۵ روش مطمئن برای باهوش بودن
از کودکی تا به امروز باهوش بودن براساس یک استاندارد برای ما تعریف شده است. طبق یک سیستم درس میخوانیم، امتحان میدهیم و طبق همان سیستم مشخص میشود که باهوش هستیم یا نه! اما آیا این روش درستی است؟ متاسفانه وقتی بزرگ میشویم چون ساختار ذهنمان براساس همین سیستم آموزشی شکل گرفته، فراموش میکنیم که هوشمند بودن با خلاقیت و یادگیری مداوم گره خورده است. مغز ما عضوی شگفتانگیز است و با یادگیری مداوم و به چالش کشیدن خود میتوانیم هوش خود را افزایش دهیم. با سبکتو همراه باشید تا ۵ روش مطمئن برای باهوش بودن را بررسی کنیم.
به طور کلی دو نوع انسان وجود دارد. افرادی که ذهنیت ثابت دارند و کسانی که ذهنیت رشد دارند. آنهایی که ذهنیت ثابت دارند، بر این نظر پافشاری میکنند که توانایی، خلاقیت و باهوش بودن ما در سرشت ما تعیین شده و ما نمیتوانیم آنها را افزایش دهیم و در نهایت استعداد چیزی ذاتی است. اما کسانی که ذهنیت رشد دارند میگویند که همه افراد پتانسیل رشد و باهوش بودن دارند. آنها از مشکل نمیترسند و مشکل را فرصتی برای پیشرفت میبینند. آنها با دیدی مثبت زندگی را یک فرایند یادگیری مادامالعمر میبینند.
شما کدامیک از این دیدگاهها را دارید؟ یا دوست دارید کدام دیدگاه را داشته باشید؟ در ادامه میخواهیم ۵ روش از دیدگاه رشد را معرفی کنیم که به باهوش بودن شما کمک میکنند:
۱. برای باهوش بودن بخوانید و بخوانید
تحقیقات نشان داده کودکانی که توانایی خواندن اولیه قویتری دارند، در آینده باهوشتر هستند. خوشبختانه این ویژگی فقط مربوط به کودکان نیست و افراد هم با مطالعه بیشتر میتوانند به باهوش بودن خود کمک کنند. مطالعه کمک میکند که همیشه ذهنی تیز داشته باشید و در گذر زمان و افزایش سن دچار زوال عقل و فراموشی نشوید. همچنین مطالعه به دانش شما هم کمک میکند و این فرصت را به شما میدهد که بتوانید ارتباطات موثرتر و بهتری با دیگران داشته باشید. یادتان باشد که موضوع کتاب هم مهم است. اگر کتابهای غیر داستانی انتخاب کنید به دانش و مهارت خود کمک کردهاید و اگر کتاب داستانی انتخاب کنید، به هوش عاطفی و کنترل احساساتتان کمک کردهاید. سعی کنید همیشه ترکیبی از عناوین مختلف را مطالعه کنید تا همه جنبههای شخصیتی با هم رشد کنند.
البته شاید بگویید که با این همه مشغله کی وقت میکنم مطالعه کنم. ما در سبکتو این مشکل را در نظر گرفتیم و سعی کردیم با تولید میکروکتاب های نوشتاری و صوتی فرصت کتابخوانی در فرصت کم را برای کاربران مهیا کنیم.
۲. قهرمانان خود را ملاقات کنید
یادگیری مهارت باهوش بودن به کتاب و کتابخانه خلاصه نمیشود. ایدهها و افکار خود را با افرادی که تایید میکنید و مورد تحسین شما هستند، در میان بگذارید و خود را به چالش بکشید. این کار علاوهبر اینکه به رشد شما کمک میکند، این فرصت را در اختیارتان میگذارد که با افکار و ایدههای جدید هم آشنا شوید و درک و فهم شما از موضوع به سطح بالاتری ارتقا پیدا کند. این ملاقاتها در کنار همه فوایدی که دارند به تقویت مهارتهای ارتباطی شما هم کمک میکند.
۳. یاد بگیرید و عاشق شکست باشید
در مسیر رشد و یادگیری، این چالشها هستند که ما را قوی میکنند و به باهوش بودن ما کمک میکنند. وقتی از پس چالشها و شکستها برمیآییم اعتمادبهنفسی را تجربه میکنیم که قبلا برایمان قابل تصور نیود. اشتباه و شکست جزوی از فرایند موفقیت هستند و نباید از آنها بترسیم. فردی موفق میشود که شکست بخورد و از آن تجربه کسب کند وگرنه بیشتر افراد هیچ وقت شکست را تجربه نمیکنند، چون اصلا کاری انجام نمیدهند که در آن شکست بخورند!
اشتباهها را به چشم دشمن نگاه نکنید. آنها فرصتی برای ذهنیت رشد و باهوش بودن شما هستند. اشتباهها فرصتی بینظیر برای یادگیری و کسب تجربه در اختیار ما میگذراند. چون بعد از هر شکست با دیدگاهی جدید آشنا میشویم که تجربه برای ما به ارمغان آورده است.
رهروان مکتب ذن، با فلسفه یادگیری آشنایی کامل دارند. آنها مفهومی به نام شوشین Shoshin دارند که به معنای ذهن مبتدی است. آنها معتقد هستند وقتی سراغ یادگیری یا مطالعه چیزی جدید میرویم باید ذهن خود را از هر چیز دیگزی پاک کنیم چون یک ذهن پاک و مبتدی بسیار بهتر میتواند یاد بگیرید و تجربه کسب کند.
۴. شما باهوش بودن را تعریف کنید
مدارس در مغز ما میکنند که فقط یک نوع باهوش بودن وجود دارد و آن هم با موفقیت تحصیلی سنجیده میشود. حتی جلوتر میروند و به دانشآموزان میگویند که این رشته دانشگاهی از آن یکی رشته دانشگاهی برتر است و اولویت دارد. اما واقعیت این است که موفقیت را خود ما تعریف میکنیم و مسلما باهوش بودن هم باید با تعریف ما همخوانی داشته باشد. ذهن خود را از حرفهای دور و اطراف پاک کنید و تعریف خودتان را از باهوش بودن داشته باشید.
وقتی ذهنیت رشد داشته باشید، همیشه در حال آزمودن و یادگیری هستید و این به پیشرفت دائمی میانجامد. پس در این مسیر شما چیزهای جدیدی تجربه میکنید و در مسیر متوجه میشوید که در چه چیزی خوب و در چه چیزی بد هستید.
۵. خودتان را حمایت کنید
اگر از کودکی با این دیدگاه بزرگ شدهاید که باهوش نیستید، تغییر آن سخت است. اما وقتی بپذیرید که این یک تصور اشتباه است، میتوانید با یادگیری مداوم و ساکت کردن صداهای منفی درون خود، دوباره به خودتان ایمان پیدا کنید و به باهوش بودن خود کمک کنید. ذهنیت منفی، در مقابل خلاقیت است و جلوی تحقق رویاهایمان را میگیرد. این خود ما هستیم که در مرحله اول باید الهامبخش خودمان باشیم. اگر خودمان را تشویق کنیم، میتوانیم به رویاهایمان دست پیدا کنیم وگرنه، رویاهایمان رویا باقی خواهد ماند.
خودتان را از افکار منفی گذشته رها کنید. دیدگاه ثابت میتواند شما را از رسیدن به آرزوهایتان باز نگه دارد. با ذهن مبتدی و دیدگاه رشد برای رویاهای خود بجنگید. شما فردی هستید که انتخاب میکند که چه دیدگاهی داشته باشد. اگر دیدگاه ثابت را انتخاب کنید و تن به ترس از شکستها دهید، خودتان اولین مانع برای رسیدن به آرزوهایتان خواهید بود. با خود خلوت کنید و کمی درباره دیدگاه رشد و ذهن مبتدی فکر کنید. یادتان باشد شما محقق آرزوهای خودتان هستید.
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه