برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

چرا دیجی کالا وارد حوزه خودرو شد؟

حدود ۸ سال پیش تنها تعداد معدودی از آدم ها با اسم دیجی کالا آشنا بودند، آن هم نه به خاطر خرید اینترنتی از این فروشگاه بلکه تنها به خاطر نقد و بررسی هایی که از لوازم مختلف دیجیتال می نوشت. دیجی کالا جزء اولین کسب و کارهای نوپایی بود که در ایران شکل گرفت و امروزه بعد از گذشت ۱۰ سال نه تنها بخش بزرگی از خرده فروشی را در سراسر ایران به دست گرفته بلکه می توان گفت که عادت خرید ایترنتی را در مردم نهادینه کرده است.

دیجی کالا تقریبا برای مردم تبدیل به یک مرجع تخصصی در حوضه کالای دیجیتال شده بود تا اینکه در چند سال های اخیر، کم کم وارد حوزه های متفاوتی مثل لوازم خانگی، لوازم سفر، کیف و حتی فروش لیف! شد. شاید تا مدتی این تنوع محصول نظر کسی را به خود جلب نکرده بود تا اینکه چند وقت پیش از فروش خودرو در این سایت رونمایی شد.

تقریبا کسی نمانده بود که این خبر را نشنیده باشد و تفسیری برایش ارائه نکرده باشد اما واقعا دلیل این کار دیجی کالا چیست؟ چرا از حوزه دیجیتال به شکل تخصصی بیرون آمده است؟ برخی از افراد معتقدند که دیجی کالا می خواهد مثل سایت آمازون برای ایران و خاورمیانه باشد، آیا این تنها دلیلش است؟
استارت‌آپ‌ها مثل همه موجودات چرخه زندگی دارند. این چرخه با توجه به اینکه کسب و کار شما در چه موضوع و صنعتی فعالیت می کنه می تواند زمان های مختلفی داشته باشد اما مراحل چرخه برای همه ثابت هستند و در این بین دیجی کالا هم از این قاعده مستثنی نیست.

بیشتر بخوانید:   ۵ کتاب که برای ورود به بورس باید بخوانید و بشنوید

چرخه دیجی کالا

دیجی کالا با یک ایده که از نیاز موسسان آن آمده بود شروع شد و با یک تیم 5 نفره متولد شد، کسب و کار نوپای دیجی کالا در ابتدا رشد خوبی داشت و توانست نظرها را به سمت خودش جلب کند و کم کم خرید از این سایت شروع شد و دیجی کالا هم وارد چرخه کسب و کار شد.مرحله اول را که شروع درآمدزایی بود گذراند،

سرعت رشد خوب آن و درخواست های خرید بیشتر در طول روز دیجی کالا را وادار کرد تا وارد مرحله دوم چرخه شود: یعنی دریافت سرمایه(Seed) در این مرحله دیجی کالا در حال رشد بود و برای داشتن درآمد بیشتر نیاز داشت هزینه ای صرف کند و دریافت سرمایه می توانست این رشد را تسریع بخشد. بنابراین شرکت سرآوا وارد شد و سرمایه ای را در اختیار آنها قرار داد همین موضوع باعث شد تا رشد دیجی کالا شتاب بگیرد و خیلی زود به چرخه سوم برسد این چرخه، مرحله میانی (middle stage) نام دارد در این مرحله تقریبا مردم دیجی کالا را می شناختند و آنهایی که عادت به خرید اینترنتی داشتند از این فروشگاه خرید می کردند. ا

ز آنجایی که هر قدم مدیران آن برنامه ریزی شده و حرفه ای بود به سرعت وارد مرحله بعدی از چرخه شدند به نام رهبری بازار (leader stage) دیگر کسی نبود که دیجی کالا را نشناسد و به سایت آن سر نزده باشد و تقریبا همه از آن خرید کرده بودند. اما در مدتی که دیجی کالا در چرخه سوم و چهارم بود فروشگاه های اینترنتی زیادی شبیه دیجیکالا ساخته شده بود و بعضی هم تقریبا رشد خیلی خوبی داشتند، برای اینکه دیجی کالا بتواند جایگاهش را به عنوان رهبر حفظ کند باید رقابت های بزرگتری می کرد. چرا که مرحله بعدی برای این چرخه وجود نداشت و اگر نمی توانست جایگاهش را حفظ کند کم کم آن را از دست می داد.

بیشتر بخوانید:   ۵ مهارت اصلی که شما را پیروز مذاکره می‌کند- قسمت دوم
چرخه حیات کسب کارها مانند دیجی کالا
چرخه حیات کسب کارها مانند دیجی کالا

بازار پر و سر صدا خودرو

در این مرحله دیجی کالا باید کارش را گسترش می داد اما باید وارد حوزه ای می شد که بتواند علاوه بر گسترش آن همچنان به عنوان رهبر بازار باقی بماند. و خودرو یکی از بهترین انتخاب ها بود.
تنها خبر این موضوع کافی بود تا سیلی از کاربران را وارد این سایت کند و همه با تعجب در مورد آن با هم صحبت کنند. به نظر برخی خنده دار بود و به نظر برخی خیلی هم عالی بود.اما چیزی که برای دیجی کال مهم بود صحبت بیشتر در این مورد بود، در واقع دیجی کالا با این کار یک چرخه جدید برای کسب و کارش به وجود آورد. وجود اطلاعات خودروهایی که ورود آنها به کشور ممنوع است و یا مدل هایی با قیمت چند میلیاردی می تواند نشان از این داشته باشد که دیجی کالا می خواهد به دوران جلب نظر کاربران بازگردد، و باز هم مرجعی برای بررسی باشد که در ظاهر موفق هم بوده است.
حالا دوباره کاربران زیادی صرفا به جهت نظر دادن در مورد خودروهای مختلف،وارد سایت می شوند نظرات را می خوانند و نظر جدید ثبت می کنند و این دقیقا اتفاقی است که تا مدت زمان زیادی دیجی کالا را در نقطه رهبری بازار نگه می دارد.
نظر شما در این رابطه چیه؟ با این کار دیجی کالا موافق هستید؟