چطور برنامه توسعه فردی را با موفقیت اجرا کنیم
رسیدن به موفقیت اتفاقی نیست که یک شبه یا تصادفا رخ دهد. شما برای رسیدن به موفقیت چه در زمینه کاری و چه زندگی باید برای آن برنامهریزی و هدفگذاری کنید. اما پایه و اساس موفقیت در هر زمینهای توسعه فردی است. وقتی شما به توسعه فردی تان اهمیت دهید و برای آن برنامه داشته باشید میتوانید مطمئن باشید که بخش زیادی از راه رسیدن به اهداف دیگر را رفتهاید.
در این میکرومقاله از سبکتو به بررسی نکاتی میپردازیم که با کمک آنها میتوانید برنامه توسعه فردی تان را با موفقیت طی کنید و به خودتان افتخار کنید.
فرقی نمیکند که شما مسیر توسعه فردی خود را مییابید یا مجبور به ساخت آن میشوید! اگر مسلح به قوانین زیر باشید، مشکلی مانع شما نخواهد بود.
مسئولیتپذیر باشید تا بتوانید همه چیز را کنترل کنید
اولین قاعده بازی این است که یاد بگیریم تقصیرها را گردن دیگران نیاندازیم. مسئولیت کارهای ما، به عهده خودمان است. تا زمانیکه از مواجهه با نتایج اعمال خود فرار میکنیم، نباید انتظار بهبود در روند کارها را داشته باشیم. هر فردی زمانی که بدون خجالت و ترس با عواقب کار خود مواجه شود، یک قدم در جهت توسعه فردی خود، به جلو برداشته است.
یکبار برای همیشه از شر نگرانی خلاص شوید
برای اینکار، باید سراغ منشا نگرانیهایمان برویم و آنها را از چشمه بخُشکانیم. با کوله باری از ترس و اضطراب، به عاقبت خوش هیچ راهی نمیتوان رسید. تصور کنید که کسی کوله پشتی شما را از سنگهای درشت و سنگین پر کرده باشد. دیر یا زود میفهمید که بدون تخلیه آنها، قادر به حرکت نیستید. یاد بگیریم وقتی قرار است با وضعیت نابسامان امروزمان مواجه شویم، نباید خود را در دریای نگرانیها غرق کنیم. بیایید مثل یک کوهنورد، با افق دید باز و لبخند پیروزمندانه به سوی دشواریها برویم. یا اینکه راز پرواز را از پرندهها بیاموزیم. هر پرندهای این را میداند که راه پریدن، سبک بالیست!
اهداف ملموس داشته باشید
توسعه فردی زمانی دست یافتنی و قابل اجرا میشود که شما اهدافی بر اساس واقعیت و ملموس داشته باشید. حقیقت سادهتر از آن است که فکرش را میکنید: اگر چیزی اساسا قابل لمس شدن نیست، چگونه میخواهید آن را بدست آورید؟! پس باید مثل یک نقاش یاد بگیریم که چطور خیالپردازیهایمان را به رنگ واقعیت درآوریم. او دقیقا همین کار را میکند. زمان طراحی هر کدام از آثارش، عمیقا به فکر فرو میرود. چون میخواهد بداند که چگونه میشود احساس و رویایش را در لباس یک چیز زمینی ببیند. وقتی فهمید که چه میخواهد، قدم بعدی او، طراحی دقیق همه جزئیات است. اگر ما همین دو قدم را برداریم، کار تمام است. اول اینکه خواستههایی شدنی و ملموس داشته باشیم. و دوم اینکه همه جزئیات مربوط به آن را روی یک کاغذ لیست کنیم. نوشتن معجزه میکند! حتما امتحان کنید. حتی اگر قلم دم دستتان نیست از ابزارهای دیجیتال مانند فضای ابری تلگرام استفاده کنید.
خودباوری داشته باشید؛ یعنی بتوانید روی پاهای خودتان راه بروید
بیایید برای درک بهتر این قاعده، سراغ «کوهنورد» برویم. همان لغریدنها، خستگیها، موانع و خطراتی که در فتح قله، گریبانگیر کوهنورد هستند؛ سراغ افرادی که در راه توسعه فردی و رسیدن به موفقیت هستند هم میآید. راجعبه «خودباوری» صحبت میکنیم. فکر میکنید که یک کوهنورد برای رسیدن به قله چند قدم بر میدارد؟؟ هزار قدم. نه دههزار قدم! بله راه موفقیت قدمهای زیادی را میخواهد. حالا به این موضوع توجه کنید که کوهنورد حرفهای، چگونه این قدمها را در پی هم میآورد.
در واقع تخصص یک کوهنورد تنها در نوع قدمهای اوست. برای یک کوهنورد باتجربه، هر قدم کاملا جدی است. او اهمیت هر کدام از قدمهایش را دقیقا برابر آخرین قدم در فتح قله میداند! بله تفاوت در اینجا نهفته است. کوهنوردهای حرفهای و افراد موفق در راه زندگی، جدی و مصمم هستند. آنها برای برداشتن هر گام روبهجلو، به خوبی تعادلشان را حفظ میکنند. راز انسانهای خودباور نیز در همین است. آنها میدانند که قبل از خوب راه رفتن، باید خوب ایستادن را یادگرفت!
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه