برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

چطور در شرایط سخت زندگی مدیریت بحران داشته باشیم

مدیریت بحران یکی از زیرشاخه‌های رشته مدیریت و یک توانایی بسیار مهم در رهبری یا مدیریت یک کسب‌وکار است. همچنین زنگی امروز به دلیل مشکلات و فراز و فرودهایی که دارد به گونه‌ای شده است که اگر مدیریت بحران بدانید و آن را اجرایی کنید، می‌توانید مدیریت بهتری هم روی زندگی‌تان داشته باشید. به طور کلی بحران به تغییرات یا اتفاقات ناگهانی گفته می‌شود که در مدت بسیار کوتاهی رخ می‌دهند و می‌توانند تاثیرات بلندمدت یا کوتاه‌مدت ناگواری داشته باشند. با این تعریف شاید بحران ترسناک به نظر برسد اما در این میکرومقاله از سبکتو راهکارهایی را برای مدیریت بحران در زندگی با هم بررسی می‌کنیم.

آرامش خودتان را حفظ کنید

مدیریت بحران نیاز به فردی دارد که درگیر هیجانات آن نشده باشد. بنابراین اولین قدم برای مدیریت بحران این است که آرام باشید و صبوری کنید. معمولا وقتی اتفاقی بحرانی رخ می‌دهد یا همه چیز به هم می‌ریزد، افراد با اتفاقات پیش‌بینی نشده‌ یا چندین مسیر متفاوت روبرو می شوند، این شرایط باعث می‌شود مغز برای تجزیه و تحلیل آنها انرژی زیادی بخواهد و چون ضربان قلب هم معمولا بالا می‌رود، سرعت گردش خون بالا رفته و در نتیجه بدن سروتونین ترشح می‌کند. این هورمون مانع از این می‌شود که شما بتوانید تصمیمات درست و عاقلا‌نه‌ای بگیرید. پس اگر شرایطی قرار گرفتید که لازم به مدیریت بحران بود، ابتدا چند نفس عمیق بکشید و سعی کنید تنفس‌تان را آرام کنید. بعد شرایط و اتفاقات را یکبار دیگر مرور کنید و ببینید که بهترین تصمیم چه چیزی است.

کنترل شرایط را بدست بگیرید

یکی از نکات مهم در مدیریت بحران توانایی کنترل شرایط است. شما برای این کار باید بعد از اینکه آرامش‌تان را بدست آوردید، مسئولیت‌ کارهای خودتان را بپذیرید تا بتوانید شرایط را کنترل و به سمت بهتر شدن هدایت کنید. فرض کنید که برای رسیدن به جلسه مهمی دیرتان شده و در راه تصادف می‌کنید. در این شرایط ابتدا باید قبول کنید که علت این تصادف شما هستید که امروز دیشب خیلی دیر خوابیدید و امروز نتوانستید سر ساعتی که باید حرکت کنید و در نتیجه سعی می‌کردید این تاحیر را با سرعت بیشتر جبران کنید. با قبول مسئولیت عصبانیت شما کاسته می‌شود و می‌توانید با مدیریت بحران و کنترل شرایط سریعتر اقدامات لازم را انجام دهید تا بتوانید به ادامه جلسه برسید.

بیشتر بخوانید:   ۵ راهکار برای بیشتر دوست داشتن خودمان

نکته دیگر برای کنترل شرایط این است که همه چیز را فقط از دید خودتان نبینید. اتفاقات معمولا علت‌های متفاوتی دارند و شما در ابتدا همه آنها را نمی‌توانید ببینید. بنابراین سعی کنید زاویه دیدتان از مشکل را تغییر دهید گاهی با این کار راه‌حل‌هایی پیدا می‌کنید که می‌توانند به خوبی شما را از مشکل و بحران دور کنند.

چطور در شرایط سخت زندگی مدیریت بحران داشته باشیم

خلاق باشید

شاید با خودتان فکر کنید که در زمان بحران مگر زمان خلاقیت است؟ بله چرا که نه. شما برای اینکه مدیریت بحران خوبی داشته باشید لازم است راه‌حل‌های متفاوت و زیادی پیدا کنید اما معمولا در شرایط بحران مغز انسان نمی‌تواند به خوبی کار کند چون دنبال راه‌حل‌های منطقی است و از طرفی هم همزمان درگیر مشکلات است، پس این خلاقیت است که فرصت ارائه خودش را دارد. هر ایده‌ای که به ذهن‌تان می‌رسد، حتی اگر خنده‌دار باشد را جایی یادداشت کنید، خودتان را سانسور نکنید و اجازه دهید ذهن‌تان به هر سمتی که می‌خواهد برود. بعد از مدتی خواهید دید که ایده‌های خلاقانه‌تان می‌توانند راه‌حل‌های خوبی برای خارج شدن از بحران باشند.

پشتکار و هدف داشته باشید

مدیریت بحران گاهی یک روزه یا یک هفته‌ای اتفاق نمی‌افتد، بلکه نیاز به زمانی طولانی دارد. مثلا بحران‌های اقتصادی از این بحران‌ها هستند که برای خارج شدن از آنها علاوه‌بر صبر، به پشتکار و هدف هم نیاز دارید. وقتی با مشکلات روبرو هستید از اینکه همیشه باید به دنیال راه‌حل باشید و همیشه بخشی از ذهن‌تان را به آن اختصاص دهید، خسته می‌شوید. پشتکار در اینجا به کمک شما می‌آید و شما را برای ادامه دادن هُل می‌دهد. هدف هم در این مسیر به پشتکار کمک می‌کند و انگیزه‌های شما برای ادامه مدیریت بحران را ایجاد می‌کند. وقتی دقیقا بدانید که چه چیزهایی می‌خواهید و قرار است به کجا برسید، قطعا می‌توانید آن را بدست آورید.

بیشتر بخوانید:   قانون جذب چیست و چطور از این قانون در زندگی استفاده کنیم

ترس‌هایتان را کنار بگذارید

مدیریت بحران با ترس اصلا در کنار هم قرار نمی‌گیرند. حتی برخی از محققین بر این باورند که این ترس‌های ما هستند که باعث ایجاد بحران در زندگی‌مان می‌شوند. وقتی ما از چیزی می‌ترسیم، معمولا سعی می‌کنیم که آن را نادیده بگیریم. در حالی که نادیده گرفتن از حجم آن مشکل کم نمی‌کند فقط ما چشممان را روی آن می‌بندیم. در نهایت هم یک روز همه چیزهایی که در گوشه‌ای انباشه شدند آنقدر زیاد می‌شوند که بحران‌های بزرگی در زندگی‌مان ایجاد می‌کنند. پس برای مدیریت بحران اول ترس‌هایتان را پیدا کنید و ببینید آیا رد پایی از آنها در بحران‌ها و مشکلات‌تان می‌بینید؟ اگر اینطور بود سعی کنید بر ترس‌هایتان غلبه‌ کنید تا مشکلات هم حل شوند و حتی اگر پای ترس‌هایتان در میان نبود، روبرو شدن با آنها شجاعت زیادی به شما می‌دهد که می‌توانید با هر مشکلی روبرو شوید.