۵ توصیه برای اینکه به تصمیماتی که برای سال جدید میگیرید پایبند بمانید
سال جدید معمولا همراه تصمیمات جدید است. در هر کجای جهان که باشید میخواهید با شروع سال جدید شما هم تبدیل به فردی جدید و بهتر شوید و آنچه که تا امروز میخواستید را بدست بیاورید. برای همین معمولا قبل از سال نو کمی زمان را به خودمان اختصاص میدهیم تا لیستی از اهداف و آروزهایمان در سال جدید را بنویسیم و برای رسیدن به آنها تصمیماتی میگیریم. اما همین که نزدیک اردیبهشت ماه میشویم، میبینیم که نه تنها به آن تصمیمات پایبند نبودیم، بلکه بسیاری از آنها را هم فراموش کردیم.
در این میکرومقاله از سبکتو ۵ راهکار معرفی میکنیم که به کمک آنها بتوانید روی تصمیماتی که در سال جدید میگیرید پایبند بمانید و سالی متفاوت را تجربه کنید.
بسیاری از ما سال جدید را «شروعی جدید» میدانیم و تلاش میکنیم تا سال گذشته خود را بهبود دهیم. در همین راستا هم تصمیمات مختلفی میگیریم مانند: داشتن زندگی سالمتر، بیشتر پسانداز کردن برای انجام کاری، شروع یک سرگرمی تازه یا حتی شروع کسبوکار خودمان. چیزی که در همه افراد و تصمیمات مشترک است، داشتن انگیزه است. وقتی شما انگیزه کافی برای کاری را داشته باشید، قطعا در آن موفق میشوید، اما انگیزه به همین راحتیها هم بدست نمیآید. نتایج یکسری تحقیقات نشان داد که فقط ۸ درصد از افرادی که برای شروع سال جدید تصمیمات جدید میگیرند، به تصمیمشان پایبند میمانند و آن را عملی میکنند. اما این ۵ راهکار چه چیزهایی هستند:
۱. از کم شروع کنید
روانشناس، راشل اشتاین میگوید: بخشی از مشکل اینجاست که ما هدفهای خیلی بزرگی برای خود تعیین میکنیم و فرض را بر این میگذاریم که در سال جدید میتوانیم کاملا آدم دیگری شویم. اما این فکر کاملا غلط است. وقتی با اهداف کوچکتر شروع میکنیم، هم لذت رسیدن به آنها و موفقیت را تجربه میکنید و هم کمکم آن را تبدیل به اهداف بزرگتر میکنید. مثلا اگر به آشپزی علاقه دارید و میخواهید تبدیل به یک فرد حرفهای در این زمینه شوید، به جای صرف هزینه زیاد و خرید تمام جزییات یک آشپزخانه حرفهای، هفتهای دوبار در آشپزی به افراد دیگر در خانهتان کمک کنید تا مهارتهای آشپزی خود را بهتر کنید.
منظور این نیست که اهدافتان را کوچک و محدود کنید، بلکه هدف این است که طوری آنها را تنظیم کنید که بتوانید به نتایج و موفقیتهای بلندمدت برسید. اشتاین در این مورد توضیح میدهد که واقعیت این است که تغییر با قدمهای کوچک در زمان طولانی اتفاق میافتد.
۲. دقیق و مشخص باشید
اغلب ما اهدافی برای خودمان تعیین میکنیم، بدون اینکه برنامه و نقشهای برای اجرای آن داشته باشیم. برای اینکه در هر کاری به نتیجه برسید باید تمام جزییات را به روشنی مشخص کنید. پروفسور نیل لوی از دانشگاه آکسفورد میگوید: اینکه بگویید من سهشنبهها عصر و شنبههای صبح ورزش میکنم، احتمال موفقیت بسیار بیشتری نسبت به وقتی که میگویید من بیشتر ورزش خواهم کرد، دارد. وقتی برای یک کار تمام جزییات انجام آن را مشخص میکنید به ناخودآگاهتان این پیام را میرسانید که نه تنها برای انجام آن کار تصمیمی قاطع دارید، بلکه قدمهای عملی برای انجام و رسیدن به آن را هم برداشتهاید.
۳. یک حامی یا پشتیبان پیدا کنید
یکی از بهترین انگیزههایی که میتوانید ایجاد کنید، پیدا کردن افرادی است که در مسیر مورد نظرتان شما را همراهی کنند. مثلا میتوانید با یکی از دوستانتان که علاقه مشترکی با شما دارد، در کلاس آشپزی شرکت کنید و در کلاس به همه اعلام کنید که تصمیماتتان برای آشپزی چه چیزهایی هستند. وقتی شما تعهداتتان را به دیگران اعلام میکنید، مسئولیتپذیری بیشتری نسبت به انجام آن پیدا میکنید و احتمال موفقیت در آن افزایش پیدا میکند.
دکتر جان مایکل، در زمینه عوامل اجتماعی دخیل در ایجاد تعهد و پایبندی به تعدات مطالعه و تحقیقاتی انجام میدهد. او معتقد است ما زمانی به تصمیمات و تعهداتمان پایبند خواهیم بود که بدانیم آنها برای دیگران هم اهمیت دارند و در صورت شکست آبرویمان در خطر خواهد بود. بنابراین هم برای افزایش میزان پایبندی در تصمیمات و هم به عنوان یک پشتیبان و حمایت کننده، بهتر است که افرادی را در تصمیماتتان دخیل کنید.
۴. غلبهبر شکست
وقتی کارها پیچیده و سخت میشود، کمی تامل کنید و شرایط را دوباره بررسی کنید. چه موانعی سر راهتان پیش آمده؟ چه راهکارهایی برای حرکت در این مسیر وجود دارند؟ چه کارهایی تا آن لحظه برایتان بیفایده بوده؟ به پاسخ این سوالها فکر کنید و تلاش کنید که واقعبین باشید. قدر کوچکترین موفقیتهای خود را بدانید و از ایجاد تغییرات کوچک در زندگیتان غافل نشوید. این تغییرات کوچک به شما کمک میکند که در مسیر درست پیش بروید.
اگر تصمیم دارید که در سال جدید تغذیه سالمتری داشته باشید، میتوانید مصرف کربوهیدرات خود را با استفاده از انواع سالمتر پاستاها و نانهای کامل، کاهش دهید. یا به جای استفاده از کیک و شیرینهای سنگین در میان وعده، از مغزهای خوراکی یا اسموتیهای طبیعی استفاده کنید.
۵. تصمیماتتان را با اهداف بلندمدتتان هماهنگ کنید
دکتر آن سونبورن، روانشناس رفتاری میگوید بهترین تصمیمات آنهایی هستند که شما را در رسیدن به بخشی از برنامه بلندمدت زندگیتان یاری میدهند. نه آنهایی که مبهم و آرمانی هستند. افرادی که روی نیروی اراده خود بیش از حد تکیه میکنند، معمولا شکست میخورند.
پس حالا که میخواهید برای سال جدید برنامهریزی جدید داشته باشید، سعی کنید این ۵ مورد را در تمام تصمیماتتان به کار بگیرید تا به آنچه که مینویسید پایبند باشید و به اهدافتان برسید.
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه