برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

۱۰ عادت افراد با اعتماد به نفس

امتحان ریاضی یادتان هست؟شما هم کلی استرس داشتید؟در یک تحقیق برای بررسی اثر اعتماد به نفس در عملکرد ما در امتحان ریاضی دانشگاه به پسران گفتند که شما از نظر توانایی حل مسايل ریاضی بسیار قوی‌تر از دختران هستید و این موضوع به طور علمی نیز اثبات شده. در امتحان دیگری نیز به دختران چنین گفتند که شما توانایی حل مسئله بهتری نسبت به پسران دارید. در پایان امتحان محققین نتایج جالبی دریافت کردند گروهی که به آنها گفته شده بود که نسبت به دیگران برتری دارند نمرات بهتری در آزمون کسب کرده بودند.
خیلی ها فکر می‌کنند که اعتماد به نفس حاصل موفقیت افراد است یعنی تا وقتی که موفق نباشی اعتماد به نفس نداری اما واقعیت برعکس است زندگی افراد موفق نشان می‌دهد اعتماد به نفس یکی از عواملی بوده که به موفقیت آنها کمک کرده. ونگوگ می‌گوید:

اگر صدایی می‌شنوید که می‌گوید: نمی‌توانید؛ با تمام نیرو آن کار را انجام دهید تا صدا ساکت شود

یادتان باشد که اعتماد به نفس حقیقی با تکبر و خودپسندی متفاوت است.افرادی که به توانایی های خود اعتماد دارند می‌دانند که از چه کارهایی باید پرهیز کنند:

۱.افراد با اعتماد به نفس عذر و بهانه نمی‌آورند

آنها تمام تلاش خود را می‌کنند تا هر چیزی که می‌خواهند به دست بیاورند، آنها به خود ایمان دارند نه دیگران به همین دلیل آنها کسی را مقصر شکست ها نمی دانند یا تاخیر ها و اشتباهات را گردن ترافیک و رئیسشان نمی‌اندازند. آنها به خوبی می‌ دانند چطور بر زندگی خود کنترل داشته باشند.

بیشتر بخوانید:   ۴ پیشنهاد آسان برای افزایش اعتماد به نفس از اساتید هاروارد

۲.تسلیم نمی‌شوند

آنها شکست را پایان راه نمی‌بینند بلکه شکست و موانع را سکوی پرشی در مسیر پیشرفت خود می‌بینند.قدیمی‌ها می‌گفتند آدم عاقل از یک سوراخ دوبار گزیده نمی‌شود افراد با اعتماد به نفس هم چنین می‌اندیشند، به دنبال علت اشتباه خود می‌گردند و سعی می‌کنند در ادامه مسیر آن را تکرار نکنند.

۳.منتظر دستور نمی‌مانند

آنها منتظر کسی نمی‌مانند و زمان را برای پرسش سوال‌هایی مثل “آیا می‌توانم این‌کار را انجام دهم” یا “باید این کار را بکنم؟” تلف نمی‌کنند به جای آن از خود می‌پرسند چه دلیلی دارد که این کار را انجام ندهم. آنها در هر گروه یا سازمانی باشند فرد پویای آنجا هستند اگر جلسه‌ای باشد که رئیسشان نیاید آن جلسه را کنسل نمی‌کنند بلکه خود اداره می‌کنند.آنها در مسیر پیشرفت منتظر کمک و همراهی کسی نمی‌مانند

۴.به دنبال تحسین و جلب توجه نیستند

شما هم مثل من از افرادی که به دنبال جلب توجه هستند بدتان می‌آید؟فکر می‌کنید که از اعتماد به نفس پایینی برخوردار هستند که چنین می‌کنند. افراد با اعتماد به نفس نیازی به کسب تایید از دیگران ندارند چون خود را مهم می‌دانند نه طرز فکر دیگران را، و سعی می‌کنند کار محول شده را آنقدر خوب انجام دهند که افراد جذبشان شوند و اگر تقدیری هم صورت گیرد یادی از افرادی که در این مسیر کمک کردن نیز می‌کند چون ستایش طلب نیستند و به ارزش درونی خود تکیه دارند.

۵.نیاز به تشویق مداوم ندارند

اطرافتان تا حالا افرادی بودند که تشنه تشویق مداوم باشند؟افراد با اعتماد به نفس چنین نیستند زیرا بر نیازهای احساسی درون خود کنترل دارند آنها موفقیتشان را وابسته به دیگران نمی‌بینند که تشویق افراد به آنها عزت و اعتماد به نفس ببخشد چون می‌دانند این تشویق‌های بیهوده موجب خودشیفتگی می‌شود

بیشتر بخوانید:   تنظیم مجدد ذهن ؛ با این ۸ طرز فکر ذهن خود را از نو بسازید!

۶.کارها را پشت گوش نمی‌اندازند

گاهی پشت گوش انداختن و تعلل به خاطر تنبلی و یا ترس از شکست است اما آنها می‌دانند که موفقیت در طی کردن مسیر است و منتظر زمان مناسب نمی‌مانند چون می‌دانند هر قدمی که بر می‌دارند به موفقیت نزدیک تر می‌شوند.آنها زمان مناسب را خلق می‌کنند.

۷.پیش‌داوری نمی‌کنند

پیش‌داوری و قضاوت افراد جزو عادات افراد با اعتماد به نفس نیست زیرا می‌دانند که هرکسی دلیل کار خود را دارد و پیش‌داوری در مورد آنها حسی خوبی به وجود نمی‌آورد همچنین هیچ وقت خود را با دیگران مقایسه نمی‌کنند

۸.از جر و بحث دوری می‌کنند

جر و بحث یک مانع بزرگ برای رسیدن به هدف و موفقیت است برای همین به دنبال تبدیل آن به یک فرصت و مدیریت صحیح آن هستند. هدف، انجام درست کارهاست و کشمکش ها را جزوی از روال عادی روزانه می‌دانند پس هدایت آن به سمت مسیر موفقیت اهمیت دارد

۹.کمبود ها نمی‌توانند جلوی پیشرفت را بگیرند

کارمندان،فری‌لنسر ها و افرادی که مشغول استارت‌آپ‌های خود هستند و اعتماد به نفس ندارند تا کمبود منابعی مانند پول یا زمان جلوی کار را می‌گیرد سریع آن را رها و می‌گویید “ای‌بابا این کار هم نشد!” اما افراد با اعتماد به نفس به دنبال منابع جایگزین می‌گردند یا از طریقی دیگر به دنبال حل موضوع هستند چون موفقیت برای آن‌ها هدف است

۱۰.راحت طلبی ممنوع!

راحت طلبی دشمن رسیدن به اهداف است حتی ممکن است به خودشیفتگی و رخوت و رکود ختم شود. افراد با اعتماد به نفس وقتی سرشان خلوت تر می‌شود مشغول فعالیت های جدید می‌شوند و یا مسئولیت های بیشتری در سازمان می‌پذیرند تا مبتلا به رخوت نشوند.

بیشتر بخوانید:   تعهد به یادگیری کلید موفقیت و توسعه فردی

مسلما می‌دانید که اعتماد به نفس به طور قابل ملاحظه‌ای شانس افراد را برای رسیدن به موفقیت افزایش می‌دهد و قرار گرفتن در این مسیر نیز به نوبه خود به افزایش اعتماد به نفس کمک می‌کند پس شما هم می‌توانید با انجام موارد بالا هم به اعتماد به نفس خود کمک کنید هم به موفقیتتان.

برداشتی آزاد از [stag_button url=”https://www.entrepreneur.com/article/287463″ style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_self” icon=”” icon_order=”before”]Entrepreneur[/stag_button]