برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

چطور مدیریت بورس و سرمایه داشته باشیم

مدیریت بورس در این روزها که بورس بحث داغ و مهمی است اهمیت زیادی پیدا کرده است. افراد بسیاری بدون اینکه اطلاعات زیادی در مورد بورس داشته باشیند، تنها به این خاطر که می‌توانند سود خوبی بدست آوردند، وارد آن شدند و متاسفانه ضررهای زیادی هم متقبل شدند. البته که بورس هم مانند هر بازار مالی دیگری فراز و نشیب‌های خودش را دارد و فردی که وارد این بازار می‌شود باید خودش را برای آن آماده کرده باشد و با اولین ضرر تصمیم به خروج نگیرد. مدیریت بورس مهارتی بسیار مهم و تخصصی است. به طوری که یک رشته دانشگاهی به آن اختصاص دارد و افراد به طور حرفه‌ای در مورد مدیریت بورس آموزش می‌بینند. اگر شما هم به بورس و سرمایه‌گذاری علاقه دارید این رشته دانشگاهی می‌تواند انتخاب خوبی برای شما باشد. اما در این میکرومقاله از سبکتو به بررسی روش‌هایی برای مدیریت بورس می‌پردازیم که افرادی که تحصصی در این زمینه ندارند می‌توانند از آن استفاده کنند.

برای مدیریت بورس باید آگاه باشید

مدیریت بورس و سرمایه زمانی اتفاق می‌افتد که شما نسبت به کاری که انجام می‌دهید، آگاهی کامل داشته باشید. آگاهی و دانش یعنی اینکه دقیقا بدانید قرار است وارد چه بازاری شوید، این بازار شامل چه بخش‌هایی است و قوانین مربوط به آن چیست. این نکات اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که شما با دانستن قوانین هر بازار مالی می‌توانید همواره در سود باشید و از ضررهای احتمالی جلوگیری کنید. برای اینکه مدیریت بورس و سرمایه‌تان را داشته باشید، قبل از وارد شدن به بازار بورس حدود یک یا دو ماه در مورد انواع بازارهای بورس، صحبت‌هایی که در مورد بازار بورس می‌شود و حتی سابقه سهامی‌های پرفروش اطلاعات بدست آورید.

بیشتر بخوانید:   ۱۰روش افزایش درآمد از ثروتمندان خودساخته

وقتی با آگاهی کامل وارد یک بازار می‌شوید می‌توانید تصمیم‌های بهتری بگبرید و در نتیجه درآمد بهتری هم داشته باشید. در بازارهای بورس معمولا شایعات و صحبت‌های بی‌اساس بسیار زیاد است و اگر آگاهی کامل نسبت به بازار بورس نداشته باشید، این اطلاعات غلط می‌تواند شما را گمراه کرده و باعث ضررتان شود. پس دانش کافی بدست آورید و با تکیه به دانش خود و اطلاعاتی که هر روز از بازار بدست می‌آورید، مدیریت بورس و سرمایه‌تان را بدست بگیرید.

چطور مدیریت بورس و سرمایه داشته باشیم

مدیریت بورس با استراتژی همراه است

مدیریت بورس و سرمایه زمانی به خوبی پیش می‌رود که شما استراتژی داشته باشید و بدانید که چرا وارد این بازار شده‌اید و از چه روشی می‌خواهید درآمد داشته باشید. قبل از هر چیز باید بدانید که استراتژی ورود به بازارتان چیست و با چه سرمایه‌ای می‌خواهید وارد شوید. این سرمایه نباید از بخش‌های مهم زندگی‌تان تامین شده باشد، مثلا نباید ماشین‌تان را بفروشید و در بورس سرمایه‌گذاری کنید. بهتر است این پول از پس‌اندازی که داشتید یا پول کمی که در مدت کوتاهی توانستید جمع کنید تامین شود. قدم بعدی در استراتژی مدیریت بورس و سرمایه این است که بدانید تا کجا می‌خواهید ضرر کنید. این نکته بسیار مهم است که شما برای هر سهمی که می‌خرید، مشخص کنید که تا چه اندازه‌ای برای آن سهم می‌خواهید ضرر کنید و قیمت آن تا چه عددی پایین بیاید، باید آن را بفروشید.

فکر نکنید که هر لحظه که قیمت پایین آمد آن را می‌فروشم، چون این روش برای مدیریت بورس و سرمایه کار نمی‌کند و اتفاقا ضررتان را بیشتر می‌کند. شما باید برای هر سهم یک بازه سود و زیان تعریف کنید و اگر کمی پایین آمد و به بازه‌تان نرسید، آن را بلافاصله نفروشید و کمی صبر کنید. این فراز و نشیب‌ها در همه بازارها وجود دارد و باید اجازه دهید که این تغییرات رخ دهد، به خصوص اگر تازه وارد بورس شده‌اید.

بیشتر بخوانید:   چطور بعد از فارغ‌التحصیلی سریع‌تر کار پیدا کنیم

با فکرتان پیش بروید نه احساسات‌تان

بازار بورس بسیار هیجان‌انگیز است، به خصوص برای افرادی که از استراتژی خرید و فروش سریع استفاده می‌کنند. در این شرایط معامله به خصوص در روزهای شلوغ می‌تواند بسیار هیجان‌انگیز باشد و با افزایش هیجان، ضربان قلب هم بالا رفته و در نتیجه احساسات نسبت به منطق اولویت پیدا می‌کند. در این شرایط باید دقت کنید که تصمیمات خرید و فروش خود را فقط براساس منطق و اطلاعتی که از پیش بدست آورده‌اید و مطمئنید که درست هستند، انجام دهید و اگر احساس کردید که ممکن است اشتباه کنید، با چند نفس عمیق، ذهن‌تان را آرام کنید و به معامله ادامه دهید. وقتی احساسات‌تان را کنترل کنید، در واقع مدیریت بورس و سرمایه‌تان را کنترل کرده‌اید و می‌توانید درآمد بیشتری داشته باشید.

کنترل احساسات زمانی که شاخص کل بورس کاهش شدید پیدا می‌کند هم اهمیت زیادی دارد. افرادی که تازه وارد بورس می‌شوند، معمولا با کاهش شاخص و به اصطلاح، قرمز شدن بازار، بلافاصله تصمیم می‌گیرند که همه سهام‌های خود را بفروشند تا بنا به فکر خودشان از ضرر بیشتر جلوگیری کنند. اما این کار فقط ضررشان را بیشتر می‌کند. در این شرایط دانش‌تان را نسبت به سهام‌هایی که دارید بالا ببرید و در مورد بازار بورس بیشتر اطلاعات بدست آورید. گاهی صبر کردن می‌تواند شما را به سود بیشتر برساند اما همه چیز براساس منطق و اطلاعات پیش می‌رود.