۵ کتابی که یک کارآفرین نباید از دست بدهد
در گذشته کارآفرینی به صورت سنتی و مبتنی بر تجربه و روند شاگرد، استادی بود. اما امروزه شرایط تغییر کرده و دانش در سطح گستردهای در اختیار همه افراد قرار گرفته است. کتاب یکی از بهترین روشهای انتقال دانش و تجربه در جامعه است اما متاسفانه شرایط زندگی مدرن فرصتی برای مطالعه نگذاشته. میکروکتابها نسلی جدید از کتابها هستند که میتواند در زمانی حدود ۵۰ دقیقه دانش یک کتاب را منتقل کند بدون آنکه به روند دریافت دانش ضربهای بخورد. در ادامه این میکرومقاله از سبکتو میخواهیم به معرفی پرفروشترین و مهمترین کتابهای کارآفرینی که هر فردی که در این مسیر قدم گذاشته باید مطالعه کند بپردازیم:
۱.استارتاپ ناب
کتاب استارتاپ ناب را به جرات میتوان یک کتاب مقدس و مرجع در بین استارتاپها و کارآفرینان دانست. اریک ریس در این کتاب کسبوکارهای سنتی را به چالش کشیده و از لزوم ایجاد چابکی و سریع بودن در کسبوکارها صحبت میکند. استارتاپناب یکی از بهترین کتابهایی است که تمام مفاهیم مهم استارتاپی را به زبانی ساده توضیح داده و با رویکردی نو، ذهنیت ما را برای کارآفرین شدن آماده میکند. این کتاب درباره روشهای سریع و پربازدهای برای راهاندازی کسبوکار نوپا صحبت میکند و معمولا بیشتر اصطلاحات و فرایندهای استارتاپی از از این کتاب نشات گرفته است. پس اگر قرار است فقط یک کتاب را بخوانید حتما میکروکتاب استارتاپ ناب را مطالعه کنید.
۲.صفر به یک
در این کتاب پیتر تیل به این موضوع اشاره میکند که اکثر ما موفقیت را رسیدن از نقطه صفر به بینهایت میدانیم، در حالی که موفقیت، رسیدن از نقطه صفر به یک است و این اتفاق تنها زمانی میافتد که شما دقیقا بدانید قرار است چه کاری انجام دهید. در این کتاب میخوانید که راه اندازی استارتاپ بیگدار به آب زدن نیست، بلکه دقیقا برعکس، رسیدن به موفقیتی قابل پیشبینی است. صفر به یک به شما میگوید برای ساختن آینده یا استارتاپ خود به چه چیزی نیاز دارید.
۳.نوآوران
کتاب Originals حاصل تجربیات نویسنده آن است. معمولا همه فکر میکنند که نوآوران سختگیر، ریسکپذیر و سرکش هستند. اما حقیقت چیز دیگری است، بسیاری از نوآوران دقیقا برعکس این خصوصیات را دارند، آنها ریسکگریز، ترسو و به دنبال به تعویق انداختن کارها هستند. در نوآوران میخوانیم که چطور مبتکران، وضعیت موجود را به چالش میکشند تا جهان را به جای بهتری تبدیل کنند. در مورد مبتکران نابینا و سرمایهگذاران یکچشم صحبت میکنیم و اینکه چطور میتوانیم مطمئن شویم که ایدهمان در دنیای واقعی کار میکند؟
۴. استثنائیها
در کتاب Outliers با دیدگاهی کاملا متفاوت به موفقیت و فرصتهایی که زندگی در اختیار ما قرار میدهد نگاه میکنیم. در استثناییها، در مورد این صحبت میکنیم که چرا برخی از افراد موفق هستند و برخی نه. در واقع این کتاب به شما میگوید که بودن در جای مناسب و در زمان مناسب تاثیر زیادی روی موفقیت شما خواهد داشت. مثالهایی که در این کتاب گفته میشود دید شما را به موفقیت تغییر میدهد. استثناییها به شما میگوید که چطور فرهنگ و تلاش زیاد میتواند شما را از یک فرد معمولی به نابغه تغییر دهد و آیکیوی بالا میتواند بیاهمیتترین چیز در موفقیت باشد.
۵.شکست سریع یا پیروزی بزرگ
اکثر افرادی که می خواهند در دنیای کارآفرینی و استارتاپی قدم بگذارند به دنبال نقشه راهی هستند که بتوانند بر اساس آن مسیرهای شکل گیری یک استارتاپ را بگذرانند. اما در این مسیر ۲ راه وجود دارد راهی که از کسب و کار های سنتی نشات گرفته و روی ایجاد برنامهریزیهای دقیق و پلنهای کسب و کار تکیه دارد و مسیر دوم که در کتاب Fail Fast or Win Big به تفصیل معرفی میشود و هدف آن تسریع فرایند و پیشرفت با حداقل منابع است.
همین حالا همه بهانهها و برنامهریزی برای هفتههای آینده را کنار بگذارید، یکی از این کتابها را انتخاب کنید و شروع به مطالعه میکروکتاب نوشتاری یا گوش دادن به میکروکتاب صوتی آن کنید و با میکروکتابهای سبکتو مطالعه به سبک جدید را تجربه کنید.
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه