاقه و استعداد دارید، اقدام به راهاندازی کار خانگی کنید
برای برخی از ما پیش آمده که وارد رستوران یا مکانی شدیم و با خودمان فکر کردیم که این کسبوکار چقدر درآمد خوبی دارد و بعد تصمیم به راهاندازی کار خانگی خود با همان موضوع بگیریم. اما واقعا میتوان در این کار موفق بود؟ صرفا به این دلیل که دیدهاید که در جای دیگری درآمد خوبی دارد؟ قطعا نه. در راهاندازی کار خانگی به اولین چیزی که باید دقت کنید، استعداد و علاقهتان است. ببینید که آموزش آنلاین را بیشتر دوست دارید یا آشپزی؟ و بررسی کنید که در کدام خوزه استعداد بیشتری دارید. بعد در مورد هر حوزهای که تصمیم گرفتید، شروع به تحقیق و مطالعه کنید و مهارتهای بیشتری که لازم است را یاد بگیرید.
البته این موضوع را هم در نظر بگیرید که تحقیق در مورد یک حوزه کاری، باعث میشود که نقاط ضعف و قوت خود را بهتر شناسایی کنید و در مورد هزینهها، مسائل فنی و میزان سرمایه لازم، اطلاعات واقع بینانهتری بدست آورید.
عجله نکنید! قبل از تصمیمگیری بین کسبوکارهای مختلف مقایسه انجام دهید
احتمالا وقتی در مرحله قبل، یعنی پیدا کردن استعداد و علاقه خود هستید، با گزینههای متعددی روبرو میشوید. شما چند کار خانگی را انتخاب کردهاید که به همه آنها علاقه دارید و از کدام مهارتهای خاصی هم میدانید. حالا چطور باید بین آنها یک مورد را انتخاب کرد؟ در این مرحله باید در مورد هر کدام به طور مفصل تحقیق کنید. برای هر کدام چه مهارتهایی نیاز دارید؟ بازار کار برای هر حوزه چقدر است و اصلا چقدر میتوانید مشتری داشته باشید؟ بررسی کنید که برای هر حوزه چه سختیهایی در پیش دارید و آیا برای آنها راهحل دارید؟ و مهمترین قسمت درآمد است. ببینید درآمدی که از هر کدام میتوانید بدست آورید چقدر است؟ آیا اختلاف زیادی دارند؟ وقتی همه این اطلاعات را بدست آوردید، میتوانید آنها را با هم مقایسه و بهترین گزینه را انتخاب کنید.
بازار کسب و کار خانگی ایدهآل خود را زیر و رو کنید
این مرحله در ادامه مرحله قبل است. شما در مورد کسبوکاری که میخواهید راهاندازی کنید اطلاعاتی بدست آوردید اما در این مرحله باید این اطلاعات را کاملتر کنید و در اصطلاح، بازار آن را زیر و رو کنید. شما باید بدانید که در این بازار چه میزان مشتری، چه میزان سرمایه و پول رد و بدل میشود. با افزایش اطلاعاتتان در این زمینه به خوبی قادر هستید که تصمیم آگاهانهتری را بگیرید. تصمیم آگاهانه در این مواقع به شما کمک میکند تا از کسبوکارهایی که دیگر مشتری یا طرفدار ندارند دور بمانید و ضرر نکنید.
حقیقت این است که بسیاری از کسب و کارهای خانگی در گذشته درآمدزا بودند، اما با مرور زمان و افزایش استفاده از تکنولوژی در صنعت، شاهد این هستیم که دیگر طرفدار ندارند. شما با تحقیقات بازار قبل از شروع راهاندازی کار خانگی، میتوانید در رابطه با این که آیا بازار هدف شما، همچنان مشتریان خود را دارد یا نه، تصمیمگیری کنید.
از روشهای جدید بازاریابی استفاده کنید
اگر میخواهید که یک کار خانگی جدید را تجربه کنید، حتما سعی کنید که جدیدترین شیوههای بازاریابی را یاد بگیرید. جدیدترین شیوههای بازاریابی با سرمایه کمتر را امتحان کنید. دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی شبکههای اجتماعی، تولید محتوا، راهاندازی سایت و… روشهایی هستند که به شما اجازه میدهند در خانه کار کنید و به حساب بانکی خود، پول واریز کنید.
