برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

۵ مشکل بزرگ نوجوانان در دنیای شلوغ امروز

نوجوانان بخش زیادی از جامعه امروز را تشکیل داده‌اند، اما پیشرفت سریع علم و تکنولوژی باعث شده تا اختلاف نگاه و سلیقه حتی بین جوانان و نوجوانان این دوره به شدت افزایش پیدا کند و وقتی صحبت از میان‌سال‌ها باشد، نوجوانان برایشان تبدیل به افرادی ناشناخته می‌شوند.

روانشناسان معتقدند که دوران نوجوانی مهمترین دوره در زندگی هر فردی است. در این دوره شخصیت افراد شکل گرفته و راه مقابله با مشکلات را یاد می‌گیرند. در واقع دوران نوجوانی زمانی است که افراد خودشان در آینده را می‌سازند و هر مانعی در این راه می‌تواند تبدیل به یک بحران در جوانی یا میانسالی شود.

به مناسبت روز جهانی نوجوانان این میکرومقاله از سبکتو اختصاص پیدا کرده به مهمترین مشکلات نوجوانان از دیدگاه خودشان که معمولا به دلیل درک نشدن، نادیده گرفته می‌شوند. می‌تو (MeeTwo) یکی از اپلیکیشن‌هایی است که می‌خواهد به نوجوانان کمک کند تا بتوانند مشکلاتشان را راحتتر بیان و آنها را حل کنند. در واقع در این اپلیکیشن نوجوانان به صورت ناشناس با دانشجویان روانشناسی ارتباط برقرار می‌کنند و از آنها راهنمایی می‌گیرند. یکی از نکات جالبی که باعث توجه زیاد افراد به این اپ شده، همین همکاری با دانشجویان روانشناسی است.

در واقع آنها علاوه‌بر اینکه علم و تخصص لازم برای راهنمایی نوجوانان را دارند، به واسطه سن کمشان آنها را بهتر درک کرده و راحتتر ارتباط برقرار می‌کنند. حالا این اپلیکیشن در راستای کمک بهتر به نوجوانان و آگاه‌سازی والدین و اطرافیان آنها بیشترین سوالات و مشکلاتی که مطرح شده بود را منتشر کرده است:

۵ مشکل بزرگ نوجوانان در دنیای شلوغ امروز
درساژ فیلمی سینمایی از پویا بادکوبه است و به داستان زندگی دختری ۱۶ساله که در زندگی خود در دوراهی ایستاده‌است می‌پردازد

خانواده با بیش از ۱۰۳۰سوال

خانواده همواره مهمترین مسئله بوده است و جالب است که همچنان که تمامی والدین به اهمیت آن تاکیید دارند، اما در عمل زیاد به آن نمی‌پردازند. مسائلی که نوجوانان در مورد خانواده مطرح کرده‌اند طیف وسیعی را در بر می‌گیرد و بیشترین آنها شامل درگیری اعضای خانواده با یکدیگر، فرزند آزاری و ارتباط پدر و مادر با فرد دیگر بوده است.

بیشتر بخوانید:   قله‌های موفقیت با وجود دره‌ها دیدنی هستند

یک مورد دیگر که مشاوره‌های زیادی داشته، فشار خانواده روی نوجوانان بوده است که طبق گفته بنیان‌گذار این اپلیکیشن، در زمان امتحانات این فشار مربوط به درس بوده و در تعطیلات در مورد داشتن فعالیت‌های فوق‌برنامه. یک مورد جالب هم که بخش زیادی از مشاوره‌ها را تشکیل می‌داده از سمت نوجوانان مرفه بوده که احساس می‌کردند اعضای خانواده به آنها اهمیت نمی‌دهند و احساس بدبختی می‌کنند.

دوستان با ۱۰۳۳ پرسش

در دوران نوجوانی دوستان بیشترین تاثیر را روی افراد دارند، حتی بیشتر از معلم و خانواده، اما آنها هرچقدر که می‌توانند تاثیرات مثبت داشته باشند، می‌توانند مخرب و تنش‌آور هم باشند. دختران در این موارد حساس‌تر بودند و با تغییر مدرسه یا دوستانشان احساس طرد شدن و تنهایی داشتند. البته خجالتی بودن هم یکی از موارد مهمی است که نوجوانان با آن درگیر می‌شوند.

مدرسه با ۷۰۹ پرسش

در دوران نوجوانی بخش زیادی از زمان افراد در مدرسه می‌گذرد به همین خاطر بسیار طبیعی است که با سایر مشکلات هم‌پوشانی داشته باشد. اما نکته‌ای که در مشکلات نوجوانان از مدرسه وجود داشت، وجود استرس زیاد بود اما نکته جالب این بود که این استرس نه فقط در زمان امتحانت پایان‌ترم، بلکه در تمام طول سال وجود داشت و بیشتر نوجوانان آن را ناشی از مدام تحت فشار بودن می‌دانستند. بچه‌هایی که درس‌شان خوب بود کمتر مشکل داشتند اما دانش‌آموزان متوسط و ضعیف شدیدا تحت تاثیر بودند.

اضطراب با ۶۳۹ پرسش

اضطراب یکی از موارد گنگ برای نوجونان بود، بیشتر آنها اظهار کرده بودند که بی‌دلیل دچار اضطراب می‌شوند و حتی گاهی دچار حمله‌های شدید اضطراب هستند. مشاوره‌ها نشان داده بود که بخش بزرگی از این اضطراب توسط خانواده‌ها ایجاد شده و بخش دیگر توسط مدرسه. مسئله تنش‌ها و استرس‌ها از جمله مسائل بسیار جدی است که باید توسط خانواده پیگیری شود چون می‌تواند نتایج جبران‌ناپذیر در آینده نوجوان داشته باشد.

بیشتر بخوانید:   تعهد به یادگیری کلید موفقیت و توسعه فردی

در نهایت یک جمله بین بیشتر نوجوانان مشابه بود و اکثرا با این جمله مشاوره را شروع می‌کردند: آیا من عادی‌ام که… و بسیاری از آنها تعریف خاصی برای غیرعادی بودن نداشتند فقط از داشتن مشکلات و مطرح کردن آنها احساس خوبی نداشتند. اگر شما هم در اطرافیان یا دوستانتان با نوجوانان ارتباط دارید، سعی کنید این بار متفاوت به آنها نگاه کنید و مهمتر اینکه آنها را درک کنید.