برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

کاهش استرس های روزانه با رعایت ۸ نکته ساده

کاهش استرس یکی از متداول‌ترین مشکلات امروز ماست که همه به شکلی با‌ آن درگیریم. تقریبا پایه تمام بیماری‌ها، استرس و فشارهای عصبی است که در طول روز و به شکل‌های متفاوت به ما وارد می‌شود. از ساده‌ترین اتفاقات مثل دیر رسیدن به مترو تا مشکلات مالی و احساسی، هر کدام به نوعی لحظه‌های ما را درگیر استرس می‌کنند. این روزها هم که با گسترش بیشتر ویروس کرونا و مشکلات اقتصادی کاهش استرس به یک مسئله جدی تبدیل شده است.

اما حقیقت این است که زندگی کوتاهتر و زیباتر از آن است که بخواهیم روزهایمان را با نگرانی بگذرانیم. پس با سبکتو همراه باشید تا ۸نکته که به کاهش استرس روزانه کمک بسیار زیادی می‌کند و ما را تبدیل به فردی شاد و مثبت می‌کند را بررسی کنیم:

۱. کنترل زندگی را به دست بگیریم

کاهش استرس به خصوص استرس‌های روزانه با به دست گرفتن کنترل زندگی ممکن می‌شود. برای اینکه کنترل زندگی را داشته باشیم باید قبل از هر چیز مسئولیت کامل آن را بپذیریم. یعنی به جای آنکه همه مشکلات و مسائل زندگی‌مان را از چشم دیگران ببینیم و آنها را متهم کنیم، قبول کنیم که تنها فردی که می‌تواند زندگی‌مان را تغییر دهد، خود ما هستیم.

وقتی خودمان مسئولیت زندگی را قبول کنیم، چیزی به نام اتفاق‌های ناخواسته در آن وجود نخواهد داشت چون ما همان شکلی که دوست داریم زندگی را می‌سازیم. از اتفاقی شگفت‌زده یا سرخورده نمی‌شویم چون می‌دانیم چه می‌خواهیم و می‌دانیم که چطور باید به آن برسیم. پس در کوتاهترین زمان مسیرمان را پیدا می‌کنیم و کم‌کم کنترل زندگی را به دست می‌گیریم و وقتی بتوانیم چیزی را کنترل کنیم، تمام استرس‌ها و نگرانی‌های آن از بین خواهد رفت.

بیشتر بخوانید:   تفکر انتقادی چیست و چطور از آن برای پیشرفت استفاده کنیم

۲. ورزش کنیم

ورزش و تحرک داشتن، فواید بسیار زیادی دارد که یکی از مهمترین آنها، کاهش استرس است. ورزش چه از نوع پیاده‌روی‌های تند باشد، چه از نوع تخصصی، به هر حال تاثیر بسیار زیادی در روحیه و ذهن ما دارد. تحرک باعث افزایش گردش خون و همچنین افزایش هورمون اندورفین می‌شود. اندورفین هورمون شادی است و با انتقال پیام‌های شادی به مغز علاوه‌بر بالا بردن کارکرد آن، روحیه مثبتی هم ایجاد می‌کند.

۳. برای کاهش استرس بنویسیم

یکی از ساده‌ترین و سریعترین راهکارهای کاهش استرس ، نوشتن است. هر لحظه‌ای که احساس کردیم چیزی باعث نگرانی و استرس ما شده است، شروع به نوشتن کنیم و هر چه در ذهن‌مان می‌آید را بدون توجه به کلمات بنوسیم. دانشمندان ثابت کرده‌اند که نوشتن هر احساسی، بخش زیادی از آن را از بین می‌برد. بنابراین وقتی از چیزی ناراحتیم یا موضوعی باعث استراس‌مان می‌شود در مورد آن بنویسیم. حتی می‌توانیم با نوشتن، ریشه‌ را پیدا کنیم و آن را برای همیشه درمان کنیم.

کاهش استرس های روزانه با رعایت ۶ نکته ساده

۴. برای کاهش استرس مراقبه کنیم

مراقبه یا مدیتیشن، حتی اگر برای زمان کوتاهی انجام شود هم به شدت در کاهش استرس موثر خواهد بود. مراقبه به ما کمک می‌کند تا برای ۲۰دقیقه ذهن‌مان را از تمام نگرانی‌ها و استرس‌ها دور کنیم و بتوانیم روی آرامش و صلح تمرکز کنیم. وقتی ذهن‌مان را از فکرهای مسموم دور کنیم، ناخودآگاه آرامش به آن برگشته و احساس شادی خواهیم کرد. به طور کلی افراد موفق و ثروتمند در هر شرایطی به مراقبه یا یوگا می‌پردازند و باور دارند که در افزایش هوش هیجانی آنها تاثیر زیادی دارد.

بیشتر بخوانید:   ۷ راهکار مدیریت مالی برای جوانان

۵. بخوابیم

برخی فکر می‌کنند که خوابیدن به معنی فرار کردن از مشکلات است، در حالی که اصلا اینطور نیست. افراد زیادی هستند که هنگام مواجه با اتفاق‌های ناگوار و استرس، مغزشان انرژی زیادی مصرف می‌کند و در نتیجه احساس خواب‌آلودگی می‌کنند.

برای کاهش استرس یکی از راه‌های تاثیرگذار، خوابیدن و استراحت دادن به مغز است. اگر می‌توانید ۱۰دقیقه چشمانتان را ببندید و سعی کنید به هیچ چیز فکر نکنید. با این کار مغز انرژی زیادی دریافت می‌کند و می‌تواند خودش را ریکاوری کند.

۶. با استرس‌مان شوخی کنیم

شاید به نظر مسخره باشد اما یکی از راه‌هایی که توسط افراد زیادی امتحان شده و واقعا نتیجه گرفته‌اند، شوخی کردن با فکری است که در آنها استرس ایجاد کرده است. فکر خاصی که باعث به وجود آمدن استرس شده را با یک سناریو و داستان بامزه و خنده‌دار برای خودمان تعریف کنیم. البته باید دقت کنیم که اینها واقعا شوخی هستند و باعث استرس بیشتر نشوند. خندیدن بیشتر از هر چیز دیگری باعث کاهش استرس و افزایش شادی می‌شود.

۷. غذای سالم بخوریم

تغذیه و هر آنچه که می‌خوریم، نقش مهمی در سلامت جسم و سلامت روح‌مان دارد. برای کاهش استرس خود، به مواد غذایی‌تان توجه ویژه داشته باشید. برخی افراد دچار مشکل پرخوری عصبی هستند و وقتی دچار استرس و اضطراب می‌شوند، بدون اینکه متوجه باشند شروع به خوردن غذاها و خوراکی‌های ناسالم می‌کنند. این کار نه تنها کمکی به آنها نمی‌کند، بلکه به خاطر مواد مضر درون خوراکی‌ها، حال آنها را هم بدتر می‌کند. مراقب تغذیه‌تان باشید و سعی کنید تا حد ممکن از خوراکی‌های ناسالم دوری کنید. بهترین کار این است که یک رژیم غذایی سالم داشته باشید و بدون اینکه خودتان را محدود به کم خوردن کنید، سعی کنید با میوه و سبزیجات ترکیب غذایی سالم بسازید.

بیشتر بخوانید:   احساس استرس می‌کنید؟ با چند راهکار ساده آن را از بین ببرید - قسمت اول

۸. برای کاهش استرس مثبت‌اندیش باشید

کاهش استرس در این روزها شاید غیرممکن به نظر برسد اما اگر مثبت‌اندیشی را تبدیل به عادتی روزمره کنید، استرس‌تان هم کم‌کم کنترل می‌شود. مثبت‌اندیشی را با تمرین می‌توانید وارد روزهایتان کنید. در ابتدا سعی کنید از هر اتفاقی که در اطراف و برای خودتان می‌افتد یک یا دو نکته مثبت پیدا کنید. این کار را برای شکست‌ها یا اتفاقات بد دقیق‌تر و بیشتر انجام دهید و به ذهن‌تان یاد بدهید که بتواند از درون هر ماجرای بدی، اتفاقات خوب آن را ببیند. با این کار کم‌کم به جای درگیر استرس شدن، نکات مثبت را در هر شرایطی پیدا می‌کنید و ذهن‌تان آرامش بیشتری پیدا می‌کند.

همچنین می‌توانید برای شروع از اپلیکیشن‌هایی که به مثبت‌اندیشی و تغییر عادت‌های بد کمک می‌کند استفاده کنید. ۲۱روز تا تحول یکی از این اپلیکیشن‌هاست که هر روز با عبارات تاکیدی و تمرین‌ها تغییر عادت را برای شما ساده‌تر می‌کند. این اپلیکیشن را می‌توانید از اینجا دانلود کنید.