چطور از دیگران استرس نگیریم؟
استرس هم مثل دیگر بیماریهای اطراف ماست. وقتی یک نفر سرما میخورد، به محض اینکه متوجه میشویم سعی میکنیم از او فاصله بگیریم چون میدانیم بیماری او واگیردار است. دانشمندان متوجه شدند استرس هم مثل دیگر بیماریهای واگیردار، سریع به دیگران منتقل میشود. حالا چطور از دیگران استرس نگیریم؟ با سبکتو همراه باشید تا با راهکارهای آن آشنا شویم:
آیا استرس منتقل میشود؟
هوارد فریدمن، محقق دانشگاه کالیفرنیا متوجه شد که استرس از طریق صحبتها و رفتارهای فرد منتقل میشود، حتی شما با دیدن یک فرد دارای اضطراب هم دچار تشویش میشوید. افراد با تشخیص اضطراب در یکی از دوستان یا خانوادهشان سریع دچار علائم مشابه در سیستم عصبی بدن خود میشوند.
تحقیقات چه میگویند؟
شان آچر و میشلن گیلن نویسندگان کتابهای سبک زندگی و شاد زیستن میگویند: ۴۰درصد افرادی که همسرشان دچار استرس است آنها هم به این مشکل مبتلا شدهاند. همچنین در طی یک تحقیق، برای افراد عادی، یک فیلم اضطرابآور پخش شد و بعد از اتمام برنامه از آنها خواستند که در کنار افراد دیگری که فیلم را مشاهده نکردهاند قرار بگیرند. بسیار جالب بود که ۲۵درصد افراد عادی دچار استرس بیمورد شدند.
چرخه بیپایان
فکر کنید یک راننده تاکسی اول صبح با همکارش بحثش شده و ناراحتی خود را از آن ماجرا سر مسافری که شما هستید خالی میکند و شما هم اضطراب دریافتی را در محل کار به همکاران خود منتقل میکنید و آنها هم به دیگران. این چرخش بیپایان تشویش در جامعه است که ما میتوانیم این زنجیره را یکجا قطع کنیم.
طبق تحقیقات حتی کارمندان بانک هم که به وسیله شیشه از مشتریان و همکاران خود جدا شدهاند، با نگاه به یکدیگر یا ارتباطهای غیرکلامی با مشتریان اضطراب آنها را دریافت میکنند.
استرس چه کار میکند؟
استرس در ریتمهای مکانیکی بدن که شامل ضربان قلب و تنفس است تغییر ایجاد میکند و افراد بدون هیچ ارتباطی با فرد مضطرب و فقط با نگاه دچار تغییر در ضربان قلب و تنفس میشوند.
در ادامه ۳راهکار ساده که باعث جلوگیری از دریافت اضطراب از دیگران میشود را بررسی میکنیم:
۱. ناحیه بدون تنش
اگر یک شرکت یا استارتاپ دارید یا در آن کار میکنید، یک ناحیه بدون تنش در آنجا بسازید. فضایی مثل اتاق سیگار در فرودگاهها. امروزه شرکتهای بزرگ میدانند که استرس با نگاه هم منتقل میشود و با ایجاد چنین فضاهایی کارمندان را از مبتلا شدن به اضطراب دیگران نجات میدهند.
۲. سیستم واکنشی مغز خود را هک کنید
هک فقط مخصوص کامپیوترها و اکانت شبکههای اجتماعی نیست. میتوانیم با تغییر نوع دیدگاه و تفکرمان نسبت به زندگی، بدن خود را هم هک کنیم. جنگیدن با تشویش و نگرانی به افسردگی ختم میشود. بنابراین بهتر است با ایجاد دیدی مثبت نسبت به اضطراب با آن نجنگیم و آن را قسمتی از زندگی ببینیم. افرادی که موفق شدند دید مثبتی نسبت به استرس داشته باشند، ۲۳درصد کمتر دچار جذب تشویش از دیگران و آثار منفی آن شدند.
۳. افزایش اعتمادبهنفس
وقتی سرماخوردگی سراغ ما میآید آنتیبیوتیک مصرف میکنیم که سریع خوب شویم. در مقابل اضطراب هم اعتمادبهنفس، نقش همان دارو را دارد. اگر میبینید که در حال جذب تشویش از کسی هستید، دست از کار بکشید، بلند شوید و فکر کنید که اوضاع تحت کنترل شماست و همه چیز به زودی خوب میشود و اگر وقت کافی داشتید یک مدیتیشن ساده میتواند کمک بزرگی به شما کند. همچنین میتوانید سراغ تمرینهای اعتمادبهنفس بروید که موجب ترشح اندورفین شده و شما را در مقابل استرس واکسینه میکند.
سعی کنیم از امروز با انجام این ۳ راهکار علاوهبر اینکه نگذاریم اضطراب دیگران به ما منتقل شود، به جامعه خودمان هم با قطع کردن زنجیره تشویش کمک کنیم.
برداشتی آزاد از [stag_button url=”https://www.inc.com/will-yakowicz/stress-contagion-how-to-prevent-stress-from-spreading-like-disease.html” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_self” icon=”” icon_order=”before”]INC[/stag_button]
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه