برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

چگونه هرچیزی که یاد می‌گیریم را به یاد بیاوریم؟ ( هرم یادگیری )

هرم یادگیری

آیا با هرم یادگیری آشنا هستید؟ آرزو می‌کنید بتوانید سریعتر یاد بگیرید؟درحال یادگیری انگلیسی یا یک مهارت و ورزش جدید هستید؟ مشکل بزرگ سریع یادگرفتن زمان کمی که در روز داریم هست! کلید شتاب در یادگیری فقط اختصاص زمان بیشتر نیست بلکه به حداکثر رساندن اثربخشی حتی در زمان کمی که در اختیار داریم هست.

ذهن مثل یک سطل هست اما…

برای آب کشیدن از چاه حتما به سطلی سالم نیاز دارید اگر سوراخ باشد زحمت ها هدر می‌رود مغز ما هم مثل یک سطل هست اما با کلی سوراخ! اطلاعاتی که وارد ذهن می‌شود خیلی هایشان از همان سوراخ ها خارج و به فراموشی سپرده می شوند.شاید این قیاس کمی تو ذوق ما بزند و انتظار داشتم که ذهن ما مثل حافظه دوربین عکاسی همه چیز را ثبت کند اما طراحی معز به این صورت نیست.

چطور ۹۰ درصد آموزه هایمان را  با توجه به هرم یادگیری به یاد بیاوریم؟

در ۱۹۶۰ موسسه NTL به طور گسترده‌ای بر روی توسعه هرم آموزش و چگونگی یادگیری انسان فعالیت نمود.در پژوهش مشخص شد که یادگیری انسان با توجه به نوع اطلاعات ورودی به ذهن متفاوت هست:

هرم یادگیری

۵٪ آموزش های کلاسیک مانند مدرسه و دانشگاه به یاد می‌ماند
۱۰٪ خواندن در ذهن باقی می ماند (مانند مطالعه کتاب و مقالات)
۲۰٪ آموزش های مالتی مدیا را یاد می گیریم(مانند فیلم و برنامه های آموزشی)
۳۰٪ آموزش هایی که توسط یک نمایش و اثبات یاد داده می شوند در ذهن می‌ماند
۵۰٪ آموزش های گروهی و بحث های جمعی در ذهن باقی می‌ماند
۷۵٪ آموزش هایی که با تمرین فرا گرفته‌ایم در ذهن ماندگار هستند
۹۰٪ آموزش های مستقیم مثل آموزش توسط استاد در ذهن ماندگار می‌ماند

بیشتر بخوانید:   راز درس خواندن چیست و چطور آن را جذاب کنیم؟

پس چطور با هرم یادگیری یاد بگیریم؟

کتاب ها، سخرانی ها، فیلم ها و کلا روش های آموزشی غیر تعاملی در ذهن نمی ماند و ۸۰ تا ۹۵ درصد آنها فراموش می شوند
نکته اینجاست که به جای تمرکز بر حفظ آموزش ها به کمک روش های منفعل باید سعی کنیم از منابع مشارکتی که ثابت شده نتایج موثرتری در بازه زمان کمتری دارند استفاده کنیم.

این ها یعنی چی؟

اگر می‌خواهید یک زبان جدید یاد بگیرید به جای تمرکز بر اپ آموزش زبان موبایل بر روی صحبت کردن آن با افراد و دریافت بازخورد حساب کنید(مثل جلسات بحث آزاد)
اگر می خواهید یک بدن روی فرم داشته باشید به جای تماشای فیلم های تمرین آپارات باید به باشگاه بروید و زیر نظر یک مربی کار کنید
اگر می خواهید یک ساز یاد بگیرید باید به کلاس موسیقی بروید

زمان یا پول؟

حتما می گویید وقت کافی برای آموزش حضوری ندارم ، ما هم واقف به این موضوع هستیم و کمبود وقت را درک می کنیم اما زمان قابل تنظیم هست مهم نیست شغل ما چیست و کجا زندگی می کنید روز ۲۴ ساعت هست و هر دقیقه آن با ارزش! و بر خلاف پول که دوباره می توان آنرا دست آورد زمان غیر قابل بازگشت هست

شما شاید تاخیر کنید اما زمان هرگز! -بنجامین فرانکلین-

با توجه به اینکه همه ۲۴ ساعت روز را دارند چطور می توانیم توجیهی برای سرگذشت میلیونر های خودساخته ای که از صفر شروع کردند داشته باشیم؟یا کسانی که ۴ ماهه مدرک IELTS زبان گرفتند را توجیه کنیم؟آنها چگونه بیشترین اثربخشی را در کمترین زمان داشته اند؟
بیایید یک بررسی کنیم:با توجه به هرم یادگیری اگر شما یک ساعت را برای یادگیری زبان در کلاس صرف کنید و ۹۰ درصد آموزش را در یاد نگه دارید برای رسیدن به این نتیجه در روش های غیر تعاملی که ۱۰ درصد آموزش در یادتان می ماند باید ۹ ساعت زمان صرف کنید.
نکته بعدی هدف یادگیری هست اگر به دنبال موفقیت های کوچک هستید می توانید بر روی فیلم های آموزشی آپارات حساب کنید اما موفقیت های بزرگ مثلما رایگان در اختیار قرار نمی گیرید و باید از ابتدا موثرترین روش را انتخاب کنید.هزینه برای آموزش یک سرمایه گذاری بلند مدت هست که علاوه بر صرفه جویی در زمان به عنوان مهمترین دارایی از اشتباهات و انتخاب روش های نادرست که اثربخشی شما را کاهش می دهد جلوگیری می کنید
در عصری زندگی می کنیم که تا به این اندازه دسترسی به اطلاعات زیاد نبوده اما همین دسترسی زیاد حواس پرتی و سردرگمی را هم افزایش داده اما یادتان باشد زمان کمی دارید پس باید بهترین راه حل را انتخاب و روی آن تمرکز کنید و راه های فرعی را از خود دور کنید.
سعی کنید یادگیری عمیق را فرا  بگیرید اینطوری از صرف زمان دوباره برای یادآوری آموزه هایتان جلوگیری می کنید و تمرکز بیشتری  بر روی یادگیری های جدید خواهید داشت.

بیشتر بخوانید:   چطور در زمان محدود درس بخوانیم و به تمام پروژه‌ها و تمرین‌ها برسیم؟

[stag_button url=”http://www.lifehack.org/399140/how-to-remember-90-of-everything-you-learn” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_self” icon=”” icon_order=”before”]منبع[/stag_button]