برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

چطور مثل افراد موفق تصمیمات هوشمندانه بگیریم؟

تصمیمات هوشمندانه یکی از پایه‌های اساسی در موفقیت افراد است. به گفته دانشگاه کلمبیا ما روزانه میانگین ۷۰ تصمیم مختلف می‌گیریم. از تصمیمات ساده مانند انتخاب غذا در رستوران یا اینکه صبح چی بپوشیم گرفته تا تصمیمات مهم در محل کار یا حتی پایان دادن به یک رابطه! اما همه ما معتقد هستیم که تصمیمات هوشمندانه برای داشتن زندگی موفق الزامیست اما برای گرفتن چنین تصمیماتی باید با روش‌های صحیح آشنا شویم پس با این میکرومقاله از سبکتو همراه باشید تا به تجربه افراد موفق در این زمینه بپردازیم:

تبدیل تصمیمات کوچک به روتین‌های عادی

دقت کرده‌اید که گاهی مشغول رانندگی هستید اما افکارتان غرق در چیز دیگری است و به موضوعات دیگری فکر می‌کنید، اما با این حال بدون هیچ مشکلی به خانه می‌رسید. چرا این اتفاق می‌افتد؟ شما برای اینکه در کدام خیابان بپیچید یا از کدام مسیر بیایید هیچ تصمیمی نگرفتید و حتی می‌توان گفت هیچ فکر نکردید، اما به سادگی به محل مورد نظر رسیدید. این فعالیت به طور ناخودآگاه در شما انجام شده چون تبدیل به یکی از روتین‌های زندگی‌تان شده است. شما برای اینکه چطور مسواک بزنید تصمیم نمی‌گیرید، بلکه مسواک را دست می‌گیرید و شروع می‌کنید. در واقع این روتین‌ها به ذهن کمک می‌کنند تا برای کارهای کوچک و بی‌اهمیت انرژی زیادی مصرف نکند. برای اینکه تصمیمات هوشمندانه بگیرید باید تصمیمات کوچک و روزانه‌تان را تبدیل به روتین‌هایی کنید که نیاز به تصمیم‌گیری و صرف انرژی نداشته باشند. با این کار انرژی زیادی برای ذهن‌تان ذخیره می‌کنید و در مواقعی که لازم به گرفتن تصمیمات هوشمندانه است یا باید به سرعت یک تصمیم مهم بگیرید، به خوبی بهترین انتخاب را داشته باشید چرا که قوه تصمیم‌گیری ما هم مانند یک عضله اگر زیاد فعالیت کند خسته می‌شود و شاید نتواند نتایج مطلوبی داشته باشد.

بیشتر بخوانید:   مسئولیت شخصی که امروز هستید را به عهده بگیرید

حتما همه شما با لباس‌های یقه‌دار مشکی تکراری استیو جابز یا تیشرت‌های طوسی مارک زاکربرگ آشنا هستید؟ آنها از روی تنبلی هر روز لباس تکراری نمی‌پوشند، بلکه به خاطر تبدیل تصمیمات کم اهمیت به روتین‌های زندگی این نوع سبک زندگی را برگزیده‌اند تا بتوانند بر روی تصمیمات مهم‌تر وقت بیشتری بگذارند.

مطلب مرتبط: برای هر تصمیم گیری چقدر وقت صرف کنیم

زمان تصمیمات هوشمندانه صبح است

بیشتر ما تصمیم‌های خود را آخر روز می‌گیریم زمانی که دقیقا خسته و بی‌انرژی هستیم. بهتر است برای داشتن تصمیمات هوشمندانه اول صبح را انتخاب کنیم و قبل اینکه درگیر روزمرگی و تلفن و پیام شویم سراغ آنها برویم. حتی می‌توان شب قبل کارهای معمولی لازم را مانند آماده کردن لباس‌های فردا را انجام دهیم تا فرصت کافی برای تصمیم‌گیری داشته باشیم. صبح‌ها به محض بیدار شدن تلفن همراه خود را دست نگیرید و در شبکه‌های اجتماعی گشت نزنید یا خبر نخوانید، اجازه دهید که از سرحال بودن و انرژی مغزتان بهترین استفاده را ببرید. به جای آن سعی کنید چند حرکت کششی انجام دهید و بعد یک صبحانه کامل بخورید. با این کار ذهن شما در بهترین حالت خودش قرار می‌گیرد و آماده این است که تصمیمات هوشمندانه و درستی بگیرد. اگر به فکر کارآفرینی یا تغییر در شغل‌تان هستید، یا اگر لازم به گرفتن تصمیمات بزرگ هست، صبح‌ها بهترین زمان است.

مطلب مرتبط: قدرت تصمیم گیری و عادت‌های اجتماعی ; ابزاری برای رسیدن به اهداف

احساسات مهم هستند

از قدیم گفتند که در زمان عصبانیت تصمیم نگیر. این جمله کاملا صحیح است چون احساساتی مانند شادی، غم یا عصبانیت می‌تواند منجر به تصمیماتی شود که کاملا اشتباه و حتی به زیان ما باشد. افراد موفق برای داشتن تصمیمات هوشمند سعی می‌کند خلق و خوی خود و به خصوص احساسات خود را کامل بشناسند و زمانی که در دام احساسات افتادند از تصمیمات جدید دوری بورزند. جالب است بدانید که اسمارت تلن حدود ۱ میلیون نفر را مورد بررسی قرار داد که آیا آنها احساسات خود را تشخیص می‌دهند یا فکر می‌کنند که در حالت عادی هستند و حس خاصی روی آنها اثر نمی‌گذارد. ۶۴ درصد افراد واقعا شناختی روی احساسات خود نداشته‌اند! برای اینکه با خودتان بیشتر آشنا شوید می‌توانید از تست‌های شخصیت‌ها شناسی استفاده کنید و بیشتر با احساس‌تان آشنا شوید.

بیشتر بخوانید:   برای هر تصمیم گیری چقدر وقت صرف کنیم

مطلب مرتبط: ۵ چالشی که با شروع کسب و کار خودتان با آنها روبرو خواهید شد

چطور مثل افراد موفق تصمیمات هوشمندانه بگیریم؟

گزینه‌ها را هدفمند بررسی کنید

در تصمیمات هوشمندانه بررسی همه جانبه و کاملا یکسان گزینه‌های پیش رو مهم است و نباید بین آنها تفاوتی قائل شد. می‌توان برای هر گزینه این سوال‌ها را از خودمان بپرسیم:

چه فایده‌ای برای من یا دیگران دارد؟

چه ضرری به من یا دیگران می‌رساند؟

آیا با معیارها و ارزش‌های شخصی من همخوانی دارد؟

آیا این امکان وجود دارد که بعدا از تصمیم خود پشیمان بشوم؟

مطلب مرتبط: ۵ توصیه برای موفقیت از چاک دیویس برنده جایزه کارآفرین ۲۰۱۴

دو روز به تصمیم‌گیری برای تصمیمات هوشمندانه بپردازید

اگر بخواهیم دوستانه صحبت کنیم تصمیم‌گیری هم مثل قرمه‌سبزی می‌ماند و باید جا بی‌افتد! وقتی تصمیمی می‌گیرید شاید احساسات و شرایط بر روی آن اثر گذاشته باشند. برای اینکه مطمئن شوید جزو تصمیمات هوشمندانه است یک شبانه‌روز به آن فرصت دهید. شب بخوابید و فردا آن روز وقتی احساسات کم‌رنگ شدند و بیشتر زوایای تصمیم مشخص شد می‌توانید از آن مطمئن شوید. البته یادتان باشد که نباید برای تصمیم‌گیری مدت زیادی صرف کرد چون همان‌طور که عجله می‌تواند به تصمیم اشتباه منجر شود زمان زیاد برای آن هم همین اثر را دارد.

مطلب مرتبط: ۶ نکته برای داشتن کسب و کار موفق

۳۰ دقیقه ورزش دوپینگ تصمیمات هوشمندانه

تصمیم‌گیری و اضطراب ناشی از آن موجب ترشح کورتیزول در بدن می‌شود. کورتیزول علاوه بر افزایش استرس موجب کدر شدن ذهن و در نتیجه خروجی‌های اشتباه می‌شود که امکان تصمیم اشتباه را به شدت افزایش می‌دهد. اما با یک ورزش ۳۰ دقیقه‌ای می‌توانید به جنگ این شرایط بروید. ورزش موجب ترشح اندورفین می‌شود که کمک می‌کند ذهن‌ما شفاف و تفکر ما منطقی‌تر شود. همچنین تحقیقات نشان می‌دهد در درازمدت ورزش می‌تواند روی عملکرد مغز تاثیر شگفت‌انگیزی بگذارد.

بیشتر بخوانید:   چطور مهارت حل مسئله را در خودمان تقویت کنیم