میخواهید در جمع حرفهای سخنرانی کنید؟این ۷ تمرین را جدی بگیرید
سخنرانی یک توانایی کلیدی برای روابط اجتماعی و در نتیجه موفقیت ماست. توانایی است که به شما این امکان را می دهد تا دیگران را با خود همراه کنید و آنها را متقاعد کنید تا به شما بپیوندند. اگر شما نتوانید در صحبتهای اولیه افراد را جذب کنید قاعدتا فرصت صحبت های بعدی را از دست می دهید و از هدف دور میمانید.
در ادامه همراه سبکتو باشید تا با ۷ تمرینی که به تقویت توانایی سخنرانی شما کمک می کند آشنا شویم:
۱. افکار و ایدههایتان را با کودکان درمیان بگذارید!
شاید خنده دار باشد و بگویید که این چه پیشنهادی است اما اگر شما یاد بگیرید که بتوانید یک موضوع پیچیده را برای کودکان توضیح دهید حتما میتوانید یک فرد بالغ را هم قانع کنید! باید سعی کنید کلمات تخصصی را کنار بگذارید و به سادهترین روش برای آنها توضیح دهید. و با توجه به تجربه خیلی کم آنها ترسیم ذهنی از ایدهتان برایشان بسازید
۲. مکالمات آماده ای در ذهن داشته باشید
تا سر صحبت را باز نکنید، اصلا مکالمهای شکل نمی گیرد و من قبول دارم که سختترین کار شروع یک گفت و گو است.سعی کنید همیشه در ذهنتان مکالمههای آمادهای برای شروع صحبت داشته باشید. صحبتهای کوتاهی درباره آبوهوا یا مکانی که در آن هستید و یا لباس فرد مورد نظر البته به شرطی که مناسب با فرهنگ افراد باشد. با خودتان این مکالمات را تمرین کنید چون این نوع صحبت ها فرصت اعتماد سازی قبل از بحث اصلی را در اختیار شما میگذارند.
۳. نکتههای کلیدی سخنرانی تان را بنویسید
سران کشور را موقع سخنرانی ببینید بیشترشان یک تکه کاغذ همراه خود دارند که نکات کلیدی که باید در سخرانی خود به آن بپردازند را روی آن یادداشت کردند. با این روش علاوه بر اینکه یک نظم کلی بر صحبتهای خود خواهید داشت از فراموشی نکات مهم هم جلوگیری کرده اید. فکر نکنید که این روش نشان دهنده ضعف شماست چون همان طور که میبینید افراد زیادی از این روش استفاده میکنند البته یادتان باشد زیاد نگاه کردن به کاغذ درست نیست و باید تعادلی بین نگاه و سخرانی خود ایجاد کنید.
۴. زبان بدن، زبان بدن و بازهم زبان بدن
فکر می کنم هر مطلبی که در مورد سخنرانی و توانایی سخنوری خواندهاید به زبان بدن اشاره داشته است. شاید به نظرتان این مورد خیلی سطحی باشد اما باور کنید که اثر آن بیش از آن چیزی است که تصور میکنید. سعی کنید صاف بشینید و شانه های خود را عقب نگه دارید. ارتباط چشمی به اندازه با مخاطب برقرار کنید و به جای نفس نفس زدن نفس های عمیق بکشید.
۵.با کلمات بازی کنید
زمانی که با خودتان متن صحبت هایتان را تمرین میکنید سعی کنید در هر بار از کلمات و تن صدای مختلف استفاده کنید چنین تمرینی از بی روح شدن لحن صحبتتان جلوگیری میکند. و توانایی گفتاری شما را افزایش میدهد. با این کار حرفه ای تر به نظر می رسید.
۶. سرعت متناوب در سخنرانی
بعضی افراد تند صحبت میکنند و بعضی آرام و پیوسته. سعی کنید پیش چند نفر از دوستانتان سرعت های مختلف را امتحان کنید و نظرشان را جویا شوید تا بهترین سرعت را مشخص کنید البته یادتان باشد که در هر سرعتی باید کلمات کامل و واضح ادا شوند.
۷.صدای خود را ضبط و گوش دهید
واقعا کار سختی است که صدای خودمان را بشنویم اما این فرصت را در اختیارتان میگذارد که لحن بیانتان را از دیدگاه یک نفر شخص سوم بررسی کنید و ببینید که کدام قسمت تند صحبت میکنید یا کجا مکث نکرده و کلمات را خوب بیان نکرده اید. این روش یکی از بهترین هاست. چون تمامی کمی و کاستی سخرانی خود را متوجه می شوید.
این تمرین های ساده کمک بسیاری به پیشرفت توانایی سخنرانی شما خواهند کرد. سعی کنید تا آنجا که از کیفیت سخرانی خود مطمئن نشدهاید به آنها ادامه دهید و در نهایت تمرین های سخرانی خود را در بین جمع های چند نفره امتحان کنید تا از بازخورد آنها هم بهرهمند شوید.
برداشتی آزاد از [stag_button url=”https://www.inc.com/larry-alton/7-public-speaking-exercises-to-perfect-your-pitch.html” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_self” icon=”” icon_order=”before”]inc[/stag_button]
دیدگاه ها
1 دیدگاه
روش ضبط صدا عالی بود
ارسال دیدگاه