۱۰ ترفند برای اینکه امسال مطالعه بیشتری داشته باشید
مطالعه معمولا ما را یاد درسهای مدرسه و دانشگاه میاندازد، شاید به همین خاطر هم است که سراغی از کتابهایمان نمیگیریم. از طرفی روزمرگیهای زندگیمان زیاد شده و کتاب اولین موردی است که از زندگی حذف میکنیم و به اشتباه فکر میکنیم که وقت بیشتری پیدا میکنیم. اما تمام افراد موفق دنیا قاطعانه باور دارند که مطالعه میتواند شما و سبک زندگیتان را تا حد زیادی تغییر دهد. تقریبا همه میدانیم که این یار مهربان چقدر میتواند در زندگی ما تاثیرات مثبت داشته باشد اما به دلایل مختلف وقت نمیکنیم.
حالا در این میکرومقاله از سبکتو میخواهیم ترفندهایی را به شما معرفی کنیم که بتوانید به کمک آنها مطالعه را وارد زندگی کنید.
۱. تعداد کتابهایی که میخواهید بخوانید را واقعبینانه مشخص کنید
احتمالاً دیدن اینکه دوستانتان ۵۰ یا ۶۰ کتاب را در برنامهشان قرار دادهاند برایتان شوکه کننده خواهد بود. پس برای خودتان مشخص کنید که چه تعداد و چه کتابهایی را میخواهید بخوانید. اینطوری انگیزهای هم برای شروع دارید. با ۱۲ کتاب در سال شروع کنید، یعنی یک کتاب در ماه. اگر دیدید سرعتتان بالاتر است میتوانید تعداد کتابها را تغییر دهید. راه دیگری برای پیگیری کتابهای خوانده شده ایجاد یک صفحه در یادداشتهای روزانه تان است.
۲. تعداد صفحات یا زمان مطالعه روزانه را مشخص کنید
در کتاب برتری خفیف میخوانیم که با قدمهای کوچک و ثابت قدم ماندن در آنها میتوانیم عادتهای بزرگی برای خودمان بسازیم. پس لازم نیست که به خودتان بگویید باید این کتاب را تا آخر ماه بخوانم یا باید روزی ۵۰ صفحه بخوانم. با روزی ۱۰ صفحه شروع کنید. ۱۰ صفحه زمان بسیار کمی از شما میگیرد در عوض همیشه میتوانید آن را انجام دهید و در واقع شرط اصلی هم همین است: هر شب بدون استثنا ۱۰ صفحه بخوانید. با این کار مطالعه بخشی از عادتهای شما میشود.
۳. بهترین زمان مطالعه را پیدا کنید
برخی افراد همیشه قبل از خواب کتاب می خوانند اما زود خوابشان گرفته و خواندن را رها می کنند. باید بهترین زمان برای کتاب خواندن را در خودتان پیدا کنید. صبح هنگام نوشیدن چای، در حین رفت و آمد به محل کار با مترو و یا هر زمان که برایتان راحتتراست. بعد از چند هفته، کتاب خواندن از حالت کاری که باید انجام شود درآمده و منتظر رسیدن زمان آن میشوید.
۴. در خانه محیط مناسبی برای خواندن فراهم کنید
این کار به راحتی قرار دادن کتابها جلوی چشمتان است. به این ترتیب فراموششان نمیکنید. به علاوه اگر کتابهای مورد علاقهتان را در قفسه ببینید زودتر خواندنشان را شروع میکنید.
۵. همین الان یک کارت کتابخانه بگیرید
دنیایی از کتابهای مختلف میتواند هیجان کتاب خواندن را در شما به وجود آورد. این دسترسی نامحدود اصلاً دشوار نیست. اگر کارت کتابخانه ندارید، همین الان یک کارت بگیرید. گذراندن یک بعدازظهر در کتابخانه محلی و پیدا کردن کتابی که مدتها دربارهاش شنیدهاید، بسیار آرامشبخش است. کتابخانه واقعا جای فوقالعادهای است.
۶. کتاب را همه جا با خودتان ببرید
اگر همراه داشتن کتابهای کاغذی برایتان سخت است، به راحتی میتوانید پلتفرمهای مختلف کتابهای الکترونیک را روی گوشیتان نصب کنید و همیشه چندین کتاب همراه داشته باشید. باور نمیکنید که چقدر زمانهای خالی در طول روز پیدا میکنید که میتوانید برای مطالعه از آنها استفاده کنید.
۷. به کتابهای صوتی گوش دهید
شاید با خودتان بگویید این که مطالعه نیست. اما کتابهای صوتی میتوانند انتخابهای بینظیری برای زمانهایی باشند که مشغول انجام کاری هستید یا رانندگی میکنید. دارن هاردی در میکروکتاب اثرمرکب میگوید در طول روزهایی که در مسیر محل کارش رفت وآمد میکرد به کتابهای صوتی مفید گوش میداد. او در پایان سال به اندازه ۲ ترم دانشگاه مطلب یاد گرفته بود.
۸. با دوستانتان باشگاه کتاب راه بیندازید
برخی افراد دوست دارند وقتی کتابی مطالعه میکنند در مورد آن با دوستانشان صحبت کنند. این یک عادت بسیارعالی است چون جنبههای مختلف آن کتاب را بررسی میکنید و مطالب بسیار بیشتری یاد میگیرید. میتوانید با دوستانتان یک باشگاه کتابخوانی تشکیل دهید. با این کار هم الزام بیشتری به مطالعه پیدا میکنید و هم از بودن با دوستانتان لذت میبرید.
۹. قبل از بیرون آمدن فیلم، کتابش را بخوانید
فیلم های زیادی هستند که براساس داستان یک کتاب نوشته شدند و معمولا فیلمهای بسیار پرفروش و موفقی هم هستند. بنابراین میتوانید از لیست فیلمها، به عنوان لیست کتابخوانی استفاده کنید و از خواندن لذت ببرید. علاوه بر اینکه اگر هر زمانی فیلم آن را هم دیدید میتوانید با آنچه که در ذهنتان مجسم کرده بودید مقایسه کرده و از فیلم لذت ببرید.
۱۰. از کنار گذاشتن کتاب نترسید
منظور کنار گذاشتن مطالعه به طور کامل نیست. برای همه ما پیش آمده که کتابی را شروع کردیم و بعد متوجه شدیم نثر نویسنده یا موضوع کتاب را دوست نداریم اما به دلیل اینکه احساس خوبی نداشتیم، سراغ کتاب دیگری نرفتیم. در نهایت یا با سختی مطالعه داشتیم که ما را از کتابخواندن زده کرده یا آن را کنار گذاشتیم و سراغ هیچ کتاب دیگری هم نرفتیم. پس هرجا که احساس کردید این کتاب چیزی به شما اضافه نمیکند یا از آن خوشتان نمیآید کتاب را کنار بگذارید و کتاب جدیدی را شروع کنید.
دیدگاه ها
3 دیدگاه
عالیه مقالتون واقعا مرسی خیلی سایته خوبی دارید
بسیار عالی بود
ممنون
عالی بود
خیلی ممنون
ارسال دیدگاه