چرا ما بی حوصله هستیم و چطور از شر آن خلاص شویم؟
بی حوصله بودن و بی انرژی بودن یکی از معضلات بزرگی است که خیلی از ما درگیر آن هستیم این کم بودن انرژی درونی و روحی نمیگذارد که به زندگی ایدهآل خود نزدیک شویم. اما مشکل از کجاست؟ چرا این بی حوصله بودن سراغ ما آمده است؟ برای پی بردن به این موضوع و راهحل آن با سبکتو همراه باشید.
ساختار فعالیت مغز
برای درک دلیل بی حوصله بودن اول شناخت مختصری از ساختار مغز داشته باشیم. بر خلاف تصور، مغز ما توانایی انجام چندکار با هم را ندارد و به اصطلاح مولتی تسک نیست. اما ما چند کار را باهم انجام میدیم چطور ممکن است؟ مغز ما بین هر کاری که فکر میکنیم همزمان در حال انجام آن هستیم سوییچ میکند و برای هر کدام به نوبت وقت گذاشته و آن را پردازش میکند. هر چه این فعالیتهای هم زمان بیشتر شود ما گلوکوز بیشتری مصرف میکنیم که به بی حوصله بودن و بی انرژی بودنمان منجر میشود.
اما ما که چند کار همزمان انجام نمیدهیم
اتفاقا سبک زندگی ما موجب شده بدون اینکه متوجه باشیم چندین کار را با هم انجام میدهیم. در دهه گذشته ما هر ۳ دقیقه بین کارهای مختلف سوئیچ میکردیم اما امروزه به لطف دستگاه های دیجیتال و موبایل، این سوئیچ هر ۴۵ ثانیه رخ میدهد و روزانه ما حدود ۵۶۶ بار بین کارهایمان جابه جا میشویم. ساده ترین حالت همین بیدلیل گوشی چک کردن ماست که هر روز چیزی در حدود ۷۴ بار است.
موبایل دشمن انرژیمان است؟
متاسفانه باید بگوییم بله. ما روزانه بین اپ های مختلف موبایل از تلگرام و اینستاگرام گرفته تا بازیهای مختلف جابه جا میشویم و این همان سوئیچ کردن بین کارهای مختلف است که به بی حوصله بودن و بی انرژی بودن منتهی میشود. میدانم استفاده نکردن از موبایل کاری واقعا دشوار است، چون ناخودآگاه ما به آن معتاد شدهایم و مانند هرگونه مواد مخدری موجب وابستگی شده و سلامتی ما را به خطر میاندازد.
نیاز ذهن انسان برای پیشرفت
مغز و ذهن ما حالتی دارد به نام دیفالت مود که در حالت بی فکری به وجود میآید. تمام خلاقیت و توانایی حل مسائل ما در آن حالت به وجود میآید، زمانی که ما شروع به خیال بافی و پرواز بین افکارمان میکنیم، اما موانعی مانند تلفن همراه یا سیگار اجازه این بی فکری را به ما نمیدهد و به علت جابهجایی بین کارها و اپها علاوه بر جذب انرژی ما امکان بروز خلاقیت را نیز از ما سلب میکند.
آیا فردی توانسته موبایل را ترک کند؟
ما نمیگوییم که از موبایل استفاده نکنید. هدف این مقاله تشویق افراد به استفاده صحیح و هدفمند از این وسیله است تا دچار بیحوصلگی و کمبود انرژی نشوند. تحقیقات نشان داده است که افرادی که به طور متداول از موبایل و اپهای آن استفاده میکنند در ۲ سال گذشته دچارکمبود شدید خلاقیت و ناتوانی در حل مسئله شدهاند و در آینده با بحران تصمیمگیری روبرو خواهند شد.
چالش دوری از موبایل
در امریکا محققین برای بررسی رابطه بی حوصله بودن و موبایل یک چالش راهاندازی کردند و از افراد خواستند به مدت ۲ هفته سراغ تلفن همراهشان نروند. در این تحقیق حدود ۲۰۰ هزار نفر شرکت کردند. نتایج جالب بود افراد به مرور علاوه بر این که انرژی بیشتری برای روز خود داشتند علاقه بیشتری نسبت به اموری که حوصله انجام آن نداشتهاند نیز پیدا کردند و از شادی بیشتری در طول این ۲ هفته بهرهمند شدهاند.
پیشنهاد میکنم بیایید ما هم ۲ هفته استفاده از تلفن همراه خود را محدود کنیم و زمانهایی که به گردش در پیجهای اینستاگرام و کانالهای تلگرام میگذرانیم را محدود کنیم. میدانم در ابتدا این کار بسیار سخت است، اما به مرور طعم خوب انرژی در زندگی را لمس میکنید و از بی حوصله بودن رهایی پیدا میکنید.
دیدگاه ها
2 دیدگاه
همین عنوان مطلب مرتبط که وسط متن گذاشتید، چندین بار باعث سویچ و حواس پرتی چندین بار حین خوندن یه مطلب کوتاه میشه… به توصیه خودتون حداقل عمل کنید 🙂 و مطالب مرتبط رو یه جا پایین متن اصلی بذارید
😂
ارسال دیدگاه