برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

مهراز: چطور هوشمندانه زندگی کنیم؟ از کتاب هوشمند باش اثر برایان تریسی

در قسمت سوم مهراز می‌خواهیم به کتاب هوشمند باش (Get Smart) از برایان تریسی بپردازیم. در سری مطالب مهراز به بررسی کتاب‌های مفید می‌پردازیم و سعی می‌کنیم چکیده‌ای از آنها را به همراه برداشت خودمان ارائه دهیم. در دو قسمت اول به کتاب سندروم سلامتی نوشته آندره اسپایسر و به انجام رساندن کارها دیوید آلن پرداختیم. با سبکتو همراه باشید تا سراغ هوشمند باش اثر برایان تریسی برویم:

توانایی‌های مغز ما

در ابتدا کتاب برایان تریسی از توانایی های مغز ما صحبت می‌کند. او سوالی می‌پرسد که همه ما را به فکر فرو می‌برد: اگر در حساب بانکی‌تان ۱ میلیارد تومان داشتید اما فقط ۲۰ میلیون تومان آن آزاد بود و بقیه بلوکه چه حسی داشتید؟ مغز ما هم مثل همان حساب بانکی است کلی توانایی دارد که ما فقط از ۲ درصد آن استفاده می‌کنیم. همین نوع استفاده ما از مغز این تصور را به وجود می‌آورد که از دیگران ضعیف‌تر هستیم و آنها از ما باهوش‌تر هستند و افکار این چنینی… اما واقعیت فقط میزان برداشت ما از حساب بانکی ۱ میلیارد تومانی است.

فیلی در تاریکی

زمانی که از توانایی‌های بیشمار مغزمان مطلع شدیم باید نگرش و دیدگاه خودمان را تغییر دهیم.یک مثال قدیمی است که می‌گوید از ۶ فرد نابینا (و در بعضی روایات ۶ نفر در تاریکی) می‌خواهند که به فیلی دست بزنند و فیل را توصیف کنند. یکی به گوش فیل دست می‌زند و می‌گوید شبیه پارچه‌ است. دیگری که به عاج دست زده می‌گوید که شمشیر است. دیگر به پاهای او دست می‌زند و فکر می‌کند درخت است. دیگری که به بدن او دست می‌زند فکر می‌کند دیواری است و نفر آخر هم به دم فیل دست می‌زند و فکر می‌کند طناب است. نکته این داستان به نگرش افراد است همه آنها درست می‌گفتند اما واقعیت این است فیل از تمامی اجزا تشکیل شده و ما باید دیدی وسیع و کامل به توانایی‌هایمان داشته باشیم نه فقط قسمت جزئی از آن.

بیشتر بخوانید:   کتاب شازده کوچولو معروف‌ترین داستان دنیا به همراه خلاصه‌ای از آن

دید به آینده

برایان تریسی می گوید: در لیست ثروتمندان ۲۰۱۵ مجله فوربس ۶۶ درصد آنها از صفر شروع کرده‌اند و به اصطلاح خودساخته هستند. آنها چطور توانستند به اهدافشان برسند؟ از ما برتر بودند؟ تا الان متوجه شدیم که به خاطر ساختار مغز ما تفاوتی از نظر توانایی با یکدیگر نداریم بلکه چشم انداز و دید ما نسبت به آینده است که مسیر و قدم‌های ما را مشخص می‌کند. برای موفقیت باید اهداف ۵ ساله تعیین کنیم و دقیق مشخص کنیم که می‌خواهیم در ۵ سال آینده کجا باشیم؟ اگر ثروت، سلامتی یا دانش جزو اهداف شماست از همین حالا شروع کنید برای ثروتتان یک حساب بانکی باز کنید. اگر سلامتی‌ست از همین امروز ورزش را شروع کنید یا برای دانش سراغ کلاس‌های مورد نیازتان بروید. برای موفقیت باید عادت های خوب را جایگزین عادت‌های اشتباه در سبک زندگیتان کنید.

هوشمند باشید

در هر دقیقه به اندازه ۱۵۰۰ کلمه از افکار ما می‌گذرد و مثل حباب های ناشی از گاز نوشابه فرار هستند. قسمت بد ماجرا آنجاست که بیشتر این افکار آنهایی نیستند که ما دوست داریم بلکه نتایج و داستان‌هایی هستند که ما را آزار می‌دهند. مغز به وسیله افکار سعی می‌کند تا برای کارهایمان منطق و بهانه تولید کند. و می‌خواهد اشتباهات ما را منطقی نشان دهد. پس یکی از نشانه‌های هوشمند بودن عدم تصمیم‌گیری ها و پیشداوری های عجولانه است. اگر همسرتان دیر به منزل می‌آید مغز شما می‌خواهد بدترین اتفاق ممکن را مجسم کند و برای آن روابط منطقی پیدا کند. شما باید باستید، صبر کنید و هوشمندانه فکر کنید. هوشمندی شما در تصمیم های بلند مدت و مهم بسیار با اهمیت و موجب موفقیت شماست.

بیشتر بخوانید:   مهراز: از رختخواب تا میز مدیریت ; تغذیه موفقیت را می‌سازد

در دام نیفتید

برایان تریسی در ادامه کتاب می‌گوید: افکار منفی دامی برای هوشمندی ماست. همکارمان خانه جدید خریده است؟ همسایه ماشین بهتری دارد؟ شما می‌توانید ۲ راه را انتخاب کنید: بگذارید حسادت تمام وجودتان را بگیرد یا در اولین قدم خوشحال باشید که شما هم خانه و ماشین از خودتان دارید و انگیزه‌ای برای بهتر کردن آنها پیدا کنید. افرادی که در دام افکار منفی می‌افتند به مرور زمان سرد می‌شوند چون اضطراب و استرس وجودشان را می‌گیرد و انگیزه و راندمانشان کاهش پیدا می‌کند و در نهایت از جاده موفقیت خارج می‌شوند. به جای شکایت از دنیا سعی کنیم تغییرات را با تصمیم های هوشمندانه و بدور از عجولی وحسادت به وجود بیاوریم.

کتاب هوشمند باش اثر برایان تریسی

دنیا به سرعت در حال تغییر است

انیشتین یکبار از شاگردانش امتحانی که سال پیش از آنها گرفته بود را عینا تکرار کرد، آنها همه خندیدند اما واقعیت این بود تمام پاسخ‌ها با توجه به رشد علم تغییر اساسی کرده بود. در روزگاری هستیم که اگر با روند آموزش سریع همراه نشوید از گود رقابت خارج می‌شوید. هر روز باید خودتان را از دانش کاری خود به روز نگه داری. ببینید اسنپ با دنیای حمل و نقل چه کرده؟ یا دیوار با مشاورین املاک. شما باید با تصمیم های هوشمندانه و به واسطه به روز بودن دانش خود جلوتر از رقبای خود قدم بردارید. ثروتمندان قسمت زیادی از زمان خود را معطوف به یادگیری مستمر می‌کنند.

کلام آخر : خلاقیت

در این کتاب برایان تریسی، اول متوجه می‌شویم ما از نظر توانایی با یکدیگر تفاوتی نداریم و باید دید کاملی به آینده داشته باشیم همچنین کلید موفقیت افراد هوشمندانه بودن است که شامل صبوری در تصمیم، بررسی کامل موضوع و عدم حسادت است. همچنین با توجه به دنیای در حال تحولمان باید مستمر در حال یادگیری باشیم. و در انتها باید یادمان باشد که خلاقیت یکی از کلید های اساسی هوشمند بودن است. خلاقیت مثل آشپزی است. یک آشپز برای رسیدن به بهترین طمع کلی سعی و خطا می‌کند. این یعنی خلاقیت!

بیشتر بخوانید:   بررسی کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید از پرفروش‌ترین کتاب‌های جهان

از شکست نترسید بعضی از ما مثل کامپیوتر صفر و یکی فکر می‌کنیم یعنی یا همه چی خوبه یا افتضاح! اما دنیای ما خاکستری است با همه بدی و خوبی ها پس به فکر بهبود با خلاقیت باشید. منوهای تکراری رستوران‌ها درمان‌های همیشگی، کسب‌وکار های تکراری و.. خیلی چیزهای دیگر در اطرافمان کپی شده است. با خلاقیت این روند را بشکنید و وارد دنیای موفقیت شوید. این خلاقیت باید نه فقط در کسب و کارتان بلکه در تمامی جنبه‌های زندگی‌تان وجود داشته باشد.