برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

۱۰ دلیل برای اینکه کار کردن در استارتاپ ها را فراموش کنید

چند سالی است که استارتاپ ها در ایران پا گرفته‌اند و قسمت مهمی از زندگی روزمره ما تحت تاثیر آنها قرار گرفته است. دیجیکالایی که سبک خرید ما را تغییر داد یا اسنپی که وارد حوزه حمل نقل شد و یا فرانشی که می‌خواهد آموزش را متحول کند. اما نکته مهمی که من در جامعه دیدم نگاه آنها به مقوله استارتاپ ها است. شاید آنها فکر می‌کنند که بهشت برینی برای کسب و کارها هستند و بدون تلاش و سختی می‌توان به ثروت و موفقیت رسید. البته نباید فراموش کنیم که کلید رفع بیکاری و افزایش تولید کشور در دست همین کسب و کارهای نوپاست.

در میکرومقاله امروز می‌خواهیم شرایط کاری استارتاپ ها را بسنجیم که آیا گزینه مناسبی برای اشتغال هستند؟ یا باید از آنها دوری کنیم. مطمئنا می‌دانید که شرایط آنها بسیار با دیگر شرکت‌ها و سازمان‌هایی که آگهی‌های استخدام آنها را می‌بینیم متفاوت است. پس با سبکتو همراه باشید تا سختی‌ها و دلایل عدم فعالیت در استارتاپ ها را بشناسیم:

۱.شاید حقوقی دریافت نکنید!

بله این موضوع امکان دارد چون شرکت‌های نوپا در شرایط سخت ابتدای مسیر هستند و یکی از مشخصات این اوضاع، شرایط مالی سخت است. البته شاید به شما دریافت سهام به جای حقوق ماهیانه پیشنهاد شود که من جای شما باشم آن را می‌پذیرم چون خیلی هیجان انگیز است. البته شاید فکر کنید که در چند سال دیگر که استارتاپ بزرگ شد سهام من کلی ارزش دارد و با فروش آن می‌توانم سود خوبی کنم اما واقعیت تلخ است! امکان شکست استارتاپ ها بالا است و یا زمان به سود رسیدن آنها آنقدر طولانی می‌شود که از حوصله شما ممکن است خارج باشد.

بیشتر بخوانید:   ۵ درس مهم برای سرمایه گذاری با پول کم

۲. شاید شما جزو گروه تصمیم‌گیرنده نباشید

چند تا استارتاپ می‌شناسید که مدیران برتر آن همان بنیانگذارها نباشند! با هم رو راست باشیم احتمال اینکه شما وارد دایره مدیران برتر شوید بسیار کم است. البته این یک روش خوب برای استخدام است چون معمولا با پیشنهاد درجات شغلی بالا پیشنهاد حقوق کمتر می‌دهند تا حس بهتری پیدا کنید. اما همه اینها بازی با کلمات است. شرایط کاری استارتاپ ها مثل شرکت‌های سنتی نیست که درجات شغلی داشته باشد و به اصطلاح FLAT هستند.

۳. استارتاپ ها معمولا شکست می‌خورند

وقتی به استارتاپ ها ملحق می‌شوید این ریسک را می‌پذیرید که هر لحظه به خاطر شکست پرژوه استارتاپی شما هم شغلتان را از دست دهید. طبق گزارش وال استریت ژورنال در سال ۲۰۱۲ از هر ۴ استارتاپی که وجود داشت ( بین ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۰ راه‌اندازی شده) ۳ استارتاپ شکست خورده است این یعنی ۷۵ درصد ریسک شکست!

۴. جان سخت باید باشید

اینجا مثل ادارات و سازمان های سنتی نیست که شایستگی خود را به اندازه معمول نشان دهید بلکه در شرکت‌های نوپا باید سخت تلاش کنید و ساعات کاری معمولی را از ذهنتان دور کنید. این شرکت نوپا در لحظه رشد سریع خود است و شما هم همگام با آن باید سخت و سخت‌تر کار کنید و روی اضافه حقوق هم حساب نکنید چون بودجه آنها بسیار محدود است.

۵. لیست کارهای طولانی و طولانی‌تر

در این نوع شرکت ها لیست کارها و مسئولیت‌های شما روز به روز طولانی‌تر و سنگین‌تر می‌شود چون با رشد سریع آن، نیاز‌های شرکت هم افزایش می‌یابد و اعضای آن باید کارهای بیشتری به عهده بگیرند.

بیشتر بخوانید:   چگونه بازخورد صادقانه دریافت کنیم؟

۱۰ دلیل برای اینکه کار کردن در استارتاپ ها را فراموش کنید

۶.تغییر همه چیز یک موضوع عادی است

صبح که به دفتر کار می‌آیید شاید متوجه شوید که همه چی تغییر کرده، از نوع فعالیت و بازاریابی تا قوانین و هدف‌ها! حتی ممکن است شما هم در این تغییرات حذف شوید!  چون از یک طرف استارتاپ ها در حال تغییر بر اساس نیازهای مشتریان هستند و از طرفی فشار سرمایه گذاران آنها را مجبور به تغییر مسیر می‌دهد. البته رقابت تنگاتنگ با رقبا را هم نباید فراموش کرد.

۷.نظمی در کار نیست

استیو بلنک کارآفرین سریالی دره سیلیکون ولی از افرادی  که می‌خواهند به استارتاپ ها بپیوندند می‌پرسد که چقدر تحمل بی نظمی را دارید؟ چون وقتی شما وارد شرکت نوپایی که کمتر از ۱۰ کارمند دارد می‌شوید، نباید انتظار نظمی در آن داشته باشید چون اکوسیستم آن در حال یادگیری و تجربه کارهای جدید است.

۸. باز هم رئیس دارید

وقی از افراد می‌پرسید چرا سراغ فعالیت در استارتاپ‌ها رفته‌اند می‌گویند که آقا بالاسر نمی‌خواستیم اما وقعیت این است که فرقی نمی‌کند. آنجا هم شما مدیر بالاسر دارید. شاید هم در اینجا دو گروه مدیر! یکی موسسان و دیگری سرمایه‌گذاران! آنها به خاطر نوع کسب و کار و کوچک بودن نظارت کاملی بر فعالیت شما دارند و در مدت‌های کوتاهی از شما گزارش عملکرد می‌خواهند.

۹. باید یک کمپانی بسازید

چه سهام‌دار باشید چه حقوق بگیر، چه موسس باشید چه کارمند، فرقی نمی‌کند شما در گروهی قرار می‌گیرید که در حال ساختن کمپانی عظیمی هستند. دیوید بلام کارآفرین موفق می‌گوید: همه افراد مشغول در استارتاپ سازندگان آن هستند و فرقی بین سمت‌ها نیست.

بیشتر بخوانید:   مهراز; داستان موفقیت با نگاهی متفاوت در میکروکتاب « استثنایی‌ها » اثری از مالکوم گلدول

۱۰.شاید پول هم از دست بدهید

برای این موضوع دیگر تعجب خواهید کرد اما با توجه به شرایط استارتاپ ها که در موارد بالا گرفتیم شاید مجبور شوید بعضی از هزینه‌ها را خود متقبل شوید که در پایان ماه با مقایسه آنها و درآمد بفهمید درآمد که هیچ! پول هم از دست داده‌اید. این هزینه‌ها می‌تواند خورد و خوراک شما در شرکت یا نیازهای روزمره باشد که معمولا در سازمان‌ها به عهده کارفرما است اما همان طور که گفتیم شرایط استارتاپ ها متفاوت است.

خب ۱۰ دلیلی که نباید در استارتاپ ها کار کنید تمام شد اما یادتان باشد هدف نگارش این مطلب ترساندن شما نیست. بلکه می‌خواهیم بدانید که قدم گذاشتن در راه استارتاپی راهی سخت و دشوار است که اگر توانایی خود را در این زمینه می‌بینید باید سختی را به جان بخرید تا بتوانید شرینی و موفقیت خود را در استارتاپ ها کشف کنید.

برداشتی آزاد از [stag_button url=”https://www.entrepreneur.com/article/233831″ style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_self” icon=”” icon_order=”before”]entrepreneur[/stag_button]