چرا نمی توانیم تمرکز کنیم ؟ به همراه راهحل آنها
چرا نمی توانیم تمرکز کنیم ؟ سوالی که شاید در طول ماه چند بار از خودمان میپرسیم و جواب قطعی برای آن پیدا نمیکنیم.
تمرکز، یکی از مهمترین دلایل موفقیت است. وقتی شما روی نکتهای متمرکز میشوید قدرتتان در به دست آوردن آن بیشتر میشود و چون تمام جزییات آن را میبینید سریعتر به نتیجه میرسید. اما متاسفانه بیشتر ما به جای تمرکز روی هدف، ذهنمان را درگیر مسائل و مشکلات حاشیهای میکنیم.
به همین دلیل است که بسیاری از ما با اینکه میدانیم دقیقا به چه هدفی میخواهیم برسیم اما به دلیل عدم تمرکز کافی و توجه به مسائل بیاهمیت آنقدر مسیر رسیدن به هدفمان طولانی میشود که دیگر آن را فراموش میکنیم. حقیقت این است که هدف، بخشی از وجود ماست و با کنار گذاشتن آن، انگار بخشی از خودمان را کنار میگذاریم و شاید به همین خاطر است که هرکاری میکنیم از خودمان احساس رضایت نداریم.
اما با یافتن پاسخ اینکه چرا نمی توانیم تمرکز کنیم قدمهای بزرگی به سمت اهدافمان برمیداریم. با سبکتو همراه باشید تا برخی از عواملی که نمی توانیم تمرکز کنیم را بررسی کنیم:
عوامل فیزیکی
یکی از متداولترین عوامل عدم تمرکز، نوع تغذیه است. شاید جالب باشد که بدانید مغز برای اینکه تنها از ۲٪ ظرفیت خود استفاده کند. بیشتر از ۲۰٪ از انرژی بدن را دریافت میکند. حالا به این فکر کنید که شما چند کار ساده در طول روز انجام میدهید؟ بابت آن چقدر از انرژی شما صرف میشود؟ اگر انرژی کافی به بدنتان نرسانده باشد، خیلی زود احساس خستگی و بیحوصلگی خواهید داشت.
پس اگر دائم از خودتان میپرسید که چرا نمی توانیم تمرکز کنیم قبل از هرچیز به تغذیهتان توجه کنید. تغذیه پرانرژی و کمکالری داشته باشید تا بتوانید کارکرد مغزتان را بالا ببرید. برای اطلاعات بیشتر میتوانید از مقاله ۸ خوراکی برای بالا بردن تمرکز استفاده کنید.
گوارش
شاید فکر میکنید که به اندازه کافی غذا میخورید اما همچنان نمیتوانید تمرکز کنید. در واقع نوع غذایی که میخورید هم مهم است. ممکن است چیزی که میخورید به اندازه کافی مواد مغذی نداشته باشد و به همین خاطر مشکل بزرگی مثل عدمهضم غذا را به وجود آورد. چون بدن با از دست دادن آب، باعث تحریک روده و کاهش باکتریهای مفید آن میشود و در نتیجه غذا به خوبی هضم نشده و همچنان نمی توانیم تمرکز کنیم.
چند راهکار ساده که برای هضم بهتر غذا و در نتیجه افزایش تمرکز میتوان استفاده کرد:
آب بنوشید: اسید معده، مهمترین عامل هضم غذاست و بیش از ۹۰٪ آن از آب تشکیل شده است. با نوشیدن بیشتر آب به بهبود کارآیی آن کمک زیادی میکنید.
سرکه سیب: اگر احساس میکنید که واقعا در هضم غذا دچار مشکل هستید و با وجود خوردن غذاهای سبک، بعد از خوردن غذا احساس سنگینی دارید، میتوانید پیش از خوردن غذا یک قاشق سرکه سیب را با یک فنجان آب مخلوط کنید و بنوشید. با این کار اسید معده تحریک شده و در هضم غذا فعالیت بیشتری خواهد داشت.
پروبیوتیک بخورید: پروبیوتیکها باکتریهای مفیدی در معده هستند که به هضم درست غذا کمک میکنند. مصرف مواد غذایی که حاوی این باکتری مفید هستند میتوانند علاوهبر احساس سبکی بعد از خوردن غذا، انرژی شما را هم افزایش دهند و در نتیجه تمرکز بیشتری در طول روز داشته باشید.
ویتامین B
ویتامین B یکی از پرجمعیتترین ویتامینها و همینطور یکی از مهمترین آنهاست. این ویتامین با سوزاندن شکر و چربی و تبدیل آن به انرژی علاوهبر اینکه انرژی کل روز شما را تامین میکند، به هضم درست غذا و ایجاد تمرکز کافی در طول روز هم کمک بسیاری میکند. ویتامین B اولین چیزی است که با بروز استرس یا ناراحتی به سرعت از بین میرود. اگر نمی توانیم تمرکز کنیم باید با تجویز پزشک مصرف این ویتامین را شروع کنیم تا علاوهبر تبدیل شدن به فردی پرانرژی، با تمرکز کافی به تمام اهدافمان هم برسیم.
عوامل ذهنی
عوامل ذهنی در عدم تمرکز یکی از دلایلی است که بیشتر از هر چیز برای همه مشخص است. همه ما میدانیم که اگر نمی توانیم تمرکز کنیم دلیلش فکر کردن به مسئلهای خاص است. اما برای اینکه بتوانیم به اهدافمان برسیم، باید در ابتدا تمام عواملی که باعث حواسپرتی هستند را حذف کنیم و به جای آن تمرکز را جایگزین کنیم. برخی از حواسپرتیها را نمیتوان به راحتی حذف کرد مثل فرزندان، خانواده، مسائل مالی و… اما برخی دیگر را به راحتی میتوان کم یا حذف کرد. آنها شاید به نظر نیایند اما تاثیر زیادی در حواسپرتی دارند.
حواسپرتیهای قابل حذف شدن:
- تلویزیون
- چک کردن شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام و تلگرام
- وبگردیهای بدون دلیل
- چک کردن دائم ایمیل بدون هدف خاصی
برای اینکه دیگر نگوییم نمیتوانیم تمرکز کنیم، باید با خودمان روراست باشیم. همه ما در طول روز و هنگام کار برخی از رفتارهای بالا را انجام میدهیم و گاهی زمان زیادی هم برای آن صرف میکنیم و زمانی را میسوازنیم که میتوانستیم از آن برای رسیدن به اهدافمان استفاده کنیم. شاید در ابتدا کم کردن و حتی ترک کردن این عادتها سخت به نظر برسد اما حقیقت آن است که برای رسیدن به موفقیت باید سختیهایی را هم تحمل کرد.
کافی است یک برنامهریزی داشته باشیم و تنها یک زمان مشخص برای شبکههای اجتماعی یا تلویزیون در نظر بگیریم. خیلی سریع ذهن به رفتار جدید عادت میکند. در نتیجه این کار، محتویاتی که در شبکههای اجتماعی یا وبگردیها خواندهاید بخشی از ذهن شما را درگیر نمیکند و انرژی بیشتری برای تمرکز روی کارتان باقی میماند.
در کنار این موضوع که چه چیزهایی عوامل حواسپرتی هستند. کارهایی است که میتوان با انجام آن قدرت تمرکزمان را افزایش دهیم و دیگر از جمله نمی توانیم تمرکز کنیم استفاده نکنیم. از جمله آنها:
- مدیتیشن
- مطالعه
- تمرین ورزشی منظم
- برنامهریزی
- خاطرهنویسی
مدیتیشن یا مراقبه، یکی از بهترین راهکارهای افزایش تمرکز و داشتن یک روز فوقالعاده است. سعی کنید هر روزتان را با یک مراقبه شروع کنید. در قدم بعدی یک برنامه روزانه داشته باشید که در آن یک زمان کوتاه و مشخص برای شبکههای اجتماعی وجود داشته باشد.
رسیدن به تمرکز روی هر کاری میتواند نشان دهنده موفقیت باشد. نداشتن تمرکز امروزه چیز عجیبی نیست اما تفاوت آدمهای موفق با دیگران این است که راه متفاوتی را انتخاب کردهاند. با کمی تلاش و افزایش تمرکز میتوانید تبدیل به فردی متفاوت شوید که خودتان بیشتر از هر کسی از شخصیت جدیدتان لذت ببرید.
برداشتی آزاد از [stag_button url=”https://www.entrepreneur.com/article/289304″ style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_self” icon=”” icon_order=”before”]entrepreneur[/stag_button]
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه