یک ترفند ساده از وارن بافت که همین امروز زندگی شما را تغییر خواهد داد
وارن بافت میگوید: «هر روز صبح که بیدار میشویم، آدمها به دو دسته تقسیم میشوند، کسانی که برنامهریزی دقیقی برای اهدافشان دارند و مطابق با آن هر روز به خواستههایشان نزدیکتر میشوند و سری دوم کسانی که هدفی برای زندگی ندارند و هر روز بی هدف کارهای تکراری میکنند. اما هر دو وقتی به محل کار میرسند، یک سوال از خودشان میپرسند:
امروز چه کارهایی دارم؟
همین سوال ساده در پایان روز میتواند مشخص کند که آیا یک روز مفید داشتهایم و در راه موفقیت قدم برداشتهایم؟ یا تمام روزمان را از دست داده و هیچ کاری برای اهدافمان نکردهایم.
اگر مطابق با برنامه روزانهمان پیش برویم، در پایان روز احساس خوبی خواهیم داشت و از اینکه برای رسیدن به اهدافمان قدم برمیداریم، خوشحال خواهیم بود. اما قبل از آن لازم است که یک برنامهریزی کامل داشته باشیم. کریس هیولی میگوید: «من و خانوادهام آخر هفته دور هم مینشستیم تا برای روز تعطیلمان برنامهریزی کنیم، اما آنقدر برای آن وقت میگذاشتیم و حرف میزدیم که تمام انرژیمان را صرف برنامهریزی کرده بودیم و یکی دو ساعت بیشتر برای انجام کارها حوصله نداشتیم.»
قدم به قدم برنامهریزی کارها
با یک جستوجوی ساده در اینترنت میبینید که مطالب زیادی در مورد مدیریت کارها و برنامهریزی وجود دارد که همه آنها در نهایت به چند نکته مهم میرسند:
- فهرستی از کارهایی که باید انجام شود، تهیه کنید.
- کارها را اولویتبندی کنید و کنار هر کار از ۱ تا ۱۰ با توجه به مهم بودن آنها شمارهگذاری کنید.
- حالا فهرست کارها را براساس اولویتهای مهم مرتب کنید.
- از بالاترین کاری که نوشتید شروع کنید و به ترتیب پیش بروید.
- زمانی هم برای کارهای پیشبینی نشده و ناهار در نظر بگیرید.
انجام این کارها ساده و برای هر فردی در هر زمانی امکانپذیر است. اگر مطابق با این روش پیش بروید قطعا در پایان روز بهرهوری بالایی را تجربه خواهید کرد. اما تا کی باید ادامه داد؟
کریس اعتقاد دارد که بهرهوری و بازدهی تنها به خود ما و اهدافمان بستگی دارد. او معتقد است که اولویتبندی کارها و نوشتن لیستی از آنها اشتباه است. چون حقیقت این است که ما در بهترین حالت میتوانیم ۳مورد اول را انجام دهیم و بقیه موارد در طول روز تنها ذهن ما را درگیر و کلافهمان میکنند.
کارهای انجام ندادنی
وارن بافت از ثروتمندترین مردمان جهان، در این میان روش جالبی دارد که برخی به آن روش وارنبافت و برخی هم روش کارهای انجام ندادنی میگویند. وارن بافت میگوید این لیست در کنار لیست کارهای انجام شدنی قرار میگیرد و شامل کارهایی است که برای مدت کوتاهی یا حتی برای همه عمر نباید انجامشان دهید.
فکر کنید همین الان کسی به شما میگفت که لازم نیست نگران مشکل خاصی باشید. چه احساسی پیدا میکنید؟ احساس سبکی و آرامش شما را فرا گرفته و لبخند میزنید و باور میکنید که حالا با خیال راحت میتوانید به سایر کارهایتان برسید. وارن بافت هم دقیقا میخواهد به همین نکته برسد. اینکه برخی کارها نه تنها در اولویت نیستند، بلکه کاملا باید از لیست خط بخورند. وارن بافت باور دارد که نباید اسم آن را بیاهمیتی به کارهای مهم گذاشت، بلکه دقیقا کنار گذاشتن کارهای غیرمهم است و با این کار ذهنتان را از بار مسئولیتی که حجم کارهای لیست به وجود آورده بود راحت میکنید. وارن بافت این حرکت را باعث سبک شدن ذهن و خروج از مسائلی میداند که بیجهت ذهن را درگیر کرده و انرژی شما را صرف میکنند.
از نظر وارن بافت اگر به جای برنامهریزیهای زمانبر و نوشتن یک لیست طولانی از کارها، تنها روی یک یا دو مورد تمرکز کنیم میتوانیم آنها را به نتیجه دلخواه برسانیم و احساس بهتری داشته باشیم.
برداشتی آزاد از [stag_button url=”https://www.inc.com/chris-heivly/the-warren-buffet-trick-that-will-change-your-life-today.html” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_self” icon=”” icon_order=”before”]INC[/stag_button]
دیدگاه ها
1 دیدگاه
روش وارن بافت یا کارهای انجام ندادنی جالب بود.
ارسال دیدگاه