تهرانگردی، کشف جاذبههای تهران در روزهای بهاری – قسمت اول
تهرانگردی یک گزینه ایدهآل برای نوروز است. اگر شما هم از کسانی هستید که در این روزهای بهاری در تهران ماندید یا سفر به تهران را ترجیح دادید، پس از بهترین فرصت برای تهرانگردی استفاده کنید. شاید فکر کنید که تهران به جز آسمانخراش و آلودگی چه چیز جذابی میتواند داشته باشد، اما شکل جذابتری از تهران در انتظار شماست. از روزهای زیبای نوروز استفاده کنید و به گشتوگذار بپردازید. به همین خاطر این سری از میکرومقالههای سبکتو را اختصاص دادیم به مکانهای تاریخی و دیدنی تهران تا با یک برنامه ساده و کمخرج از روزهای عید بهترین استفاده را ببرید.
تهران، بیست و چهارمین شهر پرجمعیت دنیا و با سابقه زندگی بیش از ۷۰۰۰ سال است. اما تقریبا از زمان آقامحمدخان قاجار که تهران را به عنوان پایتخت ایران معرفی کرد، توجهها به آن جلب شد و از زمان پهلوی، دوران شکوه آن شروع و تبدیل به یک پایتخت مدرن شد. ساخت و سازهایی که در آن زمان تا به امروز شد و اتفاقات زیادی که در یک دوره تاریخی در تهران رخ داد باعث شد تا آثار تاریخی و هنری شگفتانگیزی در پایتخت ساخته و جمعآوری شود که امروزه هر کدام تبدیل به یک جاذبه گردشگری و دیدنی شدهاند که باهم آنها را بررسی میکنیم.
موزه خانه مقدم
زیباترین خانه تهران و به تخمین برخی، گرانترین خانه جهان خانه مقدم است. خانه پدری محسن مقدم، استاد باستانشناسی و یکی از بنیانگذاران دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران است. خانه مقدم محل زندگی آقای مقدم و همسر بلغارستانیاش بوده که بعد از فوت آنها خانه، توسط پسرشان به دانشگاه تهران اهدا میشود. قدمت خانه برمیگردد به زمان قاجار و از قدیمیترین خانههای تهران است. استاد مقدم و همسرش به خاطر علاقه زیادی که میراث فرهنگی داشتند آثار ارزشمندی را در خانه استفاده یا گردآوری کردند.
معماری هر قسمت از خانه متفاوت و شگفتانگیز است. شما مجموعهای از کاشیها و سفالهایی را در خانه میببینید که نمونهای در جهان ندارند یا بسیار محدود هستند به طوری که روی برخی از آنها نمیتوان قیمتی گذاشت. سقف یکی از اتاقها فرش شده و در یک ایوان حوض مرمری حمام فتحعلی شاه قرار دارد. در خانه مقدم علاوهبر معماریهای جذابی که استاد مقدم در خانه بنا کرده، کلکسیونهایی را میبینید که نمونهای در جهان ندارند. از جمله کلکسیون پارچه و چپق. در تهرانگردی خود برای رسیدن به خانه مقدم که واقع در ضلع شمالی خیابان امام خمینی- خیابان شیخهادی است میتوانید با بیآرتی یا مترو (ایستگاه حسنآباد) به راحتی به آن دسترسی داشته باشید.
قیمت ورودی بلیت خانه مقدم ۵۰۰۰ تومان است و در پایان گردش میتوانید از کافه سنتی آنجا و شربتهای دلچسباش استفاده کنید که میانگین قیمت آنها ۱۵ هزار تومان است.
کاخ گلستان
بیاغراق یکی از منحصربه فردترین کاخهای ایران، کاخ گلستان است. حتما در برنامه تهرانگردی خود جایی برای آن درنظر بگیرید و از سفر به تاریخ و دیدن شکوه و زیبایی معماری ایرانی لذت ببرید. تاریخ کاخ گلستان به دوران صفوی برمیگردد، اما از زمان کریمخانزند بیشتر محوطهسازیهای آن انجام شد و بیشترین تغییرات را در دوران قاجار به خود دید. این کاخ از چندین بخش تشکیل شده که شمسالعماره، تالار آیینه و خلوت کریمخانی از معروفترین بخشهای آن است. این کاخ شاهد بخش مهمی از تاریخ معاصر ایران است. از تاجگذاری سلسله قاجار تا پهلوی اول و دوم همگی در این کاخ و بیشتر در ایوان مرمر رخ داده است.
شمسالعماره در زمان ناصرالدین شاه و بعد از سفر او به اروپا ساخته شد تا هم نام مرتفعترین ساختمان تهران را به خود بگیرد و هم ناصرالدینشاه بتواند از ایوان آن به تمام شهر دید داشته باشد. در مورد شمسالعماره داستانها و افسانههای زیادی وجود دارد. مثلا میگویند که در گذشته ۲جغد زیر ساعت آن زندگی میکردند که هربار که دیده میشدند نشان از یک تحول تاریخی یا پایان یافتن یک سلسه داشتند. مثلا میگویند جغدها ۳روز در اطراف کاخ گلستان پرواز کردند و در پایان ۳روز ناصرالدین شاه ترور شد. تالار آیینه که قبلا محل نمایش تاج کیانی و تخت طاووس بود، در حال آثار نمایشگاهی از آثار بینظیر کمالالملک است. تالار آیینه یا تالار سلام، محل تاجگذاری محمدرضا پهلوی هم بوده است. برای دسترسی به این کاخ زیبا میتوانید از متروی ۱۵خرداد یا ایستگاه اتوبوس چهارراهگلوبندک استفاده کنید.
بلیت ورودی این کاخ بر اساس هر قسمت بین ۲ تا ۷ هزار تومان است اما پیشنهاد میکنم که از پکیج کل جاهای دیدنی کاخ گلستان استفاده کنید که ۲۳ هزار تومان است و حتما چندین ساعت برای بازدید وقت بگذارید. یادتان هم باشد هرچقدر زودتر بروید خلوتتر است و بیشتر میتوانید از بازدید خود لذت ببرید.
همچنین اگر وقت نمیکنید کاخ گلستان را ببینید پیشنهاد میکنم صفحه اینستاگرام سبکتو را ببینید ما در یک هایلایت استوری یک میکروبازدید از کاخ گلستان داشتیم.
گنجینه جواهرات ملی
این بازدید تهرانگردی را برای همیشه در ذهن شما ماندگار میکند. گنجینه جواهرات ملی، حتی پلکزدن را هم برایتان سخت خواهد کرد. تاریخ جمعآوری جواهرات و گنجینههای ایران را تقریبا میتوان به دوره صفویه نسبت داد. در آن دوران برخی از جواهرشناسان به کشورهای مختلف سفر میکردند و چیزهای باارزشی که میدیدند را میخریدند و به دربار میدادند. اما با سقوط صفویه بسیاری از این جواهرات به غارت برده شد تا زمان نادرشاه.
نادرشاه خروج جواهرات از ایران را ممنوع اعلام کرد و درپی بازگرداندن از کشورهای مختلف شد. البته متاسفانه بعد از مرگ نادر هم غارتهایی صورت گرفت که یکی از مهمترین آنها الماس کوه نور بود که به انگلستان برده شد.
گنجینه جواهرات در ابتدا در کاخ گلستان بود اما بعدا به خزانه بانک ملی منتقل و پشتیبان مالی برای ریال تعیین شد. اولین نکتهای که در بازدید از گنجینه باید به یاد داشته باشید این است که عکاسی در آن کاملا ممنوع است. و برای رسیدن به این گنجینه شگفتانگیز باید از چندین گیت بازرسی عبور کنید. اگر کمی اغراق کنیم میتوانیم بگوییم که وقتی به سالن اصلی برسید، نور زیاد چشمتان را خواهد زد، الماس دریای نور که یکی از بزرگترین الماسهای جهان و گلبهی رنگ است، تخت نادری که ۲۲هزار سنگ و جواهر قیمتی دارد، تاج کیانی، تخت طاووس یا خورشید و جعبه منبت کاری شدهای که پر از مرواریدهای نایاب خلیجفارس است. یا نیم تاج نورالعین که نیم تاج فرح هم گفته میشود و روی آن الماس گلبهی رنگی است که محققان میگویند تکهای از همان الماس کوه نور است. در واقع نورالعین یک الماس بزرگتر بوده که بعد از شکسته شدن بخش بزرگ آن کوه نور و کوچکش نورالعین شده است.
این گنجینه آنقدر جذاب است که احتمالا چشم برداشتن از هر کدام زمان زیادی خواهد برد اما نکتهای که در مورد بازدید از این گنجینه وجود دارد زمان و روزهای محدود بازدید است. این گنجینه در روزهای غیرتعطیل و از شنبه تا سهشنبه از ساعت ۱۴تا ۱۶:۳۰ امکان بازدید دارد.
تهرانگردی میتواند امسال نوروزی متفاوت برای شما بسازد، ما هم در میکرومقالههای تهرانگردی کمک میکنیم تا برنامهریزی آن برایتان راحتتر باشد. شما هم اگر جاذبهای از شهر خودتان یا تهران میشناسید برای ما بنویسید تا آن را به لیست دیدنیها اضافه کنیم.
دیدگاه ها
2 دیدگاه
دوبخش تهرانگردي عالي بود سپاس
بازمﺋمطلب بزاريد
دکتر مقدم و همسرشون فرزندی نداشتند که خانه توسط پسرشان به دانشگاه تهران اهدا شده باشد بلکه خانه را خود وقف دانشگاه تهران کردند
ارسال دیدگاه