از همان ابتدای کار سیستم حسابداری داشته باشید
مسايل مالی یکی از مهمترین بخشهای یک کسبوکار و یکی از عوامل تعیین کننده موفقیت یا شکست است. اگر میخواهید به دلیل ورشکستگی مجبور به تعطیل کردن کار خانگی خود نباشید، از همان روز اول یک سیستم مالی برای خود در نظر بگیرید و تمام جریانهای مالی را در آن وارد کنید. یادتان باشد لازم نیست که هزینه زیادی برای خرید سیستمهای حسابداری بپردازید، سیستمهای سادهای که از طریق وبسیات یا اپلیکیشنها در دسترس هستند هم میتوانند تا مدتی تمام نیازهای شما را رفع کنند. اما نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که هر گونه هزینه یا درآمدی که داشتید را در آن وارد کنید. بهترین کار این است که در پایان هر روز حساب کتابهای آن روز را انجام دهید. در پایان هر هفته هم نگاهی کلی به هزینهها و درآمدها داشته باشید تا مراقب خرجهایتان باشید و اگر هزینه اضافی میبینید مانع از ادامه آن شوید.
سعی کنید که یک مکان ایدهآل برای راهاندازی کار خانگی خود انتخاب کنید
برخی فکر میکنند که چون اسم کار خانگی روی آن است دیگر نیازی به داشتن جای خاصی ندارند و از روی مبل تا داخل آشپزخانه، هر کجا که باشند میتوانند کارشان را انجام دهند. اما این طرز فکر اشتباه است. در هر حوزهای که کار میکنید باید یک جای مخصوص برای خودتان در نظر بگیرید. وقتی یک جای خاص را به کار کردن اختصاص میدهید، هم تمرکز بیشتری دارید و میتوانید بهرهوری بیشتری داشته باشید و هم اشتیاق و جدیت بیشتری را در کار تجربه میکنید. سعی کنید جایی که انتخاب میکنید در مسیر رفتوآمد اعضای خانواده یا جلوی تلویزیون نباشد. حتی اگر میتوانید یک میز در فضاهای کار اشتراکی بگیرید تا کارتان را با جدیت بیشتری پیش ببرید.
به مسائل امنیتی کار در خانه توجه کنید
در بعضی از کارهای خانگی، شاید لازم است که یک محیط ایمن برای کار خود انتخاب کنید تا از خانواده و فرزاندان خود، حفاظت کنید. افرادی که علاقهمند هستند تا کار خانگی مانند قابسازی، تولید قطعات فلزی فانتزی و… را تجربه کنند، باید در مورد مسائل ایمنی، راهحلهای موثرتری داشته باشند چرا که به واسطه استفاده از ابزار برای کار، ممکن است که سلامت اعضای خانواده به خطر بیفتد و آنها دچار مشکلاتی شوند!
در صورت نیاز به مجوز، آماده گرفتن آنها باشید
بسیاری از کسبوکارهای خانگی نیازی به مجوز ندارند، اما در نقطه مقابل، کارهای خانگی هم وجود دارند که برای راهاندازی آنها، باید از نهادها و سازمانها مجوزهای لازم را گرفت. شما با تحقیق کردن در مورد مجوزهای لازم برای کسبوکار خود، آمادگی لازم برای گرفتن مجوز را از قبل داشته باشید. بهطور معمول سامانه معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار و رفاه اجتماعی، نکات لازم در این زمینه را به شما گوشزد میکنند که میتوانید با مراجعه به سایت رسمی این سازمان، اطلاعات خود را تکمیل کنید.
یک طرح توجیهی برای کسب و کار خانگی خود، داشته باشید
میخواهید همیشه در مسیر صحیح باشید؟ یک بیزینس پلن تهیه کنید. طرح توجیهی کار خانگی و یا بیزینس پلن، میتواند به شما کمک کند که در مورد آینده کاری خود همیشه مصمم باشید و بدانید که در هر لحظه با توجه به شرایط و طرح توجیهی، گرفتن چه تصمیمی میتواند به شما کمک کند.
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه