۸ راز موفقیت ایلان ماسک
موفقیت ایلان ماسک هرگز متوقف نمیشود. بسیاری معتقدند که این کارآفرین جوان، استیو جابز امروز است و یکی از افرادی است که بیشترین تاثیر را روی دنیا داشتهاند. ایلان ماسک مدیر و موسس چندین شرکت بزرگ از جمله، تسلا، اسپیس ایکس (space X) و پیپال است که با ثروتی حدود ۳۵.۹میلیارد دلار هرگز دست از کار و تلاش برنداشته است. صبح، او را در تسلا موتور میبینید و شب در خبرگزاریها میخوانید که در اسپیس ایکس موفقیتی را جشن گرفته است.
اما موفقیت ایلان ماسک به راحتی به دست نیامده، او تا همین چند سال پیش با دستان خالی برای هدفش تلاش میکرد ولی هرگز تسلیم نشد. زندگی فوقالعاده او نکات بسیار مهمی برای کارآفرینان جوان و کسانی که میخواهند به هدفشان برسند دارد. سبکتو ۸ راز موفقیت ایلان ماسک که همیشه به جوانان توصیه میکند را بررسی کرده با ما همراه باشید:
به ایدههایتان ایمان داشته باشید
اولین استارتاپ ایلان ماسک، شرکتی به نام زیپ۲ بود که همراه برادرش در سال ۱۹۹۵ راهاندازی کرد. این شرکت فهرستی از فعالیتها و صنایع در شهر را ارائه میداد. اما چون در آن زمان اینترنت خیلی مرسوم نبود و افراد به راحتی به آن دسترسی نداشتند، مغازهداران و صاحبان صنایع حاضر به همکاری با آنها و ثبتنامشان در لیست نشدند. اما ایلان باور داشت که ایدهاش عالی است و آینده فوقالعادهای دارد، بنابراین دست از تلاش برنداشت و در نهایت توانست با شرکتهایی مثل نیویورکتایمز و شیکاگو تریبون قرارداد ببندد و از طرفی اعضای هیئت مدیره شرکت را برای ادغام با شرکتی دیگر به نام سیتیسرچ منصرف کند.
در نهایت در سال ۱۹۹۹ شرکت را به ارزش ۴۰۷میلیون دلار به کامپک (compaq) فروخت و از این معامله شیرین ۲۳ میلیون دلار سود کرد. این اولین موفقیت ایلان ماسک در کسبوکار بود که اگر خودش و ایدهاش را باور نداشت هرگز به آن دست پیدا نمیکرد.
سریع و پر قدرت شروع کن
از آغاز آشنایی ایلان با اینترنت او به دنبال وارد کردن دنیای پولی و بانکی به اینترنت بود. به همین دلیل تمام پولی که از فروش زیپ۲ بدست آورده بود را در استارتاپ بعدیاش به نام ایکس داتکام (x.com) سرمایهگذاری کرد. این کسبوکار یک سرویسدهنده مالی و پرداخت ایمیلی بود. اما چون اطلاعات کاملی از دنیای مالی نداشت، با شرکت کانفینیتی که به شکل تخصصی در این ضمینه فعالیت داشتند ادغام شد و در نهایت یکی از بزرگترین اتفاقات مالی دنیا به نام پیپال را ایجاد کردند.
اگر ماسک تصمیم میگرفت که علم مالی را به طور کامل بیاموزد و کسبوکارش را به تنهایی اداره کند، چه اتفاقی می افتاد؟ شاید تا همیشه درگیر این استارتاپ میماند و هرگز پیپال به وجود نمیآمد. اما او برای سرعت بخشیدن به کارش با افراد متخصص همکاری کرد و در نهایت دومین موفقیت ایلان ماسک رقم خورد و سود سرشاری بدست آورد.
با اطلاعات و آمادگی کامل ایدههایتان را اجرا کنید
ایلان ماسک را استیو جابز دوم میدانند، چرا که تنها کسی است بعد از استیو که در صنایع مختلف تاثیرات چشمگیری روی دنیا گذاشته است. تسلا موتور هر روز پیشرفت میکند و از طرفی دیگر اسپیس ایکس هر روز یک دست آورد جدید بدست میآورد، علت موفقیتهای او چیست؟ وقتی ایلان ماسک تصمیم به ایجاد اسپیس ایکس گرفت و خواست وارد صنعت هوانوردی شود، افراد بسیاری او را یک میلیارد بازنده خطاب کردند چون هرگز به ذهنشان خطور نمیکرد یک شرکت خصوصی بتواند با دولت رقابت کند.
اما ماسک توانست، چون او در مورد هر کاری که انجام میدهد تحقیقات بسیاری میکند و با اطلاعات کامل و آمادگی بالا وارد آن حوزه میشود. او کاملا میداند که به چه چیزی میخواهد برسد و راههای رسیدن به هدفش را پیش از ورود بررسی و مشخص میکند.
جوانهای با استعداد را استخدام و به آنها اعتماد کنید
او در هر دو شرکتش برای استخدام از جوانهای با استعداد و تازه کار استفاده میکند. ایلان مستقیما با آنها تماس میگیرد و در مورد مسائل مختلف صحبت میکند. با اینکه فعالیتهای هر دو شرکت به شدت مهم هستند، اما او به جوانها اعتماد میکند. موارد زیادی پیش میآید که تیم او اشتباه میکنند، اما انرژی زیادی که دارند در کنار اعتمادبهنفسی که ایلان ماسک به آنها داده باعث میشود تا دست به اتفاقات تازه و پیشرفتهای بزرگ بزنند.
یکی از دلایل موفقیت ایلان ماسک قدرت رهبری پویای اوست. او باور دارد که کارکنانش از او الگوبرداری میکنند و هر چه که انتظار دارد در سازمانش رخ دهد باید ابتدا خودش آن را اجرا کند. یکی از اعضای تیم میگوید که همه ما ۲۰ ساعت در روز کار میکنیم در حالی که ایلان ماسک ۲۳ ساعت مشغول به کار است.
روشهای خودت را برای کسبوکارت داشته باش
صنعت هوانوردی دارای یک سیستم بسیار سنتی بوده و هست، زمانی که ایلان ماسک وارد این حوزه شد، اولین و جدیترین رقیبش شرکت بوئینگ بود. او متوجه شد که اگر قرار باشد از همان شیوه سنتی پیش برود نه تنها هرگز نمیتواند با بوئینگ رقابت داشته باشد، بلکه محکوم به شکستی بزرگ خواهد بود. به همین جهت او پیشنهاد جدیدی مبنیبر سفرهای ارزان قیمتتر به فضا ارائه داد. در این نظریه راکتهایی وجود دارند که میتوانند چندین بار به فضا سفر کنند بدون اینکه هزینه تعمیر و نگهداری زیادی داشته باشند و این به معنی امکان سفر افراد عادی به فضا است. موفقیت ایلان ماسک در این پروژه امیدواریهای زیادی برای شروع عصری جدید ایجاد کرده است. البته جالب است بدانید که ماسک و انوشه انصاری بخشی از این پروژه را باهم اداره میکنند.
مبارزه، مبارزه و باز هم مبارزه
هیچ موفقیتی به راحتی بدست نمیآید. ایلان ماسک جنگندهایست که به سرعت به طرف مقابلش حمله میکند. او برای بدست آوردن همه موقعیتهای زندگیاش تلاش کرده است. مثلا زمانی که شرکت x.com به مشکل برخورده بود، او در ماه عسل بود و هیئت مدیره از این فرصت سوءاستفاده کرده بود و جلسهای برای تعیین مدیر جدید تشکیل داده بود. وقتی خبر به ماسک میرسد او با اولین پرواز برمیگردد و جلوی هیئت مدیره ظاهر میشود و از خودش دفاع میکند.
همینطور زمانی که تسلا موتور نتوانسته بود رودستر را در مهلت تعیین شده تولید کند و شرکت در حال ورشکستگی بود. یکی از اعضای هیئت مدیره تمام منابع مالی شرکت را از دسترس ماسک خارج میکند. اما او که به شدت به خودش ایمان داشت. تمام ثروتش را گرو میگذارد و پروژه را پیش میبرد و در نهایت موفقتر از آنچه تصور میشد ظاهر میشود. اگر چیزی را وافعا میخواهید باید برای بدست آوردن آن بجنگید. تنها در این صورت لایق آن هستید.
قبل از هرکاری از زندگی لذت ببر
به نظر میرسد فردی که این همه موفقیت در زندگی به دست آورده و مدیریت دو شرکت فعال را به عهده دارد، زمانی برای استراحت نداشته باشد. اما برنامه روزانه ایلان برای لذت بردن از زندگی هم جایی دارد. او معتقد است که انسان باید از هر چیز کوچکی که بدست میآورد لذت ببرد. ایلان برای هر موفقیت کوچکی که بدست میآورد جشن میگیرد و شادی میکند. وقتی اولین استارتاپش را فروخت با اینکه به شدت علاقهمند به شروع کار در حوزه مالی بود اما با بخشی از پولش یک آپارتمان ۱۷۰ متری شیک و یک اتومبیل مک لارن ۱ میلیون دلاری خرید. در آن زمان تنها ۶۴ عدد از آن خودرو تولید شده بود و حتی سی.ان.ان هم از تحویل خودرو به ایلان یک مستند تولید کرد.
روی هدفت تمرکز کن
موفقیت ایلان ماسک را شاید بتوان نتیجه تمرکز فوقالعاده او دانست. او هر روز با جت شخصیاش بیش از ۳ سفر به دفاتر مختلف تسلا موتور و اسپیس ایکس دارد و همزمان چند پروژه جدید را هم هدایت میکند. قدرت تمرکز او به حدی زیاد است که گاهی به هیچ حرکت یا صدایی پاسخ نمیدهد. تا حدی که زمانی که کوچک بود خانوادهاش با تصور اینکه او مشکل شنوایی دارد او را تحت نظر پزشک قرار داده بودند.
او در حال حاضر علاوهبر مدیریت تسلا و اسپیس ایکس، در حال فعالیت روی یک پروژه جدید به نام هایپرلوپ است. این پروژه قرار است صنعت حمل و نقل را دگرگون کند و در حال حاضر قرار است در مسیر لسآنجلس تا سانفرانسیسکو اجرا شود. مطابق با این پروژه مسیری تونل مانند برای حرکت کپسولهایی فوقمدرن که حامل مسافران است راهاندازی میشود. این کپسولها با سرعت سرسامآور ۱۲۸۷ کیلومتر بر ساعت حرکت میکنند و از جنس آلومینیوم هستند.
به نظر می رسد که ایلان ماسک در حال محقق کردن تمام تصورات و آرزوهای کودکی ماست.
برداشتی آزاد از [stag_button url=”https://www.entrepreneur.com/article/276386″ style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_self” icon=”” icon_order=”before”]entrepreneur[/stag_button]
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه