برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

۵ مهارت اصلی که شما را پیروز مذاکره می‌کند- قسمت دوم

پیروز مذاکره بودن می‌تواند تاثیرات فوق‌اعده‌ای در موفقیت و رسیدن به اهداف‌تان داشته باشد. بر خلاف تصور افراد بسیاری که فکر می‌کنند مذاکره فقط مخصوص سیاست‌مداران یا تجار است، همه ما در طول روز چندین بار به روش‌های مختلف در حال مذاکره هستیم. اگر بتوانیم تبدیل به پیروز مذاکره شویم، می‌توانیم کنترل امور زندگی را هم به دست بگیریم. در قسمت اول این میکرومقاله به ۲ مهارت که می‌تواند در پیروزی شما تاثیرگذار باشد اشاره کردیم و حالا با قسمت دوم با سبکتو همراه باشید:

۳. امضای منحصر بفرد خود را در مذاکره بیابید

همان طور که شما با امضای منحصر بفرد خود به مدارک‌تان هویت می‌بخشید، در مذاکرات هم امضا شما روشی است که طبق عادت و غریزه‌ خود از آن استفاده می‌کنید و همانند امضای شما منحصر بفرد است. بعضی افراد سعی می‌کنند که در مذاکره طرف مقابل را در قیمت شکست دهند. برخی واقعا نگرانند، در سخن گفتن محتاطند و از درخواست هر چیزی می‌ترسند. اینگونه افراد به سادگی مذاکره می‌کنند و در آخر به هر شرایطی رضایت می‌دهند. بعضی افراد در ارتباط برقرار کردن به خوبی عمل می‌کنند، اما لحظه‌ای که مکالمات به سمت قیمت‌ها و شرایط می‌رود، آشکارا لحن خود را از مکالمه به مذاکره تغییر می‌دهند.
دانستن حالت پیش فرض مذاکره خودتان به شما کمک می‌کند بدانید با چه چیزی کار می‌کنید. این یک قدم مهم به سمت پیروز مذاکره بودن است، چون هر بار که مذاکره می‌کنید شما آنجا هستید و نمی‌توانید از اتاق بیرون بروید تا روی تاکتیک مذاکره کردنتان کارکنید. پس سعی کنید تا شخصیت، سبک و اولویت‌هایتان را بشناسید. بفهمید که چه رفتاری را در گذشته بطور عادت استفاده می‌کردید.
اگر در پیدا کردن این اطلاعات کمک می‌خواهید، می‌توانید یک بازی ساده انجام دهید که در آن دو نفر به عنوان مذاکره کننده با هم صحبت کنند و نفر سوم شاهد آنها بوده و در پایان نظراتش را بگوید.

بیشتر بخوانید:   جدیدترین لیست پولدارترین فرد جهان

۴. انگیزه را پیدا کنید

یکی از قویترین و بهترین کارهایی که می‌توانید برای پیروز مذاکره بودن، انجام دهید این است که بفهمید چرا طرف مقابل می‌خواهد با شما معامله کند. می‌توانید این کار را با پرسیدن سوال انجام دهید. مثلا، شما در حال مذاکره برای خرید لوازم الکترونیکی از یک فروشگاه هستید، سعی کنید چیزی شبیه به این بپرسید: به من در مورد خدماتتان بیشتر اطلاعات دهید، همیشه به من پیشنهادهایی در مورد استفاده از خدمات شرکت‌های دیگر می‌شود، خدماتی که شما عرضه می‌کنید چه تفاوتی با دیگر شرکت‌ها دارد؟
در مورد رقیبانشان سوال بپرسید و اینکه چرا می‌خواهند با شما کار کنند. یا به عبارتی دیگر، چه چیزی از این معامله عایدشان خواهد شد. انگیزه طرف مقابلتان را پیدا کنید.

۵ مهارت اصلی که شما را پیروز مذاکره می‌کند

۵. نقش بی‌میل یا مخالف را بازی کنید

این طبیعی است که در هر مذاکره‌ای، یک طرف مشتاق و طرف دیگر بی‌میل باشد. شاید این موضوع همیشه درست نباشد، اما تقریبا ۸۰٪ مواقع درست است. پس فرض کنید که مذاکره شما مانند بیشتر مواقع اتفاق می‌افتد: طرف مشتاق و طرف بی‌میل خواهد داشت. اگر شما این سه تاکتیک را استفاده کنید، می‌توانید مطمئن باشید که طرف بی‌میل شما هستید و می‌توانید پیروز مذاکره باشید:
۱. از زبان بدن استفاده کنید تا بی‌میلی خود را نشان دهید. به این فکر کنید که طرف مشتاق چطور به نظر می‌رسد: آنها هیجان‌زده هستند، پاهایشان به سمت عقب متمایل است و به سمت جلو خم می‌شوند، جوری که انگار هر لحظه آماده دو سرعت هستند.
در طرف مقابل، افراد بی‌میل پشت میز به صندلی خود تکیه می‌دهند و اضطراب را در بدن خود به حداقل می‌رسانند، پاهایشان را با زاویه 90 درجه جلو خود می‌گذارند و با زبان بدنشان این را می‌گویند که زیاد مایل به معامله نیستند.
۲. در نظر بگیرید که چطور می‌توانید صدایتان را طوری دستکاری کنید که بی‌میل به نظر برسید. افراد مشتاق سریعتر و با تن صدای بلندتری صحبت می‌کنند. در حالی که طرف بی‌میل اغلب آرام و به سادگی صحبت می‌کند. آنها با این کار تن صدای خود را هم پایین می‌آورند که باعث می‌شود بی‌میل‌تر به نظر برسند.
۳. در آخر، به خاطر بسپارید که افراد بی‌میل صحبت کردنشان را کنترل می‌کنند. آنها چیزهایی مانند این می‌گویند: “نمی‌دانم که بتوانیم این کار را انجام دهیم یا نه ” یا “اگر بتوانیم این کار را انجام دهیم آیا به درستی کار می‌کند؟” آنها سوالات زیادی می‌پرسند و چالش‌ها زیادی را مطرح می‌کنند. آنها هیچوقت نمی‌گویند:” این عالیه، بیاید همین کار را کنیم.” و بطور کلی هیچ گونه شور و هیجان از خود نشان نمی‌دهند. برای آنها همه چیز قابل کنترل و رام کردنی است.
اکثرا با بازی کردن نقش طرف بی‌میل، می‌توانید طرف مقابل خود را مجبور کنید که نقش مشتاق را بپذیرد.
می‌توانید مطمئن باشید که با اجرای این ۵ مهارت اصلی، پیروز مذاکره خواهید بود. مسلما هزاران مهارت دیگر در این زمینه وجود دارند، اما اگر تنها زمان، انگیزه و انرژی کافی برای یادگیری چند مهارت را دارید، این ۵ مهارت بهترین تاکتیک‌هایی است که می‌توانید یاد بگیرید. اما برای اینکه بتوانید علاوه بر پیروز مذاکره بودن تبدیل به یک ارائه دهنده عالی هم شوید می‌توانید میکروکتاب رازهای خلاقیت استیو جابز را بخوانید.

بیشتر بخوانید:   نگاهی به زندگی جک دورسی، مدیرعامل میلیاردر توییتر