برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

خانومانه ; یاسمین مقبلی دختر فضانورد ایرانی که ثابت کرد هیچ کاری فقط مردانه نیست

تا همین چند وقت پیش اگر صحبت از فضا و سفر به آن به میان می‌آمد، ناخودآگاه همه ما یاد انوشه انصاری اولین زن و اولین ایرانی می‌افتادیم که با هزینه شخصی، تجربه سفر به ایستگاه فضایی را داشت. اما چند وقتی است که یاسمین مقبلی همه معادلات را برهم زده است. او دومین دختر ایرانی است که نه به عنوان گردشگر فضایی، بلکه به عنوان فضانورد قرار است روی ماه فرود بیاید.

خانومانه این هفته را به یاسمین مقبلی اختصاص می‌دهیم چرا که او به تمام خانم‌ها یاد داد هرگز با شنیدن جمله «این کارها مردانه است»،عقب نشینی نکنند و به آنچه که می‌خواهید برسید. پس با سبکتو همراه باشید:

یاسمین مقبلی

یاسمین مقبلی، دختری متولد آلمان از پدر و مادری ایرانی است که در نیویورک آمریکا بزرگ شده است. او همیشه می‌گوید: «الگوی زندگی من پدر و مادرم هستند که وقتی تصمیم به مهاجرت گرفتند، تمام زندگی‌شان را رها کردند و دوباره با تلاش و کار زیاد زندگی‌ جدیدی برای من و برادرم ساختند. من و برادرم سخت کوشی و تلاش برای رسیدن به اهداف‌مان را از آنها یاد گرفتیم.»

مصاحبه یاسمین

یاسمین در مصاحبه‌ای گفت:

“وقتی ۶ سالم بود فهمیدم که عاشق فضانورد شدن هستم. رویای کودکی من برایم جدی بود و احساس می‌کردم که واقعا عاشق این کارم. یک روز در مدرسه قرار بود در مورد یک کتاب کنفرانس دهیم و مانند شخصیت اول آن لباس بپوشیم. من یک کتاب در مورد والنتینا ترشکوا، اولین زن فضانورد جهان انتخاب کردم و با کمک مادرم یک لباس فضانوردی هم درست کردم. همه چیز با پوشیدن آن لباس شروع شد.”

یاسمین مقبلی برخلاف بقیه مردم، رویای کودکی‌اش را رها نکرد و با بزرگتر شدن، رویاهایش را جدی‌تر دید. او فضانورد شدن را هدف خود می‌دانست و مانند یک خانم موفق تمام قدم‌های زندگی‌اش را سعی می‌کرد در راه رسیدن به اهدافش بردارد.

بیشتر بخوانید:   افزایش قدرت اعتماد به نفس با گوش دادن به موسیقی

فضانورد شدن

او زمانی که تنها ۱۵ سال سن داشت، از اوقات فراغت خود استفاده  و با یک اردوی تابستانی توانست وارد آکادمی فضایی پیشرفته شود. او در این مورد می‌گوید:

در آن زمان ما روی کاربری یک شاتل فضایی کار می‌کردیم ولی در حقیقت فقط دور و بر یک شاتل فضایی بودیم و در مورد آن یاد می‌گرفتیم. آنجا فکر کردم که رشته خلبانی نظامی را انتخاب کنم، چون این رشته یکی از راه‌های متداول فضانورد شدن بود.

اما او رشته فضانوردی در دانشگاه MIT را انتخاب کرد و قدم بزرگ دیگری در راه رسیدن به خواسته‌اش برداشت. یاسمین می‌گفت در زمان دانشگاه گاهی ناامیدی سراغم می‌آمد به خصوص که رشته‌ام را رشته‌ای مردانه می‌دانستند و من جز معدود دخترانی بودم که سر کلاس‌ها حاضر می‌شدم و گاهی با خودم فکر می‌کردم که آیا اصلا برای این رشته مناسب هستم؟ حتی یک بار نمره ریاضی‌ام از ۱۰۰نمره ۲۰ شد و یادم می‌آید که به طور کامل از خودم قطع امید کردم. اما انگیزه‌ام برای رسیدن به هدفم آنقدر بالا بود که با خودم گفتم من عقب نمی‌نشینم، من دختر قوی هستم و به آنچه که می‌خواهم می‌رسم.

خانومانه ; یاسمین مقبلی دختر فضانورد ایرانی

یک قدم نزدیک‌تر

یاسمین مقبلی بعد از پایان تحصیلاتش، وارد مدرسه عالی نیروی دریایی شد. او در این مورد گفت همه باور داشتند که خانم‌ها نمی‌توانند وارد نیروی تفنگداران شوند چون کاری مردانه است. اما من می‌دانستم که دقیقا چه می‌خواهم و برای رسیدن به هدفم باید این قدم بزرگ را بر می‌داشتم.

یاسمین ۴ نشان تقدیر و ۳ نشان کارآیی از نیروی دریایی و نیروی تفگداران دریافت کرد و تبدیل به یکی از موفق‌ترین افراد در دوره خود شد.

بیشتر بخوانید:   چطور با محافظت از زمین دنیای زیباتری بسازیم

او در طول زندگی‌اش، همواره به عنوان یک زن سنت‌شکن در رشته‌های عموما مردانه ظاهر شده است، مهندسی فضا خوانده، وارد نیروی دریایی شده، عضو تیم بسکتبال دانشگاه بوده و البته خلبان جنگنده است. اما همیشه می‌گوید من سعی کردم هیچ وقت نگاه جنسیتی به هیچ چیز نداشته باشم، من همه فرصت‌ها را برای خودم برابر می‌بینم و این قدرت را به خودم می‌دهم که هر کاری که من را به هدفم نزدیکتر می‌کند، انجام دهم.

تکانه یاسمین

یاسمین مقبلی تکانه زندگی‌اش را به دست گرفت و خودش را در مسیر رسیدن به اهدافش قرار داد و همین موضوع باعث شد تا جهان هم آنچه که او می‌خواست را در اختیارش قرار دهد. اگر با تکانه آشنا نیستید پیشنهاد می‌کنم حتما میکروکتاب اثر مرکب را بخوانید تا با معجزه تکانه آشنا شوید.

چندماه پیش بود که ناسا از بین ۱۸۳۰۰ نفری که برای گروه جدید فضانوردان ناسا ثبت‌نام کرده بودند، ۱۲ نفر را انتخاب کرد که نام یاسمین مقبلی هم جزئی از آن لیست بود. این گروه قرار است گروه جوان فضانوردان ناسا باشند که طی ۳سال کارآموز ناسا خواهند بود و در این مدت به صورت فشرده تمام آنچه که لازم است را فرا خواهند گرفت.

یاسمین مقبلی و ۱۱نفر دیگر برای تحقیقات جدید ناسا روی ماه و مریخ خواهند رفت.

همه ما خانم‌ها می‌توانیم یک یاسمن یا انوشه یا یک خانم موفق به سبک خودمان باشیم. کافی است مهارت‌ها و توانایی‌هایمان را پیدا کنیم و آنها را در خودمان تقویت کنیم و براساس همین توانایی‌ها، برای رسیدن به اهدافمان برنامه‌ریزی کنیم. همه ما لایق داشتن بهترین‌ها هستیم. کافی است خودمان را باور کنیم.

بیشتر بخوانید:   خانومانه؛ چگونه به تعادل در کار و زندگی برسیم؟