۷ تکنیک ذهنی برای بهبود مدیریت زمان
بهبود مدیریت زمان ، یکی از تکنیکهایی است که همه ما در مورد آن شنیدیم و میدانیم که یکی از مهمترین عادتهای افراد موفق نحوه مدیریت زمان آنهاست. بهبود مدیریت زمان این امکان را به شما میدهد تا بتوانید تمام کارهای مورد نظرتان را با بیشترین بهرهوری انجام دهید و سریعتر به اهدافتان برسید. اما چطور باید به این ویژگی رسید؟ در این میکرومقاله از سبکتو ۷تکنیکی که به بهبود مدیریت زمان کمک زیادی میکند را باهم بررسی میکنیم:
۱. اهداف روزانهتان را تجسم کنید
صبح که از خواب بیدار میشوید تصمیم بگیرید که میخواهید چه کاری انجام دهید؟ از چه فعالیتهایی لذت میبرید؟ (یادتان باشد که اهداف روزانه نباید لزوماً کاری باشند. شاید هدفتان این است که امروز را در کنار خانواده یا با دوستانتان سپری کنید.) حالا برای چند لحظه تصور کنید که این کارها را بطور کامل انجام دادهاید. از تمام شدن آنها چه احساسی پیدا میکردید؟ این حس رضایت باعث میشود انگیزهتان برای انجام کارها بیشتر شده و آنها را به تعویق نیندازید.
۲. از به تعویق انداختن کارها خودداری کنید
متاسفانه اکثر ما، به جای اینکه کارها را انجام دهی، ترجیح میدهیم انرژی ذهنی بیشتری را صرف نگرانی درباره کارهایی که باید انجام دهیم، کنیم. وقتی کارها را به تعویق میاندازید، گوشهای از ذهنتان را درگیر نگه میدارید. با این کار آگاهانه یا ناآگاهانه به کارهای به تعویق افتاده فکر میکنید و اوقات فراغتتان لذت نمیبرید. برای اینکه مانع این اتلاف انرژی برای نگرانی درباره کارهای تمام نشده و بهبود مدیریت زمان شوید، آنها را در زمان مقرر تمام کنید.
۳. مهلت تعیین کنید
تعیین مهلت زمانی مشخص علاوه بر اینکه به بهبود زمان کمک میکند، بسیار انگیزهبخش هم است. بعضی کارها ذاتاً دارای مهلت خاصی هستند اما برای کارهایی که مهلت خاصی ندارند، تعیین زمان بسیار اثربخش خواهد بود. تعیین مهلت زمانی مشخص راهی برای جلوگیری از به تعویق افتادن کارها و بهبود مدیریت زمان است و حتی زمانی که تمایل به کار کردن ندارید، میتواند انگیزهبخش باشد. با این حال، تعیین مهلتهای زمانی منطقی اهمیت زیادی دارد.
۴. لیستی از کارهای انجام دادنی تهیه کنید
یکی از بهترین ابزارهای بهبود مدیریت زمان ایجاد لیست کارهای انجام شدنی است. نوشتن کارها روی کاغذ آنها را به انجام شدن نزدیکتر میکند. با این کار روش مشهود و ملموسی برای پیگیری میزان کار انجام شده و کارهایی که باید انجام شوند خواهید داشت. یکی از قسمتهای لذتبخش این کار خط زدن کارهای انجام شده است.
۵. دست از انجام دادن همزمان چندین کار بردارید
افراد زیادی فکر میکنند در انجام همزمان چند کار مهارت دارند، اما تعداد خیلی کمی واقعاً در این کار ماهرند. تحقیقات نشان دادهاند که هنگامی که سعی میکنیم چند کار را بطور همزمان انجام دهیم، بهرهوریتان پایین میآید. اگر اولویتبندی کردن را یاد بگیرید، کار بیشتر و با کیفیتتری انجام خواهید داد. در واقع، نه تنها با انجام همزمان چند کار بهرهوریتان کاهش مییابد، بلکه احتمال خسته شدن بیشتر شده و در مقایسه با انجام یک کار با تمرکز، کار سختتر و پر استرس میشود. به جای اینکه سعی کنید همه چیز را یکباره انجام دهید، هر بار یک فعالیت را از لیستتان خط بزنید و تا زمان تمام شدن آن کار تمام توجهتان را معطوف آن کنید.
۶. به خودتان جایزه بدهید
بعد از تمام شدن کار به خودتان جایزه بدهید! البته منظور این نیست که بعد از خط زدن هر آیتم از لیستتان یک جشن مفصل بگیرید. برای برخی پاداش انجام یک کار، کمی هواخوری یا خوردن یک نوشابه است. فقط دقت کنید که جایزهتان مفید باشد و خیلی وقتتان را نگیرد. مثالا خوردن یک جعبه دونات بعد از اتمام هر کار یا دو ساعت استراحت ایدههای خوبی نیستند. با این حال اگر این کار به درستی انجام شود، پاداشهای کوچک میتوانند تاثیر بزرگی در بهبود مدیریت زمان داشته باشند.
۷. زمانی را برای استراحت کنار بگذارید
گاهی اهمیت ندارد که چقدر کار میکنید، همیشه کاری برای انجام دادن وجود دارد. گاهی این احساس کلافه کننده است و باعث میشود بخواهید با کار طولانیتر و سختتر آن را جبران کنید. تقریباً همیشه نقطهای وجود دارد که در آنجا تمام انرژیتان استفاده میشود. از آن نقطه به بعد هر کاری که انجام دهید با کیفیت نیست و زمان انجام بیشتری هم میطلبد. از همه مهمتر اینکه کار کشیدن بیش از حد از خودتان اصلاً خوب نیست.
دانستن زمان استراحت بسیار مهم است. برای مثال، کار را به اهداف روزانه کوچک تقسیم کنید و با دورههای کوتاه برای استراحت به خودتان پاداش بدهید. با اینکه زمان کمی برای این کار صرف میکنید اما بدانید که سپری کردن زمان برای خودتان به اندازه تمام کردن کار برای بهبود مدیریت زمان اهمیت دارد.
دیدگاه ها
1 دیدگاه
ممنونم مقاله مفیدی بود .
ارسال دیدگاه