برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

چطور از موفقیت‌های خودمان تعریف کنیم و دیگران فکر نکنند ما خودشیفته هستیم!

ما آدم‌ها دوست داریم درباره موفقیت‌ها و اتفاقاتی که ما را شاد می‌کند صحبت کنیم اما همیشه ترس از این داریم که نکند دیگران فکر کنند ما فردی خودشیفته هستیم و مغرورانه داریم خودمان را بزرگ نشان می‌دهیم. این حس اصلا دلچسب نیست همچنین نمی‌توان از موفقیت‌هایمان صحبت هم نکنیم چون دلمان می‌خواهد شادی خودمان را با دیگران شریک شویم و نشان دهیم که در مسیر پیشرفت هستیم.

البته افرادی را روزانه می‌بینیم در چشمان ما زل می‌زنند و با چنین جمله‌هایی خود را معرفی می‌کنند: “من بهترین مدیر این شرکت هستم که تا به حال به خود دیده. یا فقط من از پس از این کار بر می‌آیم.” خوب مسلما این جملات نشانی از خودشیفته بودن است. اما ما چطور می‌توانیم از خودمان تعریف کنیم و جزو این افراد خودشیفته قرار نگیریم؟  در ادامه می‌خواهیم در سبکتو به ۷ روش که کمک می‌کند بدون ایجاد حس بد بتوانیم موفقیت‌ها و شادی‌هایمان را با دیگران به اشتراک بگذاریم بپردازیم:

۱. روی تلاش و سخت‌کوشی خود تمرکز کنیم

در صحبت‌هایتان از تلاش و سختی‌هایی که در مسیر رسیدن به هدفتان کشیده‌اید صحبت کنید. افراد دوست ندارند از شما بشنوند که مثل آب خوردن به هدف رسیده‌اید یا برای شما زحمتی نداشت که آن کار را انجام داده‌اید. اگر می‌خواهید خودشیفته به نظر نیایید از تلاش‌هایتان حتما صحبت کنید.

مطلب مرتبط: قله‌های موفقیت با وجود دره‌ها دیدنی هستند

۲. دیگران را کوچک نشماریم

افراد خودشیفته زیادی را دیدید که بگویند من بیشترین فروش را داشتم و همکاران دیگر حتی به گرد پای من هم نمی‌رسند. یک مسابقه دو را تصور کنید که در آن اول شده‌اید. خیلی خوب است که بگویید من اول شدم اما وقتی می‌گویید نفر دوم با فاصله خیلی زیاد با من از خط عبور کرد آن وقت شما سیگنال خودشیفته بودن به شنونده منتقل می‌کنید و او فکر می‌کند بزرگ گویی می‌کنید. پس هیچ وقت در تعریف موفقیت‌ها، خودتان را با دیگران مقایسه نکنید و آنها را کوچک نشمارید.

بیشتر بخوانید:   نتیجه مطلوب در کسب و کار با درس‌هایی از شطرنج

مطلب مرتبط: ۱۰ خصوصیت افراد کسل کننده

۳. زحمت دیگران را فراموش نکنیم

همه ما می‌دانیم که در موفقیت‌های کوچک و بزرگمان دیگران هم سهیم بودند و اگر همکاری یا کمک آنها نبود شاید ما به اهداف خود نمی‌رسیدیم. از پدر، مادر و همسر گرفته تا همکارانمان که در پروژه همراه ما بودند. پس می‌توانیم در تعریف از خود با جمله‌هایی مانند:” اگر همسرم صبوری نمی‌کرد و همکارانم به من یاری نمی‌رساندند من موفق نمی‌شدم” از آنها یادی کنیم تا علاوه بر نشان دادن فروتنی‌مان به شنونده یادآوری کنیم که ما فردی با تجربه هستیم و متوجه‌ایم هیچ کاری بدون یاری دیگران امکان پذیر نیست.

مطلب مرتبط: همکاری و دست‌کم نگرفتن حریف؛۲ درس از اختتامیه دوره آموزشی فریلنسینگ توان‌یابان

چطور از موفقیت‌های خودمان تعریف کنیم و دیگران فکر نکنند ما خودشیفته هستیم!

۴. واقع گو باشیم

یک روش که کمک می‌کند ما واقع گو باشیم و دیگران فکر نکنند خودشیفته هستیم و غلو می‌کنیم، توضیح کامل است مثلا به جای اینکه بگوییم من یک مدیر بسیار عالی و بی‌نظیر هستم که توانستم این موفقیت را کسب کنم توضیح دهیم که از زمانی که من مدیر شدم فروش شرکت ۲ برابر شده. اجازه بدیم شنونده خود موفقیت ما را قضاوت کند.

مطلب مرتبط: خودشناسی و روابط بهتر به کمک پنجره جوهری

۵. قدردان باشیم

مسلما تلاش‌ها و سخت‌کوشی های ما موجب موفقیتمان شده است اما اگر بعضی عناصر نبودند شاید ما در مسیر موفقیت قرار نمی‌گرفتیم مثلا اگر شرکتی که دوست داشتیم در آن کار کنیم، ما را استخدام نمی‌کرد یا هم‌تیمی قوی پیدا نمی‌کردیم موفق هم نمی‌شدیم. پس بهتر است همیشه قدردان و سپاسگزار شرایط هم باشیم تا تبدیل به فردی خودشیفته نشویم مثلا بگویید خیلی خوشحال هستم که در این شرکت استخدام شدم تا بتوانم از استعدادم به خوبی استفاده کنم.

بیشتر بخوانید:   چرا به اهداف ، آرزوها و چیزهایی که دوست داریم نمی‌رسیم؟

مطلب مرتبط: ۹ حقیقت مهمی که باید همیشه به ‌یاد داشته باشید

۶. خودستایی نکنیم

جمله مشهور: “تعریف از خودم نباشه من فلان کار را با موفقیت انجام دادم” از جنس خودشیفته بودن است. سعی نکنید با استفاده از این سبک جمله‌ها تواضع خود را نشان دهید که دقیقا برعکس عمل می‌کنید به جای آن بگویید: “خیلی خوشحالم که این خبر را به شما بگوییم چون کلی برای آن هیجان دارم” سعی کنید حس شادی خود را سرکوب نکنید و آن را ابراز کنید.

مطلب مرتبط: غرور و پشتکار; ۲ درس مدیریتی از رقابت فراری و فورد

۷. غیر مستقیم صحبت نکنیم

خیلی دلمان می‌خواهد اتومبیل جدیدی که خریدیم را بدون اینکه دیگران فکر بدی کنند به آنها معرفی کنیم اما چطور؟ افراد زیادی غیر مستقیم در مورد موضوع صحبت کردن را ترجیح می‌دهند و مثلا زمانی که می‌خواهند از خودرو جدیدشان صحبت کنند می‌گویند دیروز هیوندا النترا ام را بردم کارواش و امروز باران گرفت! چه اتفاق بدی! غیر مستقیم حرف زدن به شدت اشتباه است چون علاوه بر حس خودشیفته بودن حس فخر فروشی را هم به دیگران منتقل می‌کند. بهتر است مستقیم بگویم: بچه‌ها خیلی خوشحالم چون تونستم پول‌هایم را جمع کنم و ماشین مورد علاقه‌ام را بخرم.

در انتها یادتان باشد که بازگو کردن موفقیت‌هایمان علاوه بر ایجاد حس خوب در خودمان می‌تواند انرژی‌مان را هم افزایش دهد اما باید اصول آن را رعایت کنیم تا اثر منفی بر خود و دیگران نگذارد.

برداشتی آزاد از [stag_button url=”https://www.forbes.com/sites/amymorin/2017/01/29/7-ways-to-talk-about-your-accomplishments-without-sounding-like-a-braggart” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_self” icon=”” icon_order=”before”]forbes[/stag_button]