میخواهید وارد دنیای کارآفرینی بشوید؟
تب کارآفرینی و فعالیتهای استارتاپی خوشبختانه در کشور داغ است و یکی از راهکارهای برون رفت از رکود اقتصادی و رشد GDP کشور همین روحیه کارآفرینی است که در کشورهای دیگر توانسته شاخصهای درآمد ملی را جابهجا کند. اما همان طور که همیشه در میکرومقالهها و پادکستهای سبکتو با هم مرور کردیم دنیای کارآفرینی علاوه بر دانش و تجربه نیاز به یک سبک زندگی متفاوت با آدمهای معمولی دارد. در این میکرومقاله میخواهیم به ۵ ویژگی که از نظر جاش کنت ۳۷ ساله هر کارآفرینی باید داشته باشد تا وارد دنیای کارآفرینی شود، بپردازیم.
او استارتاپ خودش که در زمینه چاپ بر روی تیشرت است و طرحهایی همزمان با رویداد های جهانی ارائه میکند را ۳ سال پیش تاسیس کرد و در حال حاضر سالیانه ۱۰۰ میلیون دلار سودآوری دارد. او موفقیت خود و گروهش را مدیون موتورهای جستجو و تبلیغات اینترنتی هدفمند در شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک میداند. جاش معتقد است که ۵ ویژگی برای او برای رسیدن به موفقیت حیاتی بود:
۱. شما باید تمرکز داشته باشید
وقتی شما اولین قدم که پیدا کردن کاری است که عاشق آن هستید را پیمودید باید تمام تمرکزتان را روی آن معطوف کنید. شما در حال تجربه سبک زندگی متفاوتی هستید و هدفهای خود را باید جدی بگیرید. بدون تمرکز کامل نمیتوان مشکلات و فرصت ها را شناسایی کرد.
۲. ثابت قدم باشید
رسیدن به اهدف و آرزوها راه آسان و سر راستی نیست و در این مسیر با کلی پستی بلندی و پیچ و خم روبه رو هستید. زمانهایی ناامیدی سرتاسر وجودتان را میگیرد اما یادتان باشد پیروزی شما منوط به طی کردن این مراحل سخت است. ثابت قدم و پر انگیزه باشید چون برای هدفی قدم برداشتید که خیلیها از فکر کردن به آن هم واهمه دارند. وقتی شما یک محصول یا خدمتی ایجاد میکنید، نمیتوانید دست روی دست بگذارید تا فروش برود باید با تلاش، تمرکز و برگزاری جلسات متعددی آن را معرفی کنید.
۳. سختگیری کنید
وقتی کسب و کار شما بزرگ میشود و پر و بال میگیرد بخشهای مختلفی در آن به وجود میآید که کنترل آنها و فرایندهای در جریان آن سخت میشود. اکثر افرادی که استارتاپهای خود را راهاندازی کردند اعتقاد دارند که گروهشان را باید راحت بگذارند چون آنها بهترین کارها را انجام میدهند اما واقعیت میگوید اگر شما مراحل پروژه را کنترل نکنید و برای رسیدن به هدفها سختگیری نکنید به احتمال زیاد با مشکلات زیادی روبرو میشوید. میزان پیشرفت، نقطهای که در آن هستید، مدت زمان باقی مانده و… همه را علاوه بر دید کلی باید به جزيیات بررسی کنید. ممکن است همکاران از این شرایط دلخور شوند اما شما باید این فرهنگ سازمانی را جا بیندازید که مهم هدفهایی است که ما به آن میرسیم و آنها هم باید در این مسیر ثابت قدم باشند.
۴. تعادل داشته باشید
دید همه ما نسبت به فردی که در راه کارآفرینی قدم گذاشته، یک گیک است که صبح تا شب و شب تا صبح در حال تلاش و این سو و آن سو رفتن است یا پشت کامپیوتر در حال کد زدن! اما کارآفرینان واقعی و موفق بهدور از این سبک زندگی هستند. آنها تعادلی منطقی بین زندگی شخصی، سلامت و کار برقرار میکنند و این فرهنگ را به سازمانشان هم القا میکنند. زندگی هر فردی ۳ بخش دارد که توازن بین آنها باید برقرار شود: سلامت جسمی، خواب، تفریح و لذتهای زندگی.
در برنامهریزیهای هفتگیتان برای هر سهی این موارد باید زمانی اختصاص دهید. سعی کنید صبح زود از خواب بلند شوید تا بتوانید به تمامی کارهای خود برسید. برای خوردن غذای سالم زمان اختصاص دهید و در پایان روز گزارشی از عملکرد روزانه خود بنویسید. یادتان باشد فعالیت کاری در آخر هفته خط قرمز است. شما آخر هفته را باید به تفریح، شارژ کردن مجدد روح و لذت از زندگی اختصاص دهید.
۵. از شکست ترس نداشته باشید
برای بعضی از ما شکست پایان غمناکی است اما یادتان باشد در اکوسیستم دنیای کارآفرینی افراد با شکستهایشان شناخته میشوند چون شکست است که تجربه میآفریند. بجای ترس از آن سعی کنید از شکستها درس بگیرید و در ادامه مسیر از آن تجربیات برای پیشرفت سریعتر استفاده کنید.
برداشتی آزاد از https://www.forbes.com
دیدگاه ها
2 دیدگاه
مطلب بسيار جالب و مفيدي بود. با تشكر از شما.
مقاله مفیدی بود
ارسال دیدگاه