موفقیت مالی در هر مرحله از زندگی؛ با چند راهکار ساده
قوانین موفقیت مالی و مدیریت پول از آن دسته دانشهایی است که باید همه افراد و در هر شرایطی نسبت به آن آگاهی داشته باشند. و معمولا برای همه ما در مراحل مختلف زندگی موفقیت مالی یک چالش اصلی محسوب میشود. آشنایی با این چالشها و راهکارهای آنها، میتواند به ما کمک کند تا از قبل آماده باشیم و راحتتر به اهداف مالی خود برسیم.
در این میکرو مقاله از سبکتو، راهکارهای مدیریت مالی و موفقیت در آن را در ۴ مرحله اساسی زندگی بررسی میکنیم:
۱. موفقیت مالی در دوران دانشگاه
شروع دانشگاه، هرچند الزاما همراه با استقلال مالی میتواند نباشد، اما آزادی عمل بیشتری به دنبال دارد. این دوره، اولین دوره خرج و مخارج داشتن است و وسوسه برانگیزترین دوره برای داشتن مخارج اضافی است. پس برای تضمین موفقیت مالی در بقیه مراحل باید از همینجا شروع کرد:
بودجه بندی کنید
حتی اگر قبضهای زیادی نمیپردازید و مخارج خاصی ندارید، با بودجه بندی متوجه میشوید که پول شما خرج چه چیزهایی میشود. این بودجه بندی ساده میتواند تمرینی برای روزهای سختتر و مخارج سنگینتر هم باشد و درسهای زیادی به شما بدهد. داستان مالیات سنگینی که دارن هاردی در میکروکتاب اثرمرکب گفت را به یاد دارید؟ یک دفترچه ساده و نوشتن خرجهای روزانه به او کمک کرد تا در مدت یک ماه چند هزار دلار پسانداز کند.
از تسهیلات دانشگاه استفاده کنید
از وامهای دانشگاهی مانند وام تحصیلی استفاده کنید، اصلا به این فکر نکنید که وام گرفتن ممکن است وجه خوبی نداشته باشد، یادتان باشد پولدارترین افراد دنیا به سختی از پول نقد استفاده میکنند. سعی کنید بیشتر از غذای سلف استفاده کنید، با این کار هم صرفهجویی میکنید و هم با توجه به مشخص بودن قیمت غذا راحتتر میتوانید بودجه غذایی خود را مشخص کنید.
قبضهای خود را به موقع پرداخت کنید
شاید اهمیت این مساله در حال حاضر برای شما روشن نباشد، اما با عقب انداختن پرداختها، عادت بدی در خود ایجاد میکنید که در آینده از بین بردن این عادت سختتر خواهد بود. پس اگر قبضی پرداخت میکنید، در اولین فرصت در بودجهبندی خود آن را مشخص کنید تا مطمئن شوید هر ماه در آن روز باید قبض خود را پرداخت کنید.
خریدهای برند و غیر ضروری خود را کنترل کنید
اگر درآمد یا پول تو جیبی محدودی دارید، در این زمینه باید بسیار دقت کنید. اگر بودجه بندی داشته باشید، مقاومت در مقابل خرجهای خارج از برنامه سادهتر خواهد شد. میتوانید یک کالای خاص را انتخاب کنید و هدف بگذارید که در ماه بعد یا به یک مناسب خاص برای خود بخرید، بعد در بودجه بندی خود، برای آن خرید پول ذخیره کنید.
۲. موفقیت مالی در آغاز استخدام
با استخدام شدن است که هویت مالی خود را ثابت میکنید و پایه و اساس آینده خود را میسازید. از اینجا به بعد شما مسئول قبض، بدهی و آینده مالی خود هستید.
تا جای ممکن با کارفرمای خود چانه بزنید!
آمار نشان میدهد که افراد به خصوص خانمها به ندرت برای حقوق بیشتر درخواست میدهند، که این ممکن است به درآمدی کمتر از زحمتشان بیانجامد. پس ارزش و موقعیت خود را شناسایی کنید و سعی کنید مطابق با آن درآمدتان را بالا ببرید.
پسانداز کردن را به موقع شروع کنید
پس انداز بلند مدت را به سنین بالا موکول نکنید. با توجه به درآمد و سرمایه اولیه خود و مقایسه و تحقیق گزینههای مختلف، گزینه بلند مدتی مانند “بیمه عمر و سرمایه گذاری” یا “حساب سرمایه گذاری بلند مدت در بانک” را انتخاب کنید. در کمترین حالت حساب بانکی مجزا با حساب مصرف روزانه خود داشته باشید و طبق بودجهبندی خود، هر ماه مقدار مشخصی را به آن حساب واریز کنید.
قرض و بدهیهای خود را تحت نظر داشته باشید
هرچه پیش میروید، وامها و بدهیهای شما هم بیشتر میشود. گزارش وامهای بانکی و غیر رسمی خود (مثل خانوادگی) را مرتب بررسی کنید و در بودجه بندی خود زمانهای بازپرداخت آن را مشخص کنید. سعی کنید تا جای ممکن کوتاه مدتترین برنامه بازپرداخت را انتخاب کنید. در بودجهبندی باید مشخص کنید ماهانه تا چه مقداری میتوانید بازپرداخت انجام دهید و کل آن مقدار به این کار اختصاص دهید تا بدهی سریعتر جمع شود.
۳. موفقیت مالی به هنگام تشکیل خانواده
افراد زیادی هستند که فکر میکنند صحبت در مورد مباحث مالی در ازدواج کار نادرستی است، در حالی که این تفکر کاملا اشتباه است، چون یکی از مهمترین مشکلاتی که میتواند در خانواده به وجود بیاید، مشکلات مالی است. پس جدی و مطمئن با همسر آیندهتان در این مورد صحبت کنید. در این مرحله ممکن است هزینهها و اهداف مالی تغییر پیدا میکند، پس نیازمند استراتژیهای جدیدی هم است. از بزرگترین چالشهای این مرحله، شریک شدن در مدل خرج و مخارج با فردی دیگر است. شاید نیاز باشد بعضی عادتهای مالی در این مرحله دستخوش تغییر و سازش شود.
در اولین فرصت در مورد مباحث مالی صحبت کنید
در مورد موضوعاتی مانند این که چگونه قرار است قبضها را پرداخت کنید، چه بودجهبندی قرار است داشته باشید و در هر زمینه چقدر قرار است خرج کنید، مفصل بحث کنید تا از مشکلات پیش بینی نشده جلوگیری کنید.
بدهیها و قرضهای همدیگر را بررسی کنید
عادتهای بد بازپرداخت یا بدهیهای صاف نشده قبلی میتواند تاثیر بدی روی ادامه مسیر داشته باشد. پس گزارشها و عملکرد قبلی خود را باهم مقایسه کنید و در صورت وجود مشکل بلافاصله به دنبال راهحل باشید.
اهداف بلند مدت مالی خانواده را مشخص کنید
این صحبتها باید شامل پس انداز بازنشستگی، سرمایه خانوادگی، برنامه خرید خانه و ماشین و حتی بودجهبندی سفرهای خانوادگی باشد.
برداشتی آزاد از [stag_button url=”https://www.debt.com/edu/women-and-money” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_self” icon=”” icon_order=”before”]debt[/stag_button]
دیدگاه ها
2 دیدگاه
[…] موفقیت مالی در هر مرحله از زندگی؛ با چند راهکار ساده […]
[…] در کاخ گلستان بود اما بعدا به خزانه بانک ملی منتقل و پشتیبان مالی برای ریال تعیین شد. اولین نکتهای که در بازدید از […]
ارسال دیدگاه