۵ عادت خرج کردن که ما را دچار مشکلات مالی میکنند
خرج کردن یک بخش جدانشدنی از زندگی است. شما نمیتوانید بدون اینکه پولی خرج کنید زنده بمانید. اما از طرفی هم تبدیل به یک معضل بزرگ شده است. احتمالا شما هم هنوز ماه تمام نشده و حقوق جدید نیامده تقریبا جیبتان خالی میشود و مانند افراد زیادی هر چقدر سعی میکنید که برای خرج کردن تان برنامهریزی کنید بازهم موفق نمیشوید. در این میکرومقاله از سبکتو به ۶ عادتی در خرج کردن میپردازیم که بدون اینکه متوجه آنها باشیم، تاثیر زیادی در خالی بودن جیبمان دارند:
نسل امروز را نسل هزاره نامگذاری میکنند. این نسل با جوانانی خودمحور که عاشق قهوه، تعطیلات و تلفنهای هوشمند هستند، میشناسند. نسلی که ارتباط خوبی با پسانداز ندارند اما به دنبال موفقیت هستند. اگر شما هم از این شرایط خسته شدید و میخواهید از مشکلات مالی دور بمانید، توصیههای ملیسا براون، کارآفرین، فعال اجتماعی و نویسنده کتاب «پول خود را به فنا ندهید» را جدی بگیرید. ملیسا میگوید: پیدا کردن راهی برای مدیریت خرج کردن شاید سخت باشد اما غیرممکن نیست. شما میتوانید این ۶عادت را از خودتان دور کنید تا به وضعیت مناسبی برسید:
۱. چشم و همچشمی
در دنیای امروز تعریف چشم و همچشمی، با توجه به تغییرات فرهنگی، تغییر کرده است. در واقع امروز دیگر مسئله بین چند همسایه یا فامیلهای دور نیست، امروز مسئله در مورد اینفلوئنسرهاست. کسانی که شاید در طول زندگی هرگز آنها را از نزدیک نبینیم و از زندگی واقعی آنها چیزی جز ویدئو و عکس ندانیم اما این را به خوبی میدانیم که همیشه دور و بر آنها پر از وسایل گران یا پر زرق و برق است.
از طرفی فرهنگ مقایسه متاسفانه در ما نهادینه شده و همواره بخشی از ذهن را به خودش اختصاص میدهد. ما از کودکی دائم در حال مقایسه خودمان با دیگران یا ارزشمان در مقابل افراد مشهوری است که میبینیم. اینفلوئنسرها این موضوع را همگانیتر کردهاند. ناخودآگاه شما میخواهید همان لوازمی که آنها استفاده میکنند یا همان لباسی که میپوشند را داشته باشید تا زندگی زیبایی که از آنها میبینید را بدست آورید. در حالی که حقیقت این نیست.
حالا راهحل چیست؟ این افراد را از شبکههای اجتماعیتان حذف کنید و سعی کنید خودتان را بهتر بشناسید و بفهمید با چه کارهایی به جز خرج کردن حالتان بهتر میشود.
۲. خرج کردن بدون وقفه
در گذشته شما برای خرید کردن زمان محدودی داشتید. فروشگاههای بزرگ معمولا تا ۱۰ شب باز بودند و شما باید برای هربار خرید برنامهریزی میکردید و نمیتوانستید هر لحظه خرید کنید. اما الان چطور؟ وجود فروشگاههای آنلاین به شما این امکان را میدهد که هر لحظه از شبانهروز خرید کرده و پولتان را خرج کنید. بدتر اینکه شما برای خرید یک چیز وارد سایت فروشگاه میشوید و بدون اینکه متوجه باشید خریدهای بیشتری میکنید، در نتیجه پول بیشتری هم خرج میکنید بدون اینکه واقعا نیاز باشد.
راهحل این است که برای جلوگیری از ولخرجی و مدیریت هزینهها، خودتان را مقید کنید که فقط در زمانهای مشخص و از یک جای مشخص خرید کنید. مثلا میتوانید در طول ماه لیست مواردی که نیاز دارید را تهیه کنید و در پایان ماه به یک فروشگاه بزرگ بروید. احتمال ولخرجی کردن در این شرایط بسیار پایین است چون شما آنقدر خرید ضروری دارید که زمانی برای خرج کردن بیهوده پیدا نمیکنید. از طرفی چون مدتی انتظار آن را کشیدهاید، این خرید برایتان لذتبخش میشود.
۳. دسترسی به انواع کارتهای اعتباری
کارتهای اعتباری، عابربانکها و اپلیکیشنهای پرداخت جهت راحتتر کردن پرداختها به وجود آمدند و این میتواند به ضرر جیب شما تمام شود. تحقیقات نشان دادهاند که زمانی که از کارتهای اعتباری استفاده میکنید، حدود ۱۰٪ بیشتر از نیاز پول خرج میکنید چون این تصور وجود دارد که این پول شما نیست.
راهحل این موضوع این است که اگر عادت به استفاده از کارت اعتباری دارید، آن را محدود به یک عدد کنید و هر ماه آن را تسویه کنید، اگر از کارتهای عابربانکتان زیاد استفاده میکنید، بلافاصله بعد از دریافت پول یا حقوقتان بخشی از آن را به یک حساب دیگر که کارت اعتباری ندارد منتقل کنید. این کار باعث میشود دسترسی به آن سخت شده و در نتیجه کمتر از آن استفاده کنید.
۴. گزینههای نامحدود و سخت کردن تصمیمگیری
حتما برای شما هم پیش آمده که به رستوران سلف سرویسی رفته باشید و به دلیل تنوع زیاد غذا، انتخاب برایتان سخت باشد. حالا همین موضوع کوچک را گسترش دهید به تمام انتخابها و امکاناتی که در دنیای امروز در اطراف ما وجود دارد. اوضاع خرج کردن و پسانداز کردن هم دقیقا همینطور است. معمولا وقتی بحث پسانداز و سرمایهگذاری مطرح میشود، آنقدر گزینههای زیاد با امکانات مختلف مطرح میشود که تصمیمگیری تبدیل به کار سختی شده و در نهایت هم بیخیال آن میشویم.
راهحل این است که از پایه شروع کنیم و قبل از هر چیز الگوی خرج کردن خودمان را بفهمیم. بعد باید مشخص کنیم که چه اهدافی در زندگی داریم و مهمترین آنها کدام هستند. حالا نیاز به یک برنامه در جهت رسیدن به اهدافمان داریم.
۵. خرید بدون آگاهی
به طور کلی افراد علاقه زیادی به ترک عادتهایشان ندارند. به همین خاطر هم هست که یک روز در اواسط ۳۰ سالگی چشم باز میکنند و از خودشان میپرسند که چطور به اینجا رسیدهاند و تبدیل به چنین فردی شدهاند؟ بنابراین بهتر است به جای چنین تجربه تلخی، همین الان با خودتان فکر کنید که اگر میتوانستم زندگی را طوری که دوست دارم بسازم، امروز زندگیام چه شکلی میشد؟ بعد به دنبال راهی باشید تا به وسیله آن بتوانید پول مورد نیاز برای ساختن روزهایی که دوست دارید را بدست آورید.
یکی از روشهای مرسوم برای پایان دادن به خرج کردن های بیمورد، دوره پاکسازی ۳۰ روزه است. به این صورت که در ابتدای ماه فقط نیازهای اولیه برای طول ماه را خرید میکنید و حق خرید هیچگونه موارد اضافی در میان ماه را ندارید. بعد از ۳۰ روز شما یک عادت جدید پیدا میکنید و آن اینکه خرج کردن خود را مدیریت کنید. حالا شما تبدیل به یک مصرف کننده آگاه شدهاید.
اگر به دنبال پول بیشتر برای ساختن آینده خود هستید اما هیچ راه درآمدی دیگری ندارید، پیشنهاد میکنم میکروکتاب ثروتمندترین مرد بابل را بخوانید. میکروکتابی که میتواند زندگی مالی شما را متحول کند.
دیدگاه ها
3 دیدگاه
اگر میخواهید کمتر پول خرج کنید، پول خرج کنید و میکروکتاب ثروتمند ترین مرد بابل رو بخریدو بخونید ! :)) شوخی میکنم ! مرسی از مقاله اتون . شما باید یه جای خیلی خوبی توی این زندگی قرار گرفته باشین هوم؟ زندگی چطوره؟ میتونم تصورتون کنم که توی یه دفتر با دیزاین شیک نشستین و یه سبک زندگی سالم دارین صبحها از دستگاه اسپرسوی دفترتون قهوه ی گرم میخورین و از پنجره اش که ویویی به سمت کوههای برفی تهران داره لذت میبرین ..! یا نه . در هر حال مقاله هاتون خیلی خوبن .. .
[…] مکانهای تاریخی و دیدنی تهران تا با یک برنامه ساده و کمخرج از روزهای عید بهترین استفاده را […]
[…] اجتماعیام نمیبردم).۳. ۸۰٪ از چیزهایی که پولم را صرف خریدشان میکردم کاربردی برایم نداشتند یا مناسب سبک زندگیام […]
ارسال دیدگاه