شناخت یکدیگر برای پیشرفت همراه با بازی
همه افراد برای پیشبرد اهدافشان در زندگی نیاز به شناخت یکدیگر دارند. یک مدیر برای جلوبردن شرکت نیاز به شناخت کارمندان دارد، یک معلم برای بهبود سطح تحصیلی دانشآموزان و یک خانواده برای گرم نگه داشتن محیط خانه شان نیاز به درک و شناخت کامل از اطرافشان دارند. شناخت موجب بهبود همدلی برای افراد میشود. برای شما هم پیش آمده که یک دوست یا همکار سعی در همدردی با شما در اتفاقی میکند اما شما اصلا از کارهای او خوشتان نمیآید و بیشتر عصبی و ناراحت میشوید. این به خاطر عدم شناخت افراد از یکدیگر است.
شناخت یکدیگر در کار گروهی چه فایدهای دارد
اثر مثبت شناخت از یکدیگر در محیط خانواده و دوستان کاملا مشخص است اما سوالی که پیش میآید نوع و میزان کارایی شناخت از یکدیگر در سازمان، کار گروهی و تجمع های اینچنینی است. شناخت یکدیگر کمک میکند که ظرفیت و توانایی افراد بیش از پیش شناسایی شود به طور مثال وقتی معلمی درک کاملی از توانایی دانشآموز خود داشته باشد میتواند امتحانی کمی سخت تر از توانایی او برگزار کند یا مدیر و رهبر گروه مسئولیتی متناسب با توانایی فرد به او بسپارد.
همیشه در مدیریت این یک اصل بود که کمی، فقط کمی بیشتر از توانایی فرد به او مسئولیت بسپارید تا خود را در مسیر پیشرفت ببیند و برای بهبود تلاش کند اما اگر این میزان افزایش پیدا کند علاوه بر اینکه موجب کاهش شدید بهرهوری فرد می شود بلکه او را از کار و هدف دلزده میکند. پس ما در تمامی فعالیت هایمان چه شخصی و چه کاری نیاز به شناخت کامل اطرافیانمان داریم.
شناخت یکدیگر
چند روز پیش بعد از مدتها پای تلوزیون نشستم و از آنجایی که مثل همیشه تلوزیون هیچ چیز جذابی! برای نمایش نداشت داشتم شبکه ها را عوض میکردم که به شبکه نسیم و برنامه خندوانه رسیدم. از وقتی جناب خان در برنامه نیست برایم دیدن آن لطفی ندارد اما از بی برنامگی به تماشایش نشستم. رامبد جوان داشت با مهمان برنامه یک بازی انجام میداد که توجه من را جذب کرد بسیار عالی بود یک روش جذاب برای شناخت یکدیگر. برای همین با دقت نگاه کردم. شما را هم دعوت میکنم که با بازی مهمان برنامه دکتر علیرضا زمانی بیشتر آشنا شوید:
قوانین بازی شناخت یکدیگر دکتر علیرضا زمانی
این بازی خیلی شبیه بازی گردو شکستم است. دو نفر با فاصله چند متری از هم قرار میگیرند و پای راست را جلوی پای چپ قرار میدهند و به نوبت یک ویژگی از یکدیگر را میگویند مثلا تو چلوکباب دوست داری یا از غذاهایی با رب زیاد بدت مییاد. اگر صحیح بود یک قدم به هم نزدیک میشوند و اگر اشتباه بود یک قدم از هم دورتر میشوند. این کار را به نوبت آنقدر انجام میدهند تا پاهای آنها به هم برسد.
این بازی را میتوان به راحتی در سازمان یا گروه کارآفرینی خودتان انجام دهید کافیست افراد به گروه های دو نفره تقسیم شده و برنده بر اساس زمان کمتر مشخص شود با این کار هم یک روز خوب داشتید هم افراد از یکدیگر شناخت بیشتری پیدا خواهند کرد.
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه