اهداف افراد تاثیر گذار بر اکوسیستم استارتاپی ایران در سال ۹۶
در قسمت گذاشته به اهداف کارآفرینان و استارت آپ های ایرانی در سال جدید ۱۳۹۶ پرداختیم و امروز به مناسبت روز ملی کارآفرینی در قسمت دوم میخواهیم به اهداف افرادی بپردازیم که به طور مستقیم و غیر مستقیم بر روی اکوسیستم استارتاپی ایران اثر گذارند. و هر کدام به نوعی در ایجاد کارآفرینی نقش مهمی دارند در قسمت قبلی مقاله گفتیم که ایده این مطلب در تعطیلات عید شکل گرفت چون میخواستیم بدانیم که فعالین استارتاپی و افراد تاثیر گذار بر این اکوسیستم برای خود چه هدف هایی تعیین کردند، پس سراغشان رفتیم و ازشان پرسیدیم که اهداف شخصی شما برای سال ۹۶ چیست؟ و چه چیزهایی میخواهید به سبک زندگی خود اضافه کنید و یا چه عاداتی را میخواهید از خود دور کنید:
۱.جناب آقای سجاد بهجتی
سجاد بهجتی یک استراتژیست محتوا و کپی رایتر است که در حال حاضر مدیریت بخش بازاریابی محتوا سرآوا را به عهده دارند. البته فکر میکنیم لقب “سرآشپز محتوا” برای ایشان کاملا مناسب است چون کمک های ایشان را در ایجاد محتوا مناسب در اکوسیستم استارتاپی و آموزش های وی در این زمینه بسیار تاثیرگذار است:
“سلام و روز خوش ?
من سال پیش سی ساله شدم و امروز سی و نیم ساله ام، تصمیم گرفتم توی سی سالگی عادت سازی رو تمرین کنم و تصمیم هامو سخت تر بگیرم اما توی اجراشون جدی تر باشم.
یکی از چیزهایی که خیلی نتونستم توش تاحالا جدی باشم ورزشه و امسال میخوام ورزش رو وارد سبک زندگیم کنم و به بهانه های مختلف مثل مشغله کاری و از اینجور بهانه ها کوتاهی نکنم.
البته اگه چشم نخورم از اول سال تا الان هر روز ورزش کردم ? که البته تجربه ثابت کرده فعلا داغم و باید یه یکی دو ماهی بگذره …
یکی دیگه از تصمیم هایی که گرفتم اینه که کتاب بیشتری بخونم، روزهای هفته کتاب تخصصی و جمعه ها کتاب عمومی، برای اینکار هم انگیزه های فیزیکی و معنوی تعریف کردم، انگیزه فیزیکیش اینه که شلفی درست کردم که این کتاب ها جلوی چشم باشه و هر ماه یه ستون دارم که بدونم و ببینم هر ماه چند کتاب و چه کتاب هایی خوندم و انگیزه معنویشم اینه که روزهایی رو برای تشویق رسیدن به هدف کتابخونی ها تعریف کردم …
امیدوارم همه به هدفامون برسیم و عادت های خوبی درست کنیم و باعث بشیم زندگیمون پرمحتوا تر باشه”
۲.جناب آقای ایمان داوودیان
نام ایمان داوودیان بیشتر با استارتاپ ویکند های اجرا شده در ایران و کشورهای منطقه مانند افغانستان و لبنان گره خورده است. ایمان درک خیلی کاملی از اکوسیستم استارتاپی دارد و این روزها او را بیشتر سر پروژه جدید اش به نام زاویه میبینم. زاویه یک فضای کاری مشترک است که با همکاری شتابدهنده آواتک میخواهد یکی از بهترین ها در این زمینه باشد.
“من حلقه گمشده کارهامو در سال گذشته تمرکز دیدم و حس میکنم برای موفقیت باید روی کارهایم چه شغلی و چه زندگی و کارهای روزمره تمرکز بیشتری داشته باشم پس مهم ترین هدف امسال برای من افزایش تمرکز خواهد بود.”
۳.جناب آقای محمدرضا سبحان
محمدرضا سبحان مدیر و موسس باشگاه کارآفرینی تیوان یکی دیگر از اعضای اکوسیستم استارتاپی ایران است. تیوان میخواهد با فضای کار اشتراکی، کلاس های آموزشی، سمینارها و روش های دیگر نقطه اشتراکی برای کارآفرینان و افراد فعال در استارت آپ های ایران باشد بهتر بگویم همان طور که از نام این موسسه پیداست تیوان یک باشگاه کارآفرینی است!
“معمولا زمان زیادی را کار می کنم و این باعث میشود ورزش، تفریح و روابط اجتماعی من فدای کار شود، امسال قصد دارم مقداری از زمانم را برای ورزش، تفریح، هنر و گسترش دایره اجتماعی خود اختصاص دهم.
در ضمن در سال جدید قرار است مطالب جدید بسیار زیادی یاد بگیرم، و به همان اندازه دانسته های خودم را در اختیار دیگران قرار بدم.”
۴.سرکار خانم ایران سید رئیسی
بچه های استارتاپی مخصوصا گروههایی که در دوره های شتابدهی و آواکمپ آواتک شرکت کرده باشند با ایران سید رئیسی مدیر برنامه آواتک آشنا هستند او علاوه بر انتقال تجربیات خود از کشورهای دیگر به ایران در آموزش بچه های استارتاپی و راهنمایی آنها برای ساختن استارتاپی با پایه های محکم نقش بسیاری دارد.
“من میخواهم امسال در کارم توانمندتر شوم و همچنین تمرکز بیشتری بر روی زندگی شخصی خودم و روابطم با دوستان و فامیل داشته باشم. و امیدوارم سال جدید سالی پر از شادی و اتفاقات خوب و سلامتی باشه. انشالله هرچه خیره اتفاق بیافتد.”
۵.جناب آقای شاهین طبری
شاهین طبری موسس و رئیس هیت مدیره یکی از بهترین شرکت های نرم افزاری در زمینه کارآفرینی و خدمات در ایران به نام چارگون است. اما نکته مهمی که او را در این لیست قرارداده، علاوه بر شخصیت موفق او، فعال بودن وی در ایونت های استارتاپی و اکوسیستم استارتاپی است همچنین او موسس کمپین ۱۱ ایران است که میخواهد جامعه را هوشیار کند که اگر معلولین در اجتماع نیستند، این اشکال من و اشکال ماست.
“من معمولا برای هدف گذاری ۲ تا چیز رو در نظر می گیرم: یکی اینکه سعی می کنم آخرش رو تصور کنم مثلا اگر برای یک سال می خوام هدف بزارم آخر سال رو تصور می کنم و فکر می کنم که اگر به چه چیزهایی دست پیدا کرده باشم بیشتر خوشحالم می کنه، سعی می کنم این رو تجسم بکنم، این تجسم خیلی مهم و معمولا تصوری که از خودم دارم این هست. خب برام خیلی مهمه که یک همسر خوب و یک پدر خوب برای نازی و آریو باشم برای همین معمولا این داستان باید اولویتم باشه در برنامه گذاری.
و خب همیشه سالم بودن و ورزش کردن و اینکه در واقع روی فرم باشم از نظر ورزشی برام خیلی اهمیت داره برای همین این یکی از هدف های دیگه ام در زندگی هست البته غیر از هدف های کاری که می گذارم. توی هدف گذاشتن یک چیز رو همیشه مد نظر قرار می دم و اینکه فکر می کنم هدف های بزرگ خیلی دست نیافتنی هستند و خیلی به آدم روحیه نمی دهند و وقتی آدم نتونه اندازه اش بگیره و کوچیک کوچیک بهش برسه معمولا شبیه رویا و انگیزه است،
بیشتر از اینکه بخواهد یک هدفی باشه که آدم براش تلاش کنه. برای همین معمولا سعی می کنم کوچیک کوچیک و قابل اندازه گیری سعی می کنم هدف گذاری بکنم. تدر قسمت اولش خب من در واقع یکی دو تا چیزی شبیه به سفر یا جریانی که بتونه خیلی خوانوادگی باشه و بتونه همه خوانوادمون رو در بر بگیره، برای امسال در نظر گرفتم که یک وقت خوبی رو بتونم با نازی و آریو داشته باشم این برام خیلی مهمه.
و اینکه امسال دوست داشتم که کمی توی خونه ورزش کنم یه جوری سعی کنم آریو رو درگیر این داستان کنم نمی خوام واقعا تشویق ویژه ای کنماش ولی دوست داشتم حداقل روش من رو ببینه و به عنوان یکی از روش هایی که ممکنه براش جذاب باشه جلوی چشمش باشه و اصولا برای خودم خیلی جذابه موقع ورزش کردن کنار پسرم باشم. این هم یکی از هدف های کوچکیه که دارم برای سلامتی شخصی خودم دوست دارم بیشتر آب بخورم ، زیاد آب خوردن عادت خیلی مهمی هست و اینکه دوست داشتم ورزشم رو همچنان مرتب پیش ببرم دوست داشتم که یکی دو درصد چربیم رو بیارم پایین بدون اینکه وزنم تغییر کنه و اینکه یک مجموعه ای از ورزش های متنوع رو انجام بدم هم پینت بال هم دویدن هم بدنسزی و کراس فیت رو .
عرض کنم حضورتون که اینا هدف های غیر کاری من هست طبیعتا یک مجموعه ای از آمال و آرزوی کاری هم دارم که جمعش با هم دیگه یک روز کامل و شلوغ رو می سازه. برای همه کسانی که وارد این داستان هستند آرزوی موفقیت می کنم. پر سلامت باشید”
۶. جناب آقای جادی میرمیرانی
جادی را همه بچه های حوزه IT و گیکها! مخصوصا با “رادیو گیک” میشناسند. به نظر من جادی علاوه بر تمام تواناییهایش، نقش مهمی در ایجاد فرهنگ صحیح در اکوسیستم استارتاپی داشته و دارد برای همین باید او را در این لیست داشته باشیم.
“من کلا خیلی توی عید هدف نمی گذارم. ولی خب مثل همه، چیزهایی از فکرم رد می شه و قول هایی به خودم می دم. در کل علاقمندم ورزش منظم تری کنم و در طول امسال دو تا کار رو تموم کنم. یک دوره رایگان و آزاد پایتون از مبتدی تا سطحی معقول برای کار و از اون طرف اجرای مجدد دوره لینوکس که تا حدی عناوینش نسبت به دوره ای که الان دارم عوض شده . شاد بودن و فعال بودن هم که هدف نیست، روش است (:”
۷. جناب آقای کاوه یزدی فرد
کاوه یزدی فرد یکی از بهترین منتور ها و مربیانی هست که بنده میشناسم زیرا تسلط بسیاری بر اکوسیستم استارتاپی و کارآفرینی و تجاری ایران دارد . او علاوه بر مربی کارآفرینی، مدیر بازاریابی استراتژیک در سرآوا پارس نیز میباشد
“۱. هدف من برای سال جدید، ایجاد یک مسیر جدید برای رشد و توسعه فردیه، که تمرکز کنه روی ابعاد ذهنی و مغزی افراد، بتونه روش های بهتری به کارآفرین ها بده و شان و منزلت افراد رو با قرار گرفتن در موضعی مناسب تر در زندگی حرفه ای بالاتر ببره.
۲. برای تحقق این هدف، باید مطالعات و تلاش های قبلیم رو بیشتر کنم، یه مقدار سبک زندگی کاریم رو عوض کنم و ارتباطم رو با افراد و استارتاپ ها چه از طریق برنامه ها و رویدادها، و چه با حضور بیشتر در مکان هایی مثل آواتک افزایش بدم.
خروجی ها رو هم طبعا باید افزایش بدم، یک کتاب در حال ترجمه دارم و چند تا برنامه دیگه هم دارم.
۳. یک عادت خیلی مهم که بهش نیاز دارم و از یک مربی خارجی یاد گرفتم، تغییر تمرکز از وسواس تفکر (Bias for Contemplation) به وسواس عمل (Bias for Action) است.”
خب این هم از اهداف افرادی که از نظر سبکتو بر اکوسیستم کارآفرینی و استارتاپی کشور تاثیر گذار هستند. از همه آنها ممنونیم که وقت گذاشتند و اهداف شخصیشان را با ما و شما به اشتراک گذاشتند.
به نظر شما جای چه کسانی در این لیست خالی بود و هدف کدام از دوستان عملی تر است؟
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه