برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

خانومانه؛ چگونه به تعادل در کار و زندگی برسیم؟

تعادل در کار و زندگی یکی از مهمترین مشکلات در سبک زندگی صحیح است. در مطالب قبلی بخش خانومانه، از نیاز به کار و چالش‌های کار کردن گفتیم. حتی اگر بتوانیم شغل مطلوب خود را بیابیم و با تمام تلاش مسیر موفقیت را طی کنیم، بازهم مشکلاتی در مسیر خود داریم. یکی از این مشکلات بارز، تعادل در کار و زندگی است.

با وجود ساعات کاری طولانی، ما عملا وقت آزاد کمی داریم و ایجاد تعادل بیش از پیش سخت می‌شود. در این مطلب از سبکتو با ما همراه باشید تا با هم راهکارهایی را که به ایجاد تعادل در کار و زندگی کمک می‌کند را بررسی کنیم:

خود شما بیش از هرکسی به خودتان فشار وارد می‌کنید

حتی در سخت‌ترین شرایط شغلی، بیشتر فشار، خود ساخته و داخلی است. این انتظارات شخصی شماست که باعث می‌شود بخواهید فورا به پیام خارج از ساعت کاری همکارتان پاسخ دهید. اگر فشارهای خود ساخته خود را تشخیص دهید و به مرور آنها را کنار بگذارید، رسیدن به تعادل در کار و زندگی ساده‌تر خواهد شد.

مرزهای مشخص تعیین کنید و به آنها پایبند باشید

اگر می‌بینید بیشتر از ساعت مشخص شده سر کار می‌مانید، ساعت مشخصی برای خروج تعیین کنید و حتما در آن ساعت محل کار را ترک کنید. یا اگر نیاز است در خانه ساعاتی کار کنید، حتما بازه زمانی مشخصی برای آن در نظر بگیرید. در صورت امکان این ساعات را با همکاران و مدیر خود هم در میان بگذارید.

البته که ممکن است استثناهایی اتفاق بیفتد، اما باید همه این حالات را دقیق مشخص کنید و خارج از این حالات مرزهای خود را فراموش نکنید.

بیشتر بخوانید:   رازهای موفقیت از جف بزوس ثروتمندترین مرد جهان

اهداف واضح و مشخصی تعیین کنید

وقتی صحبت از تعادل به میان می‌آید، یعنی چند عامل رقیب وجود دارد که هرکدام شما را به سویی می‌کشند. اگر دقیقا ندانید به دنبال چه هستید، احتمال بیشتری هست که گرفتار تله کار بی وقفه شوید.

خوب با خود فکر کنید که در زمان آزادتان چه کاری می‌خواهید انجام دهید. تعادل در کار و زندگی یعنی همین. رسیدن به اهداف جذاب شخصی‌تان در کنار رسیدن به اهداف مشخص شغلی.

حواس پرتی‌ها را به حداقل برسانید

از آنجایی که قرار نیست تمام ساعات روز و کل هفت روز هفته را کار کنید، باید در ساعات کاری خود تمرکز کامل داشته باشید. فشار و عدم تعادل در کار و زندگی زمانی اتفاق میفتد که زمان خود را طبق ایده آل خود نمی‌گذرانید. سعی کنید ساعات کاری خود را در بازه‌های مشخص مثل نیم ساعت تقسیم کنید و در آن نیم ساعت‌ها فقط بر کار خود تمرکز کنید. سپس به استراحتی کوتاه بپردازید. خارج از ساعات کاری هم خود را کاملا وقف زندگی و اطرافیان خود کنید.

همیشه کیفیت را بر کمیت اولویت دهید

با آن چند ساعت محدود خود چه می‌توانید کنید که تاثیرگذارترین باشد؟ آیا چند ساعت بی هدف سریال دیدن و چرخیدن بین مطالب تفریحی اینترنتی بهترین انتخاب شماست؟

مثلا پیدا کردن تجارب جدیدی که می‌توانید با عزیزانتان سراغش بروید بهتر نیست؟ یا یاد گرفتن مهارتی به صورت آهسته و پیوسته ولی روزانه. فراموش نکنید که تعادل در کار و زندگی وابستگی زیادی به یک زندگی رضایت بخش در کنار کاری قابل قبول دارد.

بیشتر بخوانید:   ۱۰ توصیه از کارآفرینان بزرگ برای جلوگیری از شکست در کارآفرینی

خانومانه؛ چگونه به تعادل در کار و زندگی برسیم؟

تا جایی که می‌توانید کمک بگیرید

خانواده‌ای که بار کمی از دوش شما بردارد، تعادل در کار و زندگی را بسیار ساده‌تر می‌کند. فراموش نکنید همیشه جمعی از دوستان خوب، و جایگزین‌های شغلی دردسترس داشته باشید تا وقتی که اوضاع از کنترل خارج می‌شود، بتوانید دوباره به تعادل برسید.

لازم نیست به تنهایی به همه کارهای خود برسید. قبول کردن اینکه گاهی به کمک نیاز دارید و تمرین کمک گرفتن، شما را در مسیر درست تعادل در کار و زندگی قرار خواهد داد.

به اندازه کافی بخوابید

ممکن است در پایان یک روز کاری طولانی و خسته کننده، هنوز انرژی بیدار ماندن و کمی طولانی‌تر کردن وقت آزادتان را داشته باشید. ولی نباید گول این انرژی کاذب را بخورید. ساعت خوابتان را تحت نظر بگیرید. می‌توانید تقویمی در اتاق خود نصب کنید و هر بار که به موقع می‌خوابید علامت بزنید. یا از یک اپلیکیشن برای این کار استفاده کنید. یا می‌توانید سیستم پاداش و مجازاتی را برای ترغیب بیشتر خود در نظر بگیرید.

زمانی برای ارزیابی خود در نظر بگیرید

اگر کمی دقت کنید می‌بینید که زمانی دچار عدم تعادل در کار و زندگی شده‌اید که به یاد نمی‌آورید ماه گذشته خود را چگونه گذرانده‌اید. نباید اجازه دهید که اسیر گذر زمان شده و پشت سر هم روزها و هفته‌ها را طی کنید. هر چقدر خاطرات و تجارب جالب‌تری داشته باشید و در کنار آن کار خود را نیز پیش ببرید، متعادل‌تر می‌شوید. پس حداقل یک روز از ماه، نگاهی به گذشته داشته باشید و میزان تعادل خود را بررسی کنید. نقاط ضعف آن را تشخیص دهید و برای ماه آینده برنامه‌ریزی کنید و ضعف‌ها را رفع کنید.

بیشتر بخوانید:   چطور یک ارائه موفق داشته باشیم؟ درس‌هایی از سعید محمدی مدیرعامل دیجی‌کالا

اگر می‌دانید بعد از خواندن این مطلب این تصمیم را فراموش خواهید کرد، همین الان برای یک ماه آینده همین روز و همین ساعت، آلارم بگذارید و تا آن زمان، سعی کنید متعادل ترین ماه خود را بسازید.

برداشتی آزاد از [stag_button url=”https://medium.com/the-year-of-the-looking-glass/the-mystery-of-work-life-balance-b8cf09c140f8″ style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_self” icon=”” icon_order=”before”]Medium[/stag_button